איתור מועמד/ת לתפקיד נשיא/ת האוניברסיטה הפתוחה
איתור מועמד או מועמדת לתפקיד נשיא או נשיאת האוניברסיטה הפתוחה
ועדת האיתור מזמינה בזאת הגשת מועמדות לתפקיד נשיא או נשיאה לאוניברסיטה הפתוחה
דרישות התקנון:
אזרחות ישראלית ותושבות קבע.
דרגת פרופסור מן המניין במסלול האקדמי הרגיל.
מצוינות אקדמית.
ניסיון ניהולי אקדמי ויכולת ניהולית מוכחת של מערכות אקדמיות (לדוגמה, דיקן או ראש בית ספר).
האוניברסיטה תהיה מקום העבודה היחיד, ובמשרה מלאה.
עיקרי הסמכויות והתפקידים:
סמכות לאשר את כל העניינים הנוגעים לתכנון האקדמי בכפוף לחוקה ולתקנון הכללי של האו"פ.
אחריות בפני הוועד המנהל על מכלול תחומי פעילותה של האוניברסיטה ועל השגת מטרותיה ויעדיה בכל ענייני התקציב והמשאבים, הפיתוח הפיזי ויצירת תנאים לקידום ההוראה והמחקר.
אחריות לייצוגה של האוניברסיטה כלפי חוץ.
אחריות לגיוס משאבים ותרומות.
בחירת המועמד או המועמדת לתפקיד תיבחן גם על־פי קריטריונים של כושר מנהיגות ויכולת להוביל תהליכי שינוי ופיתוח מהותיים, היכרות מעמיקה עם מערכת ההשכלה הגבוהה ועם כיווני הפיתוח האקדמי בישראל ובחו"ל, ויכולת ייצוג של האוניברסיטה בפני גורמי ממשלה, ציבור ואקדמיה בארץ ובחו"ל.
המועמד או המועמדת שייבחרו על־ידי הוועד המנהל באשרור מוסדות האוניברסיטה הפתוחה ימונו לחמש שנות כהונה, שתחילתן בחודש אוקטובר 2023. התקופה ניתנת להארכה על פי הוראות התקנון.
הפנייה לוועדת האיתור תכלול:
קורות חיים מפורטים.
מכתב נלווה המפרט התאמה לתפקיד.
הודעה בחתימת המועמד או המועמדת המאשרת את הגשת מועמדותם לתפקיד, וכל חומר רלבנטי נוסף.
את הפניות לוועדת האיתור יש להפנות אל ד"ר אורי ירון, יו"ר ועדת האיתור ויו"ר הוועד המנהל של האוניברסיטה, באמצעות מזכירת ועדת האיתור, גב' עירית שמעון גונטוב, לכתובת: iritsg@openu.ac.il
מועד אחרון להגשת מועמדות: 16.3.2023.
דיוני הוועדה יתנהלו בסודיות.
הוועדה איננה מתחייבת לזמן את כל הפונה אליה.
פברואר 2023