נציגי מינהל המחשוב באוניברסיטה
האוניברסיטה הפתוחה זכתה, היום יום שני 28.2.2022 בתחרות השנתית של מצטייני המחשוב ITAWARDS לשנת 2021, של מגזין אנשים ומחשבים, בהשתתפות בכירי תעשיית היי-טק הישראלית.

צוות המרכז לדאטה ובינה אירגונית במינהל המחשוב באוניברסיטה הפתוחה זכה בפרס על שני פרויקטים בתחום אימוץ טכנולוגיות דיגיטליות ויישום מתודות בתחומי הדאטה, ה-BI וה-AI  בקטגוריות ניתוח נתונים, אנליטיקה , AI, BIGDATA  ו- BI

• חיזוי ותעדוף לידים -  זהו פרויקט למידת מכונה (machine learning)  עתיר טכנולוגיה שדרש התאמה שיטות עבודה חדשות במוקדים הטלפונים של האוניברסיטה עם חדשנות וחשיבה יצירתית.
פרויקט זה פותח בשיתוף פעולה הדוק עם מחלקת השיווק ומוקד המתעניינים.
• עולם הסטודנטים –  עולם הסטודנטים מכיל סט של מוצרי דאטה, שנועדו לתת לסגל האקדמי תמונת מצב עדכנית וכלים ממקורות מידע שונים לצמצום נשירת סטודנטים ולחיזוק ההתמדה בכל שלבי הלמידה באוניברסיטה.
מוצרים אלו מזהים ומניעים לפעולת התערבות אקטיבית שמעודדת סטודנטים בעלי יכולת אקדמית לסיים בהצלחה את לימודיהם.  פרויקט זה פותח בשת"פ מלא עם היחידה לניהול התמדה בדיקנט הלימודים האקדמיים.

שני הפרויקטים הללו שילבו גמישות מחשבתית, חדשנות, יצירתיות ומציאת פתרונות מחוץ לקופסא, שאיפשרו התחדשות והתייעלות, משלב הרעיון, דרך כל שלבי הפיתוח ועד אישורם ע"י הנהלת האו"פ.

בתמונה מצולמים (מימין לשמאל):
זיוה ברוידא – ראש מינהל המחשוב, רמי ענבר- מנהל המרכז לדאטה ובינה ארגונית, שלומית ברקוביץ- היחידה לניהול התמדה אורי ברדה – מנהל מחלקת מערכות מידע​.