פרופ' שמואל וייס היה חבר סגל בדרגת פרופסור מן המנין במחלקה לכימיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ובמקביל היה מן המייסדים של תחום הכימיה באו"פ. החל מסוף שנות השבעים של המאה הקודמת שימש כחבר סגל אורח בכימיה במשרה חלקית באוניברסיטה הפתוחה, עד פרישתו לגמלאות ב-2002. בחלק מהתקופה אף היה חבר הסגל הבכיר היחיד באו"פ בתחום הכימיה. פרופ' וייס תרם לפיתוח של קורסים רבים בתחום הכימיה הפיסיקלית, ביניהם תרמודינמיקה, תרמודינמיקה ב, אנליזה של ניסויים, קינטיקה כימית, מבוא לספקטרוסקופיה והמעבדה בכימיה פיסיקלית, אותם הוא גם ריכז והנחה. מרבית הקורסים האלה נלמדים גם היום בגרסאות מעודכנות ומהווים חלק בלתי נפרד מהתואר החד-חוגי בכימיה שהמחלקה מציעה. חומרי הלימוד שפיתח היו כתובים בשפה קולחת, מדויקת ותמציתית, משולבים עם שאלות לתרגול וחזרה, ומותאמים במיוחד ללמידה עצמית.מחקריו של שמואל התמקדו בספקטרוסקופיה של קרינה אינפרה-אדומה, והוא פרסם עשרות מאמרים בתחום זה ובתחומים קרובים. שמואל היה נעים הליכות, צנוע ושקט.נזכור אותו בהערכה רבה והכרת תודה עמוקה.
פרופסור שמואל וייס היה אחד ממניחי היסוד ללימודי הכימיה באוניברסיטה הפתוחה.כאשר הצטרפתי לאוניברסיטה הפתוחה פרופסור שמואל וייס היה חבר הסגל הבכיר היחיד בכימיה באוניברסיטה הפתוחה. הוא הצטרף לאוניברסיטה במשרה חלקית בשנים הראשונות ליסודה.באותן השנים המשימה העקרית היתה לפתח את ספרי הקורסים. שמואל נרתם למשימה זו בכל מאודו והיה אחראי על פיתוח כל הקורסים בכימיה פיסיקלית, ביניהם אזכיר שני קורסי תרמודינמיקה, קינטיקה, ספקטרוסקופיה ועוד. למרות שלא היה חייב בכך שמואל הנחה את כל הקורסים אותם פתח והוסיף לסטודנטים ממד נוסף ללימודיהם בעצם פגישתם עם פרופסור לכימיה.
שמואל עזר לי רבות בקליטה באוניברסיטה ובצוות הכימיה. הקורס הראשון אותו פתחתי באוניברסיטה, מעבדה בכימיה פיסיקלית, פותח בשיתוף פעולה עם שמואל. שמואל נהג להגיע לאוניברסיטה בימי חמישי ושישי. נהגנו לסעוד צהריים בצוותא בימי חמישי, שוחחנו על האוניברסיטה, הכימיה וענייני דיומא. זו היתה חוויה לשמוע את דברי שמואל, דברי חכמה שנאמרו בצניעות וללא התלהמות. נזכור את נעם הליכותיו ואת מבטו המפוכח.