בעשור האחרון הפכה ההתחדשות העירונית לאחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של המרחב העירוני בישראל. מגמת העלייה המרשימה במספר יחידות הדיור החדשות במרכזי הערים מצביעה על הצלחת המדיניות, אך במקביל מציפה שאלות קריטיות באשר לאיכות התכנון ולמקומם של היבטים סביבתיים בתהליך.
בסמינר יוצגו מסקנות המחקר שבחן לראשונה את כל תכניות ההתחדשות העירונית המאושרות בישראל (150 במספר), באמצעות מדד חדשני – מִסְלָ"ע – מדד סביבתי להתחדשות עירונית. המדד כולל 14 מחוונים סביבתיים בנושאים כמו בנייה ירוקה, תחבורה רכה, ניהול נגר, טבע עירוני, שמאפשר לראשונה להעריך בצורה שיטתית, שקופה וכמותית את איכות התכנון הסביבתי של כל תכנית.
המחקר חושף תמונת מצב מורכבת: למרות עלייה מתונה לאורך השנים באיכות ההוראות הסביבתיות, הציונים הממוצעים עדיין נמוכים – במיוחד בנושאים קריטיים כמו עצמאות אנרגטית, נגישות לתחבורה ציבורית וערבוב שימושים. עוד עולה כי הפערים בין רשויות שונות בישראל – מבחינת איכות התכנון – משמעותיים, ולעיתים אף מפתיעים. ממצאים אלה מעלים שאלות חשובות על קביעת מדיניות, רגולציה ותהליכי קבלת החלטות במערכות התכנון.
אנו מזמינים אתכם לקחת חלק בסמינר חשוב זה, שנמצא בלב השיח על עתיד הערים בישראל. יחד נבחן את ההשלכות של ממצאי המחקר על מדיניות התכנון הלאומית, על כלים רגולטוריים חדשים, ועל האופן שבו ניתן וצריך לנסח דור חדש של תכניות — כאלה שלא רק מחוללות שינוי פיזי, אלא גם מביאות בשורה של צדק סביבתי, נגישות, קיימות ושוויון.
בואו לשמוע, לשאול, ולדון על האתגרים, ההזדמנויות והחזון לעירוניות ישראלית מתחדשת ומקיימת.
פרטים נוספים
לעיון בהזמנה והרשמה לסמינר
הקלטת הסמינר תעלה בקרוב