מבוא
בהמלצת המועצה להשכלה גבוהה, כוננו האוניברסיטה הפתוחה (להלן האו"פ) והפקולטה למדעי הרוח של האוניברסיטה העברית (להלן הפקולטה) אפיק מעבר, שיאפשר לסטודנטים המעוניינים בכך, להתחיל את דרכם האקדמית במסגרת הגמישה של האוניברסיטה הפתוחה, ואחר-כך לעבור לפקולטה ולהמשיך ללמוד בה עד להשלמת התואר.
סטודנטים שיעמדו בדרישות האפיק המפורטות בהמשך, ייקלטו בפקולטה כתלמידי שנה ב, החל משנת הלימודים תשס"ט. כמו-כן חייבים הסטודנטים להיות בעלי פטור מלימודי אנגלית כשפה זרה ראשונה.
ניתן יהיה לעבור באפיק זה מן האו"פ למסלול דו-חוגי (שני חוגים ראשיים או חוג ראשי וחוג משני) המצרף שניים מבין החוגים להלן של הפקולטה, או מסלול חד-חוגי (חוג ראשי) בצירוף לימודים משלימים.
החוג להיסטוריה
החוג ללימודי האסלאם והמזרח התיכון
החוג להיסטוריה של עם-ישראל ויהדות זמננו
החוג למחשבת ישראל
החוג למקרא
החוג ללשון העברית ולשונות היהודים
החוג לספרות עברית, יידיש ופולקלור
החוג לספרות כללית והשוואתית
החוג לפילוסופיה
לימודים משלימים
סטודנטים שירצו להגיע לפקולטה דרך אפיק המעבר, יידרשו ללמוד באו"פ שישה קורסים בהיקף כולל של 36 נקודות זכות (נ"ז) של האו"פ, שהן שוות ערך בקירוב לשנת לימודים אחת בפקולטה, ולהשיג את הציון הנדרש ומעלה בכל קורס בהתאם לחוג אליו מבקשים להירשם.
מחצית מן הלימודים באו"פ במסגרת האפיק ( 18 נ"ז – שלושה קורסים) תיבחר מתוך הקבץ קורסים שנמצאו מתאימים לשילוב בתכניות הלימודים של אחד משני החוגים שבמסלול הדו-חוגי או החד-חוגי המבוקש בפקולטה, והמחצית האחרת – מתוך ההקבץ של החוג האחר או של הלימודים המשלימים. הקבצי הקורסים המתאימים לחוגים השונים בפקולטה מפורטים בהמשך בדרישות אפיק המעבר – לפי חוגים.
הפקולטה תפטור את כל הסטודנטים שיגיעו אליה דרך אפיק המעבר מלימוד מקצועות מקבילים לקורסים שלמד באו"פ, ותזכה אותם בנקודות צבירה לתואר שלה, לפי אמות מידה שקבע כל חוג בנפרד, כמפורט בהמשך
בדרישות אפיק המעבר – לפי חוגים.
בבואם לפקולטה, ייחשבו הסטודנטים כמי שסיימו שנת לימודים. את מקצועות החובה של שנה א במסלול שבחרו, שאותם לא למדו באו"פ, הוא יידרשו להשלים תוך שנה. בסמסטר הלימודים הראשון בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית, ילמדו את הקורס מיומנויות כתיבה מדעית בעברית. עם זאת – הם יוכלו להשלים את הלימודים לתואר בתוך שנתיים ממועד הגעתם לפקולטה.
האו"פ אינה מבחינה בין הסטודנטים הלומדים בה באפיק מעבר לפקולטה לבין אלה הלומדים בה לשם קבלת תואר שלה.
בכל שלב של הלימודים באו"פ יוכלו סטודנטים שהחלו בלימודי הקבץ בהתאם לדרישות של אפיק המעבר, לבנות לעצמם תכנית לימודים לקראת תואר של האו"פ. הקורסים שכבר למדו באו"פ יהיו חלק מתכנית הלימודים שיבנו, בהתאם לדרישות המסלול שנבחר.