מינוי לרשתות COST לשנים 2022-2026
ברכות חמות לחוקרות ולחוקרי האו"פ על קבלת מינוי לרשתות COST לשנים 2022-2026.

תכנית COST הינה תכנית של האיחוד האירופי למימון שיתופי פעולה אינטר ומולטי דיסציפלינריים בין חוקרים ברחבי אירופה.
הרשת מממנת מפגשי חוקרים, סדנאות וכנסים, נסיעות קצרות טווח של דוקטורנטים ופוסט-דוקים, ופרסומים מדעיים של חברי הרשת במשך 4 שנים.

החוקרות והחוקרים שקיבלו את המינוי:

• פרופ' ענת ברנע מהמחלקה למדעי הטבע והחיים, מונתה לפעולה שתעסוק בנושא Lifting farm animal lives� – laying the foundations for positive animal welfare. בפעולה שותפים חוקרים מ-20 מדינות ברחבי אירופה, מובילת הפעולה הינה Prof Margit Bak JENSEN מאוניברסיטת  Aarhus שבדנמרק.
  • ד"ר רונית ויסמל-מנור מהמחלקה לניהול וכלכלה, מונתה לפעולה שתעסוק בנושא Parental Leave Policies and Social Sustainability. בפעולה שותפים חוקרים מ-21 מדינות ברחבי אירופה, מוביל הפעולה הינו Dr Thordis REIMER מאוניברסיטת המבורג שבגרמניה.

• ד"ר עינת חזקני-קובו מהמחלקה למדעי הטבע והחיים, מונתה לפעולה שתעסוק בנושא Blastocystis under One Health. בפעולה שותפים חוקרים מ-15 מדינות ברחבי אירופה, מוביל הפעולה הינו Dr Anastasios TSAOUSIS מאוניברסיטת קנט שבבריטניה.

• פרופ' ישי לנדא מהמחלקה להיסטוריה, פילוסופיה ומדעי היהדות, מונה לפעולה שתעסוק בנושא History of Identity Documentation in European Nations: Citizenship, Nationality and Migration. בפעולה שותפים חוקרים מ-13 מדינות ברחבי אירופה, מובילת הפעולה הינה Dr Jennifer REDMOND מאוניברסיטת אירלנד.

• ד"ר נורית מלניק מהמחלקה לספרות, לשון ואמנויות, מונתה לפעולה שתעסוק בנושא Universality, diversity and idiosyncrasy in language technology. בפעולה שותפים חוקרים מ-25 מדינות ברחבי אירופה, מובילת הפעולה הינה Prof Agata SAVARY מאוניברסיטת Paris-Saclay שבצרפת.

• ד"ר אריאל סטנהיל מהמחלקה למדעי הטבע והחיים, מונה לפעולה שתעסוק בנושא Translational control in Cancer European Network. בפעולה שותפים חוקרים מ-17 מדינות ברחבי אירופה, מוביל הפעולה הינו Dr Jean-Jacques DIAZ מאוניברסיטת Claude Bernard Lyon 1 שבצרפת.

• ד"ר דנה קפלן מהמחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת, מונתה לפעולה שתעסוק בנושא Social Sciences and Humanities for Transformation and Climate Resilience. בפעולה שותפים חוקרים מ-20 מדינות ברחבי אירופה, מובילת הפעולה הינה Prof Fernanda ROLLO מאוניברסיטת FCSH - NOVA University of Lisbon שבפורטוגל.

• פרופ' טלי היימן מהמחלקה לחינוך ופסיכולוגיה שמונתה לרשת שתעסוק בתחום Transnational Family Dynamics in Europe. ברשת חברים חוקרים מ 17 מדינות באירופה ומוביל אותה Prof Mieke SCHROOTEN מה Odisee University of Applied Sciences שבבלגיה.

• ד"ר גל הרפז מהמחלקה לחינוך ופסיכולוגיה, מונתה לפעולה שתעסוק בנושא  ToolKit of Care בפעולה שותפים חוקרים מ-14 מדינות ברחבי אירופה, מוביל הפעולה הינו Dr Marinos KOUTSOMICHALIS מ Cyprus University of Technology שבקפריסין.

ד"ר איל רבין, עמית מחקר מהמכון לחדשנות בטכנולוגיות למידה במחלקה לחינוך ופסיכולוגיה, מונה לפעולה שתעסוק Work inequalities in later life redefined by digitalization (DIGI-net) ברשת חברים חוקרים מ -32 מדינות ומובילה אותה Dr Martina RAŠTICOVÁ מאוניברסיטת Mendel University in Brno שבצ'כיה.

מאחלים לכל הזוכות והזוכים הצלחה רבה בפעילויות בשנים קדימה, בניית רשת קשרים בינלאומית ענפה שתוביל להגשות וזכיות במענקי מחקר.