חשודים מיידיים: מיעוטים, משטרה ואזרחות בישראל - 1
"כששלטון החוק מתפורר - גיא בן-פורת ויאיר יאסן חוקרים את היסטוריית יחסי הגומלין בין משטרת ישראל לבין קבוצות המיעוט במדינה, ומעלים מסקנות לגבי תפקיד ותפקוד המשטרה בדמוקרטיה".
תומר פרסיקו, מוסף ספרות ותרבות, ידיעות אחרונות, 3.1.2025
לביקורת לחצו כאן
חשודים מיידיים: מיעוטים, משטרה ואזרחות בישראל - 2
"ראיון מתוך תכנית הרדיו "ספרים רבותי ספרים" עם פרופ' גיא בן-פורת שכתב עם ד"ר יאיר יאסן את הספר: "חשודים מיידיים: מיעוטים, משטרה ואזרחות בישראל".
ציפי גון גרוס, 13.12.2024
לראיון לחץ כאן
כיצד הפכו האשכנזים לישראלים: הגירה ורגשות במשפחות ממעמד הביניים
"הם הגיעו לארץ חדשה, סבלו ממחסור ומקשיי תעסוקה, והיו קורבן להתנשאות מצד הוותיקים: ד"ר רותם לשם בדק מה באמת עבר על האשכנזים שהגיעו ארצה אחרי קום המדינה, וגילה שמאחורי התדמית של הגמוניה בלתי מעורערת הסתתרו לא פעם רגשי נחיתות. בתור חצי־פולני וחצי־תימני, הוא יודע גם לספר מניסיון על חצי הכוס המלאה".
רחלי מלק-בודה, מקור ראשון, 11.7.2024
לכתבה לחצו כאן
למה בר מצווה ובת מצווה? חניכה, מגדר וראווה בתרבויות יהודיות - 1"האם כדאי להיכנס עם הבת ל'קרב' כי אתם רוצים אירוע ייחודי וערכי, והאם זה נורא כל כך להיות כמו כולן?" פרופ' חזקי שוהם עונה.
נטע הלפרין, הארץ, 10.7.2024
לכתבה לחצו כאן
עדי שרצר, על הספר: "מנהיגים עולים: מפא"י והנהגת עיירות הפיתוח, 1965-1948", ציון, פט (ד)(2024) - 1
"ספרו של אורן קלמן עוקב אחר שורת דמויות היסטוריות שהישראלי הממוצע לא שמע עליהן מעולם וגם מרבית חוקרי החברה הישראלית בשנים הנדונות לא הקדישו להן תשומת לב יתרה".
עדי שרצר, ציון, תשפ"ד
לביקורת לחצו כאן
אריק גלסנר, על הספר "הרפתקאות מולייר בשפת הקודש: מאה שנות תרגום לעברית", מאת ד"ר ניר רצ'קובסקי
"בצד סקירה היסטורית מאלפת של שורת התרגומים לעברית עד (אלי) ביז'אווי ועד בכלל, הכוללת גםאת העניין שמצאה ההשכלה העברית בדמותו של טרטיף, דן הספר העשיר הזה, בין היתר, בייחודיות של התרגום לתיאטרון (בניגוד לתרגום ספרות הנקראת ולא מוצגת); באתגרים שבתרגום מחזה שרחוק מתרבות היעד הן בזמן והן במקום; בהשוואות תרגומים רבות-עניין".
אריק גלסנר, מוסף ספרות ותרבות, ידיעות אחרונות, 14.6.2024
מבעד לארון השקוף: דיוקן של להט"ב בקיבוץ - 1ראיון מתוך תכנית הרדיו "גם כן תרבות" עם ד"ר עמית קמה שערך ביחד עם פרופ' סלביה פוגל-ביזאוי את הספר: "מבעד לארון השקוף: דיוקן של להט"ב בקיבוץ".
גואל פינטו, 14.02.2024
לראיון לחץ כאן
מבעד לארון השקוף: דיוקן של להט"ב בקיבוץ - 2
ראיון מתוך תכנית הרדיו "ספרים רבותי ספרים" עם ד"ר עמית קמה שערך ביחד עם פרופ' סלביה פוגל-ביזאוי את הספר: "מבעד לארון השקוף: דיוקן של להט"ב בקיבוץ".
ציפי גון גרוס, 09.02.2024
לראיון לחץ כאן
עתליה שרגאי, על הספר "ילדות במרחב רדיקלי: סיפורם של ילדי דור המייסדים בחברון, 1971-1968", גילוי דעת, 22 (2024) "ספרה המחקרי של האנתרופולוגית והסוציולוגית עמליה שחף מתחקה אחר אחד הסיפורים המרתקים בהיסטוריה הישראלית".
עתליה שרגאי, חורף 2024
נחלת הכלל: השיכון החברתי והציבורי בישראל, 1967-1945שיחה מתוך תוכנית הרדיו "מה שכרוך" (כאן תרבות) עם אדריכל ד"ר דן פרייס, מחבר הספר: "נחלת הכלל: השיכון החברתי והציבורי בישראל, 1967-1945".
יובל אביבי ומאיה סלע, 11.9.2023
לראיון לחצו כאן
מנהיגים עולים: מפא"י והנהגת עיירות הפיתוח, 1965-1948 - 2
"הם היו המנהיגים המושלמים לעיירות הפיתוח הצעירות: מחוברים לשטח אבל גם לשלטונות, דוברים מרוקאית ותוניסאית אבל גם ישראלית, גרים בפריפריה אבל מכירים היטב את המרכז. והכי חשוב: הם ידעו להתייצב מול אנשי מנגנון המפלגה ששלטה במדינה ללא מצרים, ולגרום להם להשפיל מבט. ד"ר אורן קלמן, דימונאי בלב, חוזר בספר חדש אל הדמויות הנשכחות שחוללו מהפך חברתי, ומגיע למסקנות מפתיעות על דיכוי וקיפוח".
אלישיב רייכנר, מקור ראשון, 4.8.2023
לכתבה לחצו כאן
מנהיגים עולים: מפא"י והנהגת עיירות הפיתוח, 1965-1948 - 3
"במפא"י לא ייעדו מראש את עיירות הפיתוח למזרחים בלבד – והמנהיגים המזרחים המקומיים לא בהכרח היו משת"פים של מפלגת השלטון, אלא ידעו גם להתעמת איתה לפעמים: ד"ר אורן דוד קלמן מבקש להפריך כמה תפיסות מקובלות בנוגע לעיירות הפיתוח והשסע העדתי בישראל, וטוען שהשיח השולט היום בנושא הוא פופוליסטי וקיצוני".
טלי פרקש, ynet יהדות, 1.8.2023
לראיון לחצו כאן
למה בר מצווה ובת מצווה? חניכה, מגדר וראווה בתרבויות יהודיות - 2
"מה שהחל כטקס צנוע של האליטות בימי הביניים הפך לאירוע מרכזי במעגל החיים היהודי. פרופ' חזקי שוהם מספר כי "כבר במאות ה-17 וה-18 היו תלונות על כך שבר המצווה היא תירוץ למסיבות ראוותניות וריקניות", ומסביר למה לדעתו הלעג למסיבות בת המצווה הנוצצות קשור למיזוגיניה".
טלי פרקש, ynet יהדות, 22.3.2023
לכתבה לחצו כאן
למה בר מצווה ובת מצווה? חניכה, מגדר וראווה בתרבויות יהודיות - 3
ראיון מתוך תוכנית הרדיו "מסכמים שבוע" (כאן מורשת) עם פרופ' חזקי שוהם, מחבר הספר: "למה בר מצווה ובת מצווה? חניכה, מגדר וראווה בתרבויות יהודיות".
דב אייכלר, 16.3.2023
לראיון לחצו כאן
יורים ולא בוכים: המיליטריזציה החדשה של ישראל בשנות האלפיים - 1
מלחמת האליטות בתוך הצבא - פרופ' יגיל לוי, מחבר הספר "יורים ולא בוכים: המיליטריזציה החדשה של ישראל בשנות האלפיים", שוחח עם קלמן ליבסקינד על מלחמת המעמדות בצה"ל.
קלמן ליבסקינד, כאן חדשות, 14.3.2023
לראיון לחצו כאן
יורים ולא בוכים: המיליטריזציה החדשה של ישראל בשנות האלפיים - 2
"פרופ' יגיל לוי מסביר עם צאת ספרו על המיליטריזציה החדשה בישראל איך קרה שהנכונות להקריב פחתה דווקא כשצה"ל הפך תוקפני יותר, מדוע השמאל־מרכז מגונן על הצבא ומדוע לדעתו לא תפרוץ מלחמת אחים".
רונן טל, הארץ, 28.2.2023
לראיון לחצו כאן
גניזה חיה: התגבשות התורה שבעל פה בקרב יהדות אתיופיה - 1"הוא ברח מהזהות שלו, ובמשך תקופה לא אכל בבית הוריו מטעמי כשרות. רק אחרי פטירת סבו החל הרב ד"ר שרון שלום להתחבר מחדש למסורת יהודי אתיופיה - ועכשיו הוא מעלה בפני הממסד הרבני הצעה רדיקלית: ללמוד ממנה יהדות מכילה וחיובית יותר. המחיר כבד: 'אני מוקצה מחמת מיאוס, רק כי אמרתי שיהדות אתיופיה לגיטימית כמו כל זרם אחר בדת'".
טלי פרקש, ynet יהדות, 15.1.2023
לכתבה לחצו כאן
ילדות במרחב רדיקלי: סיפורם של ילדי דור המייסדים בחברון, 1971-1968
"הם ראו עצמם חלוצים, נאחזו באברהם אבינו ובהרצל כצידוק, והרגישו מהר מאוד כבעלי הבית. מחקר חדש מתע את זיכרונותיהם של ילדי דור המייסדים של ההתנחלות בחברון, שהפכו מאז לסבים ולסבתות".
עופר אדרת, הארץ, 6.12.2022
גניזה חיה: התגבשות התורה שבעל פה בקרב יהדות אתיופיה - 2ראיון מתוך תכנית הרדיו "ספרים רבותי ספרים" עם ד"ר שרון שלום, מחבר הספר: "גניזה חיה: התגבשות התורה שבעל פה בקרב יהדות אתיופיה".
ציפי גון גרוס, 25.11.2022
לראיון לחצו כאן
גניזה חיה: התגבשות התורה שבעל פה בקרב יהדות אתיופיה - 3
יובל אביבי ומיה סלע ("מה שכרוך", כאן תרבות) משוחחים עם ד"ר שרון שלום על ספרו: "גניזה חיה: התגבשות התורה שבעל פה בקרב יהדות אתיופיה" (החל מדקה 19:45).
יובל אביבי ומיה סלע, 22.11.2022
לראיון לחצו כאן
מאחורי המספרים: דמוגרפיה פוליטית בישראל
ראיון עם פרופ' און וינקלר, מחבר הספר "מאחורי המספרים: דמוגרפיה פוליטית בישראל", במגזין Bizportal.
נתנאל אריאל, 8.6.2022
לראיון לחצו כאן
בצריחות אילמות: נשים יהודיות באושוויץ-בירקנאו, 1945-1942 - 1
"הספר 'בצריחות אילמות: נשים יהודיות באושוויץ-בירקנאו', מאת ד"ר נעמה שי"ק, היסטוריונית ומרצה, בוחן נושאים כמו המסע אל המחנה והסלקציה בו, רעב ומאבקי הישרדות יום-יומיים".
קיץ ברבנר, מעריב, 28.4.2022
לביקורת לחצו כאן
בצריחות אילמות: נשים יהודיות באושוויץ-בירקנאו, 1945-1942 - 2
ראיון מתוך תכנית הרדיו "ספרים רבותי ספרים" עם ד"ר נעמה שי"ק, מחברת הספר: "בצריחות אילמות: נשים יהודיות באושוויץ-בירקנאו, 1945-1942".
ציפי גון גרוס, 29.4.2022
לראיון לחצו כאן
בצריחות אילמות: נשים יהודיות באושוויץ-בירקנאו, 1945-1942 - 3
שני שליש מהאסירים במחנה ההשמדה אושוויץ היו נשים. ספר חדש מתרכז בחוויה הייחודית שלהן: איך שמרו על הנשיות, מה עשו בימי הווסת ועד כמה סבלו מניצול מיני. "אחרי גילוח השיער אסירים גברים העידו שהם הפכו למספר והרגישו שהם כבר לא בני אדם. נשים יוסיפו: 'הפסקתי להיות אישה'".
נטע צ'חנובסקי, מאקו, 27.4.2022
לביקורת לחצו כאן
"מקומות קדושים בארץ הקודש: מבט אתנוגרפי" - 1
"כך הפכו מקומות קדושים לזירה שוקקת של מאבקים ותמורות: קובץ מאמרים חדש, 'מקומות קדושים בארץ הקודש', מיטיב לנתח את התהליכים החברתיים, הכלכליים והפוליטיים המתרחשים במקומות קדושים בארץ"
הגר שיזף, הארץ, 16.3.2022
"מקומות קדושים בארץ הקודש: מבט אתנוגרפי" - 2
"האסון במירון או המהומות באל-אקצא מעלים שאלות עקרוניות לגבי המשמעות של מקומות קדושים. מה הופך מקום לקדוש ומהן ההשלכות של התהליך?"
אוריאל שכטר, בית אבי חי, 01.11.2021
"בדממה וקול: ליבוביץ בהקשר ישראלי"
"תרומתו הגדולה של כ"ץ היא בכך שהוא מצביע בלשון בהירה על התמורות, המגבלות והסתירות בחשיבותו של ליבוביץ"
ירין רבן, הארץ, 24.10.2021
"גיוון: נשות קריירה פלסטיניות אזרחיות ישראל"
"רק שיבחרו אישה ערביה מצליחה לתפקיד בחברה הכללית נדע שהצלחנו" - ראיון עם ד"ר הואזן יונס על ספרה המשותף עם פרופ' עמליה סער.
טלי חרותי-סובר, דה מרקר, 23.8.2021
"נשים וזקנה: מגדר וגילנות בראי האמנות בישראל" - 2
"בעידן בו כולם מנסים לטשטש את סימני הגיל, החוקרת ד"ר טל דקל בחרה להפנות את המבט אל האופן שבו נשים זקנות מוצגות באמנות.
ורד לי, הארץ, 16.9.2020
"נאמנים למקור: ספרים מומלצים לכבוד שבוע הספר"
המלצה על ספרו של מעוז עזירהו, "שבויה בדימויה: קיצור תולדותיה וקווים לדמותה של מדינת תל אביב", לכבוד שבוע הספר 2021.
עמר לחמנוביץ, אריאל בולשטיין, קרן דותן, אלעד נבו, ישראל היום, 10.6.2021
"אידיאולוגיה ומציאות: יהודי ארצות הברית והיישוב בשלהי התקופה העות'מאנית" - 1
"נתן אפרתי בוחן בספרו את תרומתה של יהדות ארצות הברית לחיזוק התנועה הציונית בשנים שלפני מלחמת העולם הראשונה ומציג תיעוד מרתק של פועלם של כמה אישים בולטים, שהלכו נגד הזרם בזמנם".
יצחק הרצוג, הארץ, 24.3.2021
"אידיאולוגיה ומציאות: יהודי ארצות הברית והיישוב בשלהי התקופה העות'מאנית" - 2
"כשהעולם עקב בהשתאות אחר היישוב העברי הצומח בארץ ישראל, יהודי ארה"ב גילו אדישות ואפילו עוינות. הם כבר הגיעו לארץ המובטחת, והיו מוכנים לתרום מכספם, אבל לא מליבם וממרצם. ואז הגיע המפנה". ספרו של ד"ר נתן אפרתי מציג את האנשים שרתמו את יהדות אמריקה לסיפור הציוני וגייסו את נשיא ארה"ב לבניית הבית הלאומי.
שלמה פיוטרקובסקי, מקור ראשון, 21.3.2021
"הקומפוזיציה בציור"
המלצה על ספרה של פרופ' גילה בלס, "הקומפוזיציה בציור", מתוך תוכנית הרדיו של יואב גינאי - "בילוי נעים" (גל"צ).
מירי קרימולובסקי, 15.1.2021
יחיאל לימור, על הספר "מדודלי לדיגיטלי: 50 שנות טלוויזיה לילדים בישראל", קשר, 55 (2020)
"ספרו החדש של ד"ר יובל גוז'נסקי מאיר וחוקר נושא שנעלם כמעט לחלוטין מעיניהם של חוקרי התקשורת: הטלוויזיה לילדים".
יחיאל לימור, סתיו 2020
"בונות ארץ חדשה: אדריכליות וארגוני נשים בתקופת המנדט"
"אלזה גדעוני תיכננה בתים למעמד הגבוה בברלין וגורדי שחקים בניו יורק, ובארצות אלה התפרסמה. מה שעשתה בישראל בשנות ה-30 נשכח ורב הבניינים שתיכננה כאן נהרסו". ד"ר סיגל דוידי חוזרת אליה ולעוד אדריכליות שפעלו בארץ בספרה החדש.
נעמה ריבה, הארץ, 6.1.2021
"ממתינים בדרכם: המסע של זרע ביתא ישראל מאתיופיה" - 1
ראיון מתוך תכנית הרדיו "ספרים רבותי ספרים" עם ד"ר רוית תלמי־כהן, מחברת הספר: "ממתינים בדרכם: המסע של זרע ביתר ישראל מאתיופיה".
ציפי גון גרוס, 25.12.2020
אירוע לרגל צאתו לאור של הספר "פטריוטים ללא מולדת: יהדות הונגריה מאמנציפציה לשואה"
המפגש התקיים במוזיאון למורשת היהדות הדוברת הונגרית ב-25 באוקטובר 2020.
גיא הורוביץ על הספר "הזיות סיפוח: עוברים כל גבול במזרח התיכון", הארץ, 6 בנובמבר 2020
ספרו של חגי ארליך, המספק הצצה סדורה ונוחה לכמה מהאירועים הבולטים שקרו באזורנו במאה ה-20, אינו דן בישראל של ימינו, אבל הנמשל ברור: קשה למצוא בפוליטיקה המודרנית של המזרח התיכון הזיות סיפוח שלא הסתיימו בשפיכות דמים - וכל מי שמוכן ללמוד מההיסטוריה יפיק ממנו תובנות אקטואליות חשובות.
גיא הורוביץ, הארץ, 6.11.2020
לביקורת לחצו כאן
"ממתינים בדרכם: המסע של זרע ביתא ישראל מאתיופיה" - 2
ראיון מתוך תכנית הרדיו "קובי אוז" עם ד"ר רוית תלמי־כהן, מחברת הספר: "ממתינים בדרכם: המסע של זרע ביתר ישראל מאתיופיה".
קובי אוז, 23.10.2020
"בית מול הים: חיי יומיום בקיבוץ של ראשית שנות האלפיים" - 1
ראיון מתוך תכנית הטלויזה "קלמן וסג"ל" (כאן 11) עם ד"ר תמה חלפין, מחברת הספר: "בית מול הים: חיי יומיום בקיבוץ של ראשית שנות האלפיים" (החל מ: 00:40:10).
קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל, 5.10.2020
יואב שורק על הספר "פטריוטים ללא מולדת", השילוח, ספטמבר 2020
"המודל ההונגרי שמציג הרטמן מעניק לנו מקרה מבחן מרתק, תמונת תקריב רבת עוצמה על הנטייה היהודית הכפולה: זו של אימוץ הלאומיות של העמים המארחים, תוך אמונה במודלים של לאומיות על־אתנית, וזו של הפניית עורף ללאומיות היהודית, והבחירה לראות ביהדות זהות דתית או קהילתית בלבד"
יואב שורק, ספטמבר 2020
"נשים וזקנה: מגדר וגילנות בראי האמנות בישראל" - 2
ראיון מתוך התכנית "פותחים יום" (רשת 13) עם ד"ר טל דקל, מחברת הספר: "נשים וזקנה: מגדר וגילנות בראי האמנות בישראל".
נועה רוזין ואלעד זוהר, 16.9.2020
דליה גבריאלי נורי על הספר "שירים בקנה: שירי פולקלור של חיילים וחיילות ישראלים", מגמות, נה (1) (תש"ף)
"הספר שירים בקנה הוא ספר מקורי, יצירתי ומחכים, שיחזיר באחת לתקופת השירות הצבאי את כל מי שחווה פרק זה בחייו"
דליה גבריאלי נורי, יולי 2020
"בית מול הים: חיי יומיום בקיבוץ של ראשית שנות האלפיים" - 2
ראיון מתוך תכנית הרדיו "ספרים רבותיי ספרים" עם ד"ר תמה חלפין, מחברת הספר: "בית מול הים: חיי יומיום בקיבוץ של ראשית שנות האלפיים".
ציפי גון גרוס, 17.7.2020
"הזיות סיפוח: עוברים כל גבול במזרח התיכון" - 1
ראיון מתוך תכנית הרדיו "לוסי אהריש וג'קי לוי" עם פרופ' חגי ארליך, מחבר הספר: "הזיות סיפוח: עוברים כל גבול במזרח התיכון".
לוסי אהריש וג'קי לוי, 2.7.2020
"הזיות סיפוח: עוברים כל גבול במזרח התיכון" - 2
ראיון מתוך התוכנית "העולם היום" עם פרופ' חגי ארליך, מחבר הספר "הזיות סיפוח" (החל מ: 00:18:50).
גילי כהן, 28.6.2020
"הזיות סיפוח: עוברים כל גבול במזרח התיכון" - 3
ראיון עם מחבר הספר, פרופ' חגי ארליך, ב"מוסף לשבת" של "ידיעות אחרונות".
נחום ברנע, 26.6.2020
"מדודלי לדיגיטלי: 50 שנות טלוויזיה לילדים בישראל" - 1
"מה ילדים רואים היום בטלוויזיה? מתברר שזה ממש לא מה שאנחנו ראינו - מתוכניות שנועדו לחנך לערכים לתוכניות שנועדו למכור מוצרים. ד"ר יובל גוז'נסקי מספר מה חסר לו היום על המסך, ומסביר למה הורים לא צריכים לשנוא את יובל המבולבל".
"מדודלי לדיגיטלי: 50 שנות טלוויזיה לילדים בישראל" - 2
ראיון מתוך תכנית הרדיו "גם כן תרבות" עם יובל גוז'נסקי, מחבר הספר: "מדודלי לדיגיטלי: 50 שנות טלוויזיציה לילדים בישראל" (00:19:30 ואילך).
גואל פינטו, 5.2.2020
קלמן נוימן על הספר "מגבורת הרוח לקידוש הכוח: כוח וגבורה בציונות הדתית בין תש"ח לתשכ"ז", מגמות, נד (2) (2019)
סקירת ספרו של דרור גרינבלום העוסק בדיון הציבורי שהתנהל בסוגיית הפעלת הכוח ובמשמעות הגבורה בימינו בציונות הדתית.
קלמן נוימן, דצמבר 2019
"יוחנן המטביל: המאמין הנוצרי הראשון" - 1
ראיון מתוך תכנית הרדיו "רק שאלה" עם רבקה ניר, מחברת הספר: "יוחנן המטביל: המאמין הנוצרי הראשון".
אבי שמאי, 29.12.2019
"יוחנן המטביל: המאמין הנוצרי הראשון"
"ד"ר רבקה ניר חקרה את יהדות הבית השני ואת הנוצרים הראשונים - וחזרה עם כמה מסקנות בספרה 'יוחנן המטביל - המאמין הנוצרי הראשון'. בריאיון היא מסבירה מדוע אין בדמותו שום דבר יהודי, ומדברת גם על מרד בר כוכבא, אפוקליפסה ומה שביניהם".
טלי פרקש, 19.12.2019
"באזור האפור: הקאפו היהודי במשפט" - 1
ראיון מתוך התוכנית "גאולה ולונדון" עם ד"ר רבקה ברוט, מחברת הספר "באזור האפור".
גאולה אבן וירון לונדון, 9.9.2019
לראיון לחצו כאן
"באזור האפור: הקאפו היהודי במשפט" - 2
"מהו העונש הראוי לקאפו ששיסתה כלב באסירות, והאם אפשר בכלל לדון בתופעת השוחד בתוך המחנות? מחקרה של ד"ר רבקה ברוט בוחן לראשונה את יחסה המורכב של מערכת המשפט - עוד טרם הקמת המדינה - למשתפי הפעולה היהודים עם הנאצים".
עופר אדרת, 23.8.2019
"במה לגברויות: דמויות חיילים ישראלים בתיאטרון" - 1
ראיון מתוך תכנית הרדיו "ספרים, רבותיי, ספרים" עם סיגל ברקאי, מחברת הספר: "במה לגברויות: דמויות חיילים ישראלים בתיאטרון".
ציפי גון-גרוס, 26.7.2019
"במה לגברויות: דמויות חיילים ישראלים בתיאטרון" - 2
דיווח באתר הטלוויזיה החברתית על צאת ספרה של ד"ר סיגל ברקאי: "במה לגברויות: דמויות חיילים ישראלים בתיאטרון".
יובל אלקן, 12.6.2019
"במה לגברויות: דמויות חיילים ישראלים בתיאטרון" - 3
ראיון מתוך תכנית הרדיו "גם כן תרבות" עם סיגל ברקאי, מחברת הספר "במה לגברויות: דמויות חיילים ישראלים בתיאטרון".
גואל פינטו, 11.6.2019
משה שוקד על הספר "אתנו יותר מתמיד: הנכחת הרבי בחב"ד המשיחית", מגמות, נד (1) (2019)
"סקירת ספרו של יורם בילו העוסק בתנועת המשיחיסטים בקרב חסידות חב"ד היא אתגר מרתק, אך לא נטול משמעות ועמדה אישית מצדו של הסוקר כלפי התופעה הנחקרת".
משה שוקד, מאי 2019
קווים לדמותו של ההיסטוריון: על הספר "מה מנסים היסטוריונים לעשות?"
"הספר 'מה מנסים היסטוריונים לעשות?' של אלעזר וינריב הוא ספר מומלץ לכל מי שמתעניין בדיסציפלינה ההיסטורית. הוא מעלה שאלות מרתקות על עבודת ההיסטוריונית, שגם אם הן מעלות קשיים אלו לא מבטלים אותן, כי אם להפך: הם רק מזמינים דיון נוסף".
אודי נוימן, 3.5.2019
"כשהחלוצים רצו בית": הקיבוצניקים קיבלו מקלחת קרה עם קום המדינה
"אלון פאוקר מתאר את הטלטלות שחוו הקיבוצים בראשית ימי המדינה ואת המתח בין רצונותיהם האישיים של החברים לגישה המגויסת של מנהיגיהם. בספרו המעניין יש לא מעט מידע וחומר למחשבה".
אורי משגב, 29.4.2019
כבר מותר לדבר על מיליטריזם
"שישה ספרי עיון שהתפרסמו באחרונה מעלים תמונה מדאיגה על החברה הישראלית: הם רואים במלחמה את הגורם העיקרי שעיצב את אופייה ומדגימים כיצד נרתמה התרבות לנרמל את עצם קיומה".
יורם פרי, 17.4.2018
דוד אסף על הספר "אתנו יותר מתמיד: הנכחת הרבי בחב"ד המשיחית", ציון, פג (ב) (תשע"ח)
"בעיית היעדרו של הרבי שמת (או 'נעלם') בג' באלול תשנ"ד, ואמצעי התיווך היצירתיים שנוקטים חסידיו כדי 'להשאירו בחיים', הם מוקד עניינו של בילו בספרו".
דוד אסף, תשע"ח
"כך משאירים המשיחיסטים את הרבי מלובביץ' בחיים"
"תיאורי ההתגלות של הרבי, ההיתלות המיסטית בחפציו ובכתביו ומעל לכול - האמונה שהרבי לא מת". האנתרופולוג וחתן פרס ישראל פרופ' יורם בילו חקר את הפלג המשיחי באחת החסידויות המרכזיות ביותר של ימינו: חב"ד המשיחיסטית הולכת בדרך הנוצרית".
טלי פרקש, 25.7.2017
"נפלאות בעולם החדש": יידיש, שפה זמנית
"ספר מרתק מאת חגית כהן בוחן כיצד התאפשרה הפריחה הנדירה של ספרות יידיש באמריקה ואיך נוצרה זהות יהודית-אמריקאית חילונית".
מיכל זמיר, 10.5.2017
"לילה בלבנון ושלג בחרמון / בתוך הטנק עכשיו כולם בדיכאון"
"בספרה חיה מילוא מנתחת שירי חיילים משנות ה-40 עד המאה ה-21".
יותם ראובני, 28.4.2017
"פנדה או דרקון?"
ראיון מתוך התוכנית "לונדון את קירשנבאום" עם אייל פרופר, מחבר הספר "פנדה או דרקון?".
ירון לונדון, 25.1.2017