המחקר מתייחס לחוסר תיאורטי ומעשי של ספרות בנוגע להפצה של פגיעות חברתיות, סביבתיות וצפויות המוכוונות לשינויי אקלים בערים שחיות תחת סכסוך אתני עמוק.
התמקדות המחקר היא בחיפה, עיר בעלת סכסוך מעורב ודו-אתני. לחיפה יש איומים סביבתיים רבים וצפויים לשינויי אקלים, וכבר חוותה שריפה, שיטפון ואירועים סביבתיים קיצוניים. ההשערה המרכזית של המחקר מסמנת פריצת צעדים מהחדשנות ומציבה כי התפלגות הפגיעות הרב-גוניות ואמצעי ההסתגלות להתמודדות עם איומים מחולקת באופן לא שווה בין קבוצות ושכונות שונות בעיר.
בנסיבות כאלה, ההסתגלות של העיר כולה לוקה בחסר. מטרת העל של המחקר היא לפתח הבנה רחבה של חוסן עירוני בערים מעורבות ולפתח המלצות לקידום חוסן עירוני לאורך קווים גיאוגרפיים, חברתיים ואתניים בערים כאלה. המחקר יישם את מטריצת הפגיעות העירונית, מתודולוגיה חדשה, ומערכת מידע גיאוגרפית GIS כדי למפות ולנתח את התפלגות הפגיעות ואמצעי הסתגלות מבחינה מרחבית וחברתית. יתרה מזאת, למחקר תרומה בשני מישורים: האחד, במישור התיאורטי, להבנתנו את החוסן העירוני בערים מעורבות בצורה טובה יותר. השניה, היא פיתוח אמצעי מדיניות לקידום חוסן עירוני וצדק בערים מעורבות.