הפרדוקס הגדול של האלף השלישי הינו שלמרות שתנאי חיינו בחברה המערבית, המודרנית, הם הטובים והנוחים ביותר אי פעם, אנו לוקים יותר ויותר בתחלואה כרונית, פיזית, נפשית וחברתית. הסיבה הינה שילוב מוזר בין אימוץ הרגלי חיים נוחים מדי, ובין חשיפה בלתי נשלטת לאירועי דחק (סטרס) כרוני, אמיתיים ומדומיינים כאחד.
הספר מספר את סיפורו של מדע ההורמזיס שמוצע כפתרון למה שמכונה “התחלואה המודרנית”. זהו מושג מתחום הביולוגיה שמבטא את הצורך המובנה אבולוציונית של האדם (גוף ונפש כאחד) להיחשף למינון מתון של דחק לסירוגין, כלומר לצאת מעת לעת מאזור הנוחות, על מנת לשפר ולשמר את החוסן, העמידות והבריאות, וזאת באמצעות מנגנוני הסתגלות פיזיולוגיים מורכבים. בספר ניתנים דוגמאות והסברים יישומיים רבים מעולם הרפואה, הבריאות, הסביבה, האימון הגופני, הספורט, התזונה, הנפש ועוד.
פרופ’ יובל חלד הינו מומחה בעל שם עולמי במדעי הפיזיולוגיה האינטגרטיבית והפיזיולוגיה של המאמץ. שימש בעברו הפיזיולוג הראשי של צה”ל בחיל הרפואה, וכיום משמש איש אקדמיה, חוקר, מרצה ויועץ מדעי לחברות וארגונים בתחום הרפואה, מדעי הבריאות, הספורט, התזונה וההזדקנות בארץ ובעולם.