בהמלצת המועצה להשכלה גבוהה, כוננו האוניברסיטה הפתוחה (להלן האו"פ) והפקולטה למדעי הרוח והחברה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (להלן הפקולטה) אפיק מעבר, שיאפשר לסטודנטים המעוניינים בכך, להתחיל את דרכם האקדמית במסגרת הגמישה של האו"פ, ואחר-כך לעבור לפקולטה ולהמשיך ללמוד בה במדעי הרוח עד להשלמת התואר.
לפי שעה, ניתן יהיה לעבור באפיק זה מן האו"פ למסלול דו-מחלקתי, המצרף שתיים מבין המחלקות האלה למדעי הרוח של הפקולטה:
סטודנטים שירצו להגיע לפקולטה דרך אפיק המעבר, יידרשו ללמוד באו"פ קורסים בהיקף כולל של 36 נקודות זכות של האו"פ (שווה ערך בקירוב לשנת לימודים אחת בפקולטה), ולהשיג ציון מינימלי נדרש בכל קורס, על-פי החלטת המחלקה.
מחצית מהלימודים באו"פ במסגרת האפיק (18 נ"ז) תיבחר מתוך הקבץ קורסים של האו"פ שנמצאו מתאימים לשילוב בתכנית הלימודים באחת משתי המחלקות במסלול הדו-מחלקתי המבוקש בפקולטה, והמחצית האחרת – מתוך ההקבץ של המחלקה האחרת.
הקבצי הקורסים המתאימים למחלקות השונות בפקולטה מפורטים בדרישות אפיקי המעבר.
הקבלה למסלול הדו-מחלקתי הנבחר בפקולטה מובטחת לעומדים בתנאים הנ"ל ללא תלות בתמהיל מקצועות הבגרות או בציוני הבגרות שלהם, וללא צורך במבחן פסיכומטרי.
הפקולטה תפטור את הסטודנטים שיגיעו אליה דרך אפיק המעבר מלימוד מקצועות מקבילים לקורסים שלמדו באו"פ. היא תזכה את הסטודנטים בנקודות זכות לתואר שלה, לפי אמות מידה שתקבע כל מחלקה בנפרד, בהתאם לכללים המקובלים בה (כמפורט בדרישות אפיקי המעבר).
בבואם לפקולטה, ייחשבו הסטודנטים כמי שסיימו שנת לימודים מלאה. את מקצועות החובה של שנה א במסלול הדו-מחלקתי שבחרו, שאותם לא למדו באו"פ, הם יידרשו להשלים תוך שנה. עם זאת – הם יוכלו להשלים את הלימודים לתואר בתוך שנתיים ממועד הגעתם לפקולטה.
האו"פ אינה מבחינה בין הסטודנטים הלומדים בה כאפיק מעבר לפקולטה, לבין אלה הלומדים בה לשם קבלת תואר מטעמה.
בכל שלב של הלימודים באו"פ יוכלו סטודנטים שהתחילו ללמוד באו"פ בהתאם לדרישות של אפיק המעבר לבנות לעצמם תכנית לימודים לתואר של האו"פ, אשר הקורסים שלמדו עד כה הם חלק ממנה, ולהמשיך בה ללימודים לקראת תואר.
מידע כללי