חדש על המדף

אפריל 2021

פנתר שחור : סיפורו של ראובן אברג'ל

פנתר שחור : סיפורו של ראובן אברג'ל

תמר ורטה-זהבי

רק אתמול שוחרר ראובן אברג'ל בן העשר ממעצר. שוטרים שוב האשימו אותו בגניבה. בגלל הקור העז והרעב בקושי ישן בלילה, והבוקר עליו לעזור לאימו לכבס את המצעים של משפחה עשירה ברחביה. אימו אומרת שככה נקבע בשמים, וראובן חושב שכך קבעו בני האדם. כחמש–עשרה שנה מאוחר יותר ראובן וחבריו משכונת מוסררה מקימים את תנועת הפנתרים השחורים. הם זועקים את כאבם של יושבי שכונות המצוקה ועיירות הפיתוח ותובעים מהממשלה לדאוג לדיור הולם, חינוך איכותי ועבודה מכַבדת לכולם! להפגנות הסוערות של הפנתרים השחורים מצטרפים אלפי ישראלים, בעוד השלטון בישראל מחפש כל דרך לדכא את ההתקוממות. ראובן אברג'ל שותף עד היום כמעט לכל המאבקים החברתיים בישראל. הוא ניצל את ניסיון חייו כילד בסיכון ובמשך שנים רבות עבד כמדריך חבורות רחוב והציל ילדות וילדים שהידרדרו לסמים ולפשע. עם רבים מהם הוא בקשר עד היום - הם חבים לו את חייהם. תמר ורטה–זהבי כותבת לנוער מתוך תודעה חברתית עמוקה, ומציגה בספריה סיפורי חיים של לוחמי צדק. פנתר שחור, פרי עטה, מתאר פרק חשוב ומרתק בקורות החברה הישראלית, פרק שהדיו נמשכים עד היום. -- אתר המו"ל.​

פנתר שחור : סיפורו של ראובן אברג'ל

 מרגלים לא מושלמים : המבצעים הגדולים של המוסד והמודיעין הישראלי, פרשות הריגול והתקלות שהדהימו את העולם

מרגלים לא מושלמים

יוסי מלמן

מי חוסל בארוחת הערב? היכן הושלכה גופה ממטוס ללב ים? מיהו המרגל שהורשע בגלל סוג של יין? מתי כלב גרם למתנקשי המוסד לסגת? מה קרה למרגל שהסב את הנזק הכבד ביותר למדינת ישראל? מי המפעיל שפברק דו"חות מודיעין במשך שנים? ומתי התרחש מרד המרגלים הראשון? והשני? סיפורם של גופי המודיעין הישראלי, המוסד, שב"כ ואמ"ן, רצוף מעשי גבורה ומבצעים נועזים, סיכול איומים ונטרול סכנות. אך מאחורי מסך החשאיות הכבד, חוסים לא רק הישגים אלא גם מאבקים פנימיים ומלחמות אגו, תקלות שאי אפשר היה לצפות ובוגדים שאי אפשר היה לנחש.הרחק מן העין, בעומק הצללים, פועלים אנשי המבצעים, האיסוף וההערכה, מי ברגל ומי בסייבר, בהגנה על המדינה. הם עובדים ללא לאות, לא פעם בחירוף נפש, אך תהילתם תישמר בסוד, והם מהווים חומה בצורה מפני המבקשים להרע, אלה מחוץ ואלה שמנסים שוב ושוב לחדור פנימה.ספר זה מציג את האירועים הגדולים של קהילת המודיעין הישראלי מקום המדינה ועד ימינו אלה. הוא יורד אל פרטי הפרטים של ההצלחות שקנו לישראל שם בעולם, כמו גם של המבוכות והכישלונות, שכולם חלק מעשייה יומיומית שאין לה סוף.-- כריכה אחורית.

מרגלים לא מושלמים : המבצעים הגדולים של המוסד והמודיעין הישראלי, פרשות הריגול והתקלות שהדהימו את העולם

אשת הברזל : חייה של מרגרט תאצ'ר

אשת הברזל : חייה של מרגרט תאצ'ר

רובין האריס
 
מרגרט תאצ'ר, ראש ממשלת בריטניה בשנים 1979–1990, הייתה לדמות החשובה ביותר בבריטניה במחצית השנייה של המאה העשרים. בלשון שנונה, בחושים פוליטיים חדים ובגישה מעשית המשולבת בדבקות אידאולוגית היא הובילה את בריטניה השוקעת לסגת מהתפישות הסוציאליסטיות, והפכה את האיש החולה של אירופה לאחת מהכלכלות המובילות בעולם. אשת הברזל היא ביוגרפיה מיוחדת במינה של דמות חד פעמית. רובין האריס, ממקורביה של מרגרט תאצ'ר בשנות שלטונה וגם אחריהן, כותב עליה באהבה שאינה מקלקלת את השורה: הוא מציג אותה כמות שהייתה, על כל פגמיה ומגבלותיה, בלי שאלה יטשטשו את המעלות, הכישרונות והעוצמה הכבירה שראש הממשלה ניחנה בהם. - כיצד הפכה תאצ'ר לאישה הראשונה המכהנת כראש ממשלה בבריטניה? -- איך התמודדה עם קריאת התגר של האיגודים שהביסו את קודמיה בתפקיד?-- האם נפילתה של תאצ'ר הייתה הכרחית, או תוצר של כישלון פוליטי?-- מדוע סברה תאצ'ר כי האיחוד האירופי הוא סכנה חמורה לחירות? -- אתר המו"ל.

אשת הברזל : חייה של מרגרט תאצ'ר

גברים נעלמים : עגונות במרחב האשכנזי, 1850-1648

גברים נעלמים : עגונות במרחב האשכנזי, 1850-1648

נועה ששר
 
בקיץ 1727 נסע לַמבֵּר לוי לפריז לרגל עסקיו. הוא התכוון לשוב אל משפחתו שבעיר מֶץ לפני ראש השנה, אולם בדרכו הביתה נרצח. השלטונות זיהו את גופתו ושלחו לאשתו הודעה על מותו – אך מאחר שהליכי זיהוי המת לא התנהלו בהתאם להלכה, קבע הרב המקומי שהאישה עגונה. קביעה כזו הייתה הרת גורל: היא מנעה מהאלמנה את האפשרות להינשא מחדש. ברים נעלמים מגולל את סיפוריהן של נשים עגונות שחיו במרחב האשכנזי (מרכז אירופה ומזרחה) בשנים 1850-1648. הוא מתאר את הנסיבות הקשות שבהן הפכו לעגונות ופורשׂ לעיני הקוראים את הדרמה האנושית וההלכתית של העיסוק בהתרתן מכבלי העיגון. באמצעות בחינה מקיפה של מגוון מקורות – פנקסי קהילות ובתי דין, ספרי שאלות ותשובות, מכתבים ועוד – נועה ששר קוראת תיגר על התפיסה הנפוצה כאילו פוסקים לאורך הדורות עשו ככל יכולתם להתיר עגונות ולמזער את סבלן. היא מאירה באור חדש את חיי המשפחה והקהילה היהודית בתקופה הנדונה, ומציגה מציאות חברתית והלכתית שמשמעויותיה נוגעות ישירות לחייהם של נשים וגברים יהודים עד היום. -- אתר המו"ל.​ 

גברים נעלמים : עגונות במרחב האשכנזי, 1850-1648

החינוך הקיבוצי

החינוך הקיבוצי

עורך: אלון גן

ראשית דרכו היה החינוך הקיבוצי בית יוצר לחינוך אלטרנטיבי במערכת ניהולית מורכבת הכוללת גני ילדים, בתי ספר, חינוך בלתי פורמלי, תנועות נוער ואף מכללות אקדמיות להכשרת מורים (״סמינר הקיבוצים״ ו״אורנים״). מוסדות אלה מתאפיינים בגישה הוליסטית, בין־תחומית וביקורתית, בלמידה התנסותית ומשמעותית, חינוך קהילתי בחברת הילדים, הערכה מעצבת, חינוך בטבע וקיימות סביבתית. מערכת זו היא תופעה ישראלית ייחודית. אסופת המאמרים שלפניכם בוחנת את התופעה הזו בביקורתיות מנקודות מבט שונות ובמתודות מחקריות מגוונות. היא מבקשת לענות על השאלות המהותיות באשר לכוחות שהולידו את החינוך הקיבוצי, לחומרים שהוא עשוי מהם, לתמורות שחלו בו במהלך השנים, למאפייניו בהווה, לחוזקותיו ולחולשותיו. לצד סוגיות אלה ספר זה מביט אל העתיד. בימים מאתגרים אלה של משברים אקולוגיים, חברתיים, דמוקרטיים ובריאותיים, הספר מציע שיח חינוכי עתיר חידושים חינוכיים ודיאלוגים מעצימים, אשר יכולים לתת מענים רבי־משמעות ומפרים לקהילות האלטרנטיביות המבקשות חינוך אחר לילדיהן, חינוך הומני ואיכותי. הספר פונה אל אנשי ונשות חינוך, חוקרי התרבות הישראלית ועיצובה, אל כל המתעניינים בחינוך ואל מבקשי תיקון עולם מכל המגזרים. -- אתר מכון מופ"ת.

החינוך הקיבוצי

"הדור של 1940" : מתאבדים וחולי נפש בחברה הישראלית

"הדור של 1940" : מתאבדים וחולי נפש בחברה הישראלית

עודד היילברונר

הספר שלפנינו חושף לראשונה את סיפורו הטרגי של "הדור של 1940", ילידי שנות העשרים והשלושים של המאה הקודמת, שחוו כנערים וכנערות, ומאוחר יותר כבוגרים, את המאורעות הקשים של שנות הארבעים ותחילת שנות החמישים באירופה ובארץ ישראל. בצל זוועות מאורעות מלחמת העולם השנייה והמפגשים הרב-תרבותיים של שנים אלו - הצטברו מתחים ומועקות נפשיות, ורבים החלו לסבול מקשיים נפשיים. חלק התאבדו, וחלק סבלו מחרדות ומסיוטים, ומצאו את עצמם, אם מרצון ואם בכפייה, מאושפזים במוסדות פסיכיאטריים. הספר מתאר היסטוריה חברתית ותרבותית של אותם פגועי נפש ושל תגובת הציבור הישראלי כלפיהם. הוא מתמקד בפרק עלום למדי של אותה תקופה, ובכך תורם תרומה של ממש לתיעוד ההיסטוריה של מדינת ישראל. הוא גם מאיר לראשונה את הצד האפל של סיפור ההצלחה הישראלי בעשורים הראשונים לקיום המדינה. -- כריכה אחורית.

"הדור של 1940" : מתאבדים וחולי נפש בחברה הישראלית

להבקיע מאה שערים : איך לעשות עסקים עם הציבור החרדי

להבקיע מאה שערים : איך לעשות עסקים עם הציבור החרדי

עופר נחשון

מטרתו של הספר להבקיע מאה שערים, היא "להבקיע" את חומת הסטריאוטיפים, ולהקנות את הידע ואת הכלים הבסיסיים להתקשרות עסקית פרודוקטיבית ולמשך זמן ממושך עם הציבור החרדי. הספר מאפשר הצצה מיוחדת אל עולמו התרבותי, מבנהו החברתי ותפיסת עולמו. כל מי שחפץ להעמיק עסקיו עם ציבור זה, חילונים, דתיים וחרדים כאחד, או שמתעניין בחברה מרתקת זו, יפיק תועלת רבה מהספר.הציבור החרדי מונה בישראל כמיליון נפשות, ומגלגל כ-12 מיליארד ₪ בשנה. חברה תוססת ומשתנה, שהשפעתה על כלל החברה הישראלית ועל כלכלתה תלך ותתעצם. בדומה לחברה החילונית המורכבת מקבוצות רבות, כך גם הציבור החרדי מורכב מקבוצות שונות בעלות מאפיינים ייחודיים, שלמרות בסיסן האידיאולוגי המשותף, הן בעלות השקפות עולם שונות. בכדי להצליח עסקית עם קהל יעד זה, יש לפנות לכל קבוצה באופן המיוחד לה, ולתת מענה לצרכיה המיוחדים. זוהי משימה סבוכה, אך בהחלט אפשרית. -- אתר סימניה.

להבקיע מאה שערים : איך לעשות עסקים עם הציבור החרדי

בין יהודים לשומרונים : אידאולוגיה ומציאות בספרות הפולמוסית שבמקרא

בין יהודים לשומרונים : אידאולוגיה ומציאות בספרות הפולמוסית שבמקרא

ישראל כץ

בימי שיבת ציון התעוררה מחלוקת מרירה בין השבים לציון מגולת בבל בראשות עזרא ונחמיה ובין שרידי אלה שלא יצאו לגולה. השבים ייסדו יהדות חדשה, בעוד האוכלוסייה שנשארה בארץ החזיקה באמונתה, שכללה גם יסודות פולתאיסטיים. בתחילה גברה יד הבדלנים שהרחיקו את האוכלוסייה הנשארת מפעולות השיקום ובניית המקדש. כתוצאה מכך את הנשארים בארץ עצבו קווים דתיים חדשים שיהפכו את הקבוצה הזאת לכת השומרונים. פרק י"ז במלכים ב' טוען שנשארי יהודה וישראל הם גויים שהושיב מלך אשור בארץ וכי כל האוכלוסייה הישראלית והיהודאית הוגלתה לאשור. הספר עוסק בדרכים בהם נקט המחקר והמחבר בחשיפת התיעוד המגמתי הזה שהוא זיוף. מתברר כי "השומרונים" הם אכן שרידי יהודה וישראל שלא הוגלו מן הארץ, אשר בתהליך התגבשותם, חזרו למסורות עתיקות כמו האמונה בקדושת הר גריזים במקום ירושלים, דחיית התורה שבעל-פה. "התורה השומרונית" כוללת רק את החומש כי בנביאים ובכתובים נזכרת ירושלים ולא נזכר הר גריזים. השומרונים הם אחינו, בשר מבשרנו. -- כריכה אחורית​.

בין יהודים לשומרונים : אידאולוגיה ומציאות בספרות הפולמוסית שבמקרא

שלוש מחשבות מודרניות : אהבה, חירות וחריגה

שלוש מחשבות מודרניות : אהבה, חירות וחריגה

יואב אשכנזי

כיצד יכול בעל “לראות” באופן בלתי אמצעי את מצבה הפנימי של אשתו האהובה ולהבין לאלתר את רגשותיה ומחשבותיה, היכן שזר יחמיץ אותם תמיד? כיצד יכולה חירות, הנתפסת כשחרור מכבלים, דווקא לאַיֵּן את החירות והעצמיות הממשיות האפשריות לבני אדם? כיצד יכול סוציופת אטום ומסוכן לזולת בכל זאת לראות ולהבין מפניהם של האחרים ומהתנהגותם את מה שנחוץ לו להישרדותו? מהו טבעה של החריגה העצמית אל האחרים והעולם, שדרכה אנו נעשים לבני אנוש ולאישיויות המוסריות הייחודיות שביכולתנו להיות? שאלות כאלה ואחרות עומדות במרכזו של הספר, המבקש לשרטט להן תשובות באמצעות דיון מרתק ומעורר מחשבה על מקומן ומשמעותן של האהבה, החירות, הראייה והחריגה העצמית מאנוכיותנו ומגבולות גופנו. -- כריכה אחורית.

שלוש מחשבות מודרניות : אהבה, חירות וחריגה

"רק מלה בעברית" : שירי אהוד מנור : בין ה"אני" ל"אנחנו"

"רק מלה בעברית" : שירי אהוד מנור : בין ה"אני" ל"אנחנו"

גל (גלי) מנור

"רַק מִלָּה בְּעִבְרִית": שירֵי אהוד מנור בין ה"אני" ל"אנחנו" משרטט לראשונה דיוקן אישי ופואטי שלם לדמותו של הפזמונאי והמתרגם שהביא לזמר העברי של סוף שנות השישים קול חדש; קול של יוצר רגיש אשר איננו חושש להפגין פגיעות ולבטא יסודות אוטוביוגרפיים על רקע הפזמון הישראלי הקולקטיבי-לאומי ברובו. זהו ספרה של ד"ר גלי מנור, בתו של חתן פרס ישראל בתחום הזמר העברי (1998), מהפזמונאים הבולטים והמשפיעים של דור המדינה.טביעת ידו המיוחדת של מנור לאורך תחנותיו בזמן ניכרת בשיריו – כמו "בשנה הבאה״, ״ימי בנימינה״, "הבית ליד המסילה", "אין לי ארץ אחרת", ״אחי הצעיר יהודה״, "ללכת שבי אחרייך", "ילדותי השנייה", ו״ברית עולם״ – שהיו לנכסי צאן ברזל בתרבות הישראלית על כל גווניה. דרך שירים אלו ורבים נוספים עולים ונחשפים מאפייני כתיבתו של מנור, ההשפעות התרבותיות על יצירתו והנושאים הבאים לידי ביטוי בכל פרק בחייו, מילדות ועד זקנה. לכל אלה נלווים ניתוחים ספרותיים וחומרי ארכיון נדירים, המוצגים כאן לראשונה. בפתח הדבר גלי כותבת:אני רואה בספר הזה ניסיון להבין את אבא על המכלול […] זהו תהליך של התקרבות, אך בה בעת גם של התרחקות, מלאכה של פירוק והרכבה […] דווקא אחרי מותו נדמה לי שאני מכירה אותו טוב יותר מאשר אי פעם. ההתרחקות הזאת, באמצעות העין האקדמית, מאפשרת לי להבין את נרטיב הזהות שלו, את יצירתו ואת חייו. אבא שייך לדור הראשון של ילידי הארץ, דור שעל כתפיו משא כבד – עתיד המפעל הציוני. את המשא הזה הוא נשא בלב אוהב, אך גם כבד ומפוצל.הכתיבה הבהירה והנגישה של גלי הופכת את הספר למתאים לא רק עבור העוסקים במחקר התרבות הישראלית, מורים וסטודנטים המלמדים את שיריו של מנור, אלא גם, ואולי בעיקר, לקהל העצום והמגוון של אוהבי יצירתו הענפה ורבת-הפנים. -- אתר המו"ל.

"רק מלה בעברית" : שירי אהוד מנור : בין ה"אני" ל"אנחנו"

שבויה בדימויה : קיצור תולדותיה וקווים לדמותה של מדינת תל אביב

שבויה בדימויה : קיצור תולדותיה וקווים לדמותה של מדינת תל אביב

מעוז עזריהו

ספר זה חוגג את תל אביב: העיר, הרעיון, המציאות והדימוי. תל אביב - שכונה של יפו שזכתה למעמד של עיר רק כשחגגה חצי יובל לייסודה - הייתה ונותרה גם רעיון וחזון, משאת נפש ומושא לקנאה וטינה; נושאו של שיח פוליטי ותרבותי רווי בדימוייה, בתדמיותיה ובמותגיה; עיר כרך ובה בעת עיר קרתנית, עיר עברית ועיר עולם. מדינת תל אביב היא ישות רעיונית בלתי נפרדת מן השיח העכשווי על תל אביב ועל מקומה המרכזי והשנוי במחלוקת בהוויה הישראלית.שבויה בדימויה עוסק בכינונה של מדינת תל אביב כאפשרות גאו פוליטית ותרבותית בתקופת המדינה שבדרך ובוחן את תולדות בידולה מהיישוב הציוני וממדינת ישראל. הוא משרטט קווי מתאר לדיון בהיסטוריה התרבותית של דימויים ותדמיות, מטבעות לשון וקלישאות, תפיסות רעיוניות ותבניות אידאולוגיות, שאיפות ורחשי לב, שמבססים את מעמדה הייחודי של מדינת תל אביב במדינת ישראל ואת היותה היבט חיוני של המצב הישראלי. -- אתר למדא.

שבויה בדימויה : קיצור תולדותיה וקווים לדמותה של מדינת תל אביב

שכול ואובדן : הטיפול הסינותרפי : עיון פסיכואנליטי ופילוסופי

שכול ואובדן : הטיפול הסינותרפי : עיון פסיכואנליטי ופילוסופי

רחל גוטרמן

הסינותרפיה עושה שימוש בסרטים ככלי טיפולי כחלק מפסיכותרפיה ומסייעת לעיבודן הרגשי של חוויות השכול והאובדן. המרחב הסינותרפי, המתאפיין במעבר בין הטיפול הקלאסי־הדיאדי לטריאדי, צמח בהדרגה מתוך הקליניקה. מצבי שכול ואובדן מלוּוים לעתים קרובות בחוויות שלא ניתן לתקשרן במילים, ולנוכח החלל שנפער, עלה הצורך להשתמש בכלי נוסף – בשילוב שיחות, על מנת לסייע להמשיג את החוויה ולראותה באור חדש. הסרט מוסיף ממד אוניברסלי לסבל הפרטי ומחזק את התחושה שאינך בודד, וכך לבדידות יש הד וקול נוסף. בשיטה זו נוצרת דיאלקטיקה בין המציאות לבין הדמיון, המפגישה את המטופל באופן עקיף עם תכנים כואבים וקשים בחייו כך שיוכל לעבדם בהמשך, במהלך הטיפול, ולכונן משמעות חדשה בחייו.אמנם פותחו לא מעט תאוריות להתמודדות עם שכול ואובדן, אבל אף אחת מהן לא הכניסה לחדר הטיפולים את הסרט. הסינותרפיה כמגלמת את הפרגמטיזם באמצעות ה”שלישי”, שנציגיו באים מן התחום הקליני־פסיכואנליטי והחווייתי־פילוסופי, מובילה את האדם לבחור בְּחיים בעלי משמעות גם אחרי האובדן, ומסייעת לעוסקים בטיפול נפשי לאמצהּ לחיקם. -- כריכה אחורית.

שכול ואובדן : הטיפול הסינותרפי : עיון פסיכואנליטי ופילוסופי

עדות היא מצב נפשי : חוויית העדות במבט פילוסופי, ספרותי ופסיכואנליטי

עדות היא מצב נפשי : חוויית העדות במבט פילוסופי, ספרותי ופסיכואנליטי

ציפי רוזנברג שיפר

“תמיד חיפשתי עד לחיים […]
עדות היא הסימן להיותנו בחיים כאן, על האדמה.
וגם במוות חשובה עדות” (פנחס שדה, “יומנים”).
הורים עדים לילדיהם, ילדים עדים להוריהם, וכך גם מורים, חברים, שכנים, מטפלים ומטופלים. עדות היא חלק מרכזי מקיומנו, אבל מורגשת רק כשהיא חסרה, דבר המאפיין את ימינו וניכר במדיה וברשתות החברתיות, אנשים בכל קשת הגילים ובכל שכבות האוכלוסייה, מבקשים שאחרים, קרובים וזרים, יהיו עדים למה שקורה להם – מאירועים יומיומיים ועד לרגעים אינטימיים.

הספר מציג כרטיס ביקור לתופעת העדות מבחינה פילוסופית ופסיכואנליטית, והוא הראשון מתוך סידרה של שלושה שיעסקו בחקר עדות מדוברת. בספר השני יסופרו סיפורי עדות מחדר הטיפולים, והשלישי יעסוק באמירתו של פול צלאן: “כל שיר הוא עדות”.

עדות היא מצב נפשי : חוויית העדות במבט פילוסופי, ספרותי ופסיכואנליטי

מוסיקה, יהדות, ישראליות ואנחנו : מסע של זהות

מוסיקה, יהדות, ישראליות ואנחנו : מסע של זהות

עטרה איזקסון ודב שוורץ
 
ספר זה מציע לפני הקורא את סיפוריהם של שני יקומים מקבילים, האחד לא דתי והשני דתי לאומי. ההפתעה הגדולה היא, שהיקומים הללו כה קרובים עד שהם כמעט מתלכדים. סיפורים אלה נפרסים בצורת תכתובת דיאלוגית בין חוקרת מוסיקה וחינוך לחוקר תרבות שנפגשו בין כותלי אוניברסיטת בר אילן. הסיפורים פותחים במוסיקה, ולאט לאט קולפים קליפה אחר קליפה ליהדות, לדת, לישראליות, לחקר המוסיקה, לחיפה בשנות השישים והשבעים של המאה שעברה ולביוגרפיות של בני הדור השני לשואה. הספר נע בשבילים חופשיים ואסוציאטיביים אך הוא פורס השקפות עולם חבויות, ואולי גם תקווה לעתיד של שיח בחברה עתירת שסעים כמו החברה הישראלית. -- כריכה אחורית. 

מוסיקה, יהדות, ישראליות ואנחנו : מסע של זהות

קולנוע משלהן : הגל הנשי החדש של הקולנוע החרדי

קולנוע משלהן : הגל הנשי החדש של הקולנוע החרדי

מרלין וניג

קולנוע משלהן הוא ספר המשך ל"הקולנוע החרדי" (רסלינג 2011), ספרה הפופולרי ורב-ההשפעה של מבקרת וחוקרת הקולנוע מרלין וניג. במהלך העשור השני לקיומו (בעשור השני של המאה ה-21) מתבסס הקולנוע החרדי – מתופעת שוליים ישראלית הוא הופך להיות תופעה בינלאומית מעוררת סקרנות בקהילות החרדיות ברחבי העולם. חוזרים בתשובה ויוצאים בשאלה תורמים אף הם, במפנה האלף, לריבוי הייצוג של חרדים על המסך; ייצוג זה מתרחב לקולנוע הדוקומנטרי ומרחיק לכת עד לסרטי הקולנוע הלהט״בים. סרטים אלה, שאותם מכנה המחברת ״רב-סקטוריאליים״, תורמים באופן משמעותי לדיון על מהות הקולנוע ועל הקולנוע החרדי – הסקטוריאלי והקולנוע הנשי בתוכו. שזירתם יחד לדיון נרחב משרטטים גל חדש של ייצוג; הם מצביעים על הקולנוע כמשפיע, במישרין ובעקיפין, על מעמדה של האישה החרדית.
קולנוע משלהן מקיף היבטים תרבותיים שהעמידו את האישה החרדית כמרכז קולנועי, באמצעות מכלול מגמות שינוי שחלו בעשור השני של המאה 21 והשפיעו על תעשיית הקולנוע החרדי-נשי המתפתח. אופני הייצוג של נשים חרדיות על המסך, העמקת המסרים החתרניים שהחלו להופיע בסרטים והמעבר ההדרגתי של גברים – יוצרי קולנוע חרדי – לשדה הקולנועי-נשי (תחת שמות בדויים של נשים), אלה ועוד נחשפים כאן לראשונה, כך שבהשראת סימון דה בובואר שואלת המחברת מתי ואיך, באמצעות הייצוג הקולנועי, אישה נעשית לא רק אישה אלא גם חרדית.הספר, אשר משלב בין הספרות המחקרית למקורות תורניים, מצביע על הקולנוע החרדי-נשי כמבשר שינוי חברתי באמצעות ניתוח תמות מרכזיות של הדימוי הנשי: הרעיה, האם, המנהיגה, האחרת, המושא הארוטי; לצד גיבורות מסוג חדש: נערות מורדות, נשים במשבר, אימהות קרייריסטיות ונשים משוחררות. -- אתר המו"ל.

קולנוע משלהן : הגל הנשי החדש של הקולנוע החרדי

כתיבה בגיל הרך

כתיבה בגיל הרך

עינת גוברמן, שרה זדונאיסקי ארליך, טליה חביב, רחל יפעת, אנה סנדבנק

גם בעידן הדיגיטלי שבו אנחנו חיים, כתיבה היא כלי חיוני ללמידה, לקידום החשיבה, לניהול עצמי, להבעה ולתקשורת. מטרתו של ספר זה היא להציע למחנכים, לסטודנטים להוראה וגם להורים גישה חינוכית שיטתית המטפחת כתיבה בסוגות שונות כבר בגיל הגן. הספר נכתב בגישה קונסטרוקטיביסטית אקולוגית הטוענת שלמידה מתרחשת במהלך של פעילות רלוונטית ובהקשר חברתי-תרבותי. אינטראקציות בין-אישיות המטפחות כתיבה, חושפות את הילדים לידע על אודות העולם, למגוון של טקסטים ולאוצר מילים עשיר. כל אחד מפרקי הספר עומד בפני עצמו, וביחד הם יוצרים תמונה מקיפה על כתיבת ילדים בגיל הרך. הספר כולל ידע תיאורטי ודוגמות מעשיות לפעילויות פדגוגיות המתאימות לילדים במסגרות חינוכיות פורמליות ובלתי פורמליות.מחַברות הספר הן חוקרות ומרצות מן השורה הראשונה בתחום ההתפתחות הקוגניטיבית בגיל הרך ובתחום התפתחות השפה, השיח, האוריינות ומיומנויות התקשורת בקרב ילדים. -- אתר המו"ל.

כתיבה בגיל הרך

הטיהור האתני של פלסטין

הטיהור האתני של פלסטין

אילן פפה

אילן פפה טוען שהסיפור של 1948 אינו מסובך בעליל, ולכן הספר כתוב למתחילים גמורים בתחום בה במידה שהוא מיועד לאלה שכבר שנים רבות עסוקים, כל אחד מסיבותיו, בסכסוך ובדרכים ליישבו. זהו הסיפור הפשוט והנורא על הטיהור האתני של הארץ, שישראל ביקשה להכחיש ולגרום לעולם לשכוח.הספר פותח בהגדרה של טיהור אתני. השיח המשפטי, שהוא בדרך כלל מפותל עד בלתי עביר, מוחלף כאן בשפה בהירה, נקייה מטרמינולוגיה מקצועית ושקופה דיה לסבר כל אוזן. הפשטות הזאת לא ממעיטה בחומרת המעשים ולא מסתירה אותה. להפך – התוצאה היא תיאור ישיר ופשוט של מדיניות אכזרית, כזאת שהיום הקהילה הבינלאומית כבר לא הייתה מוכנה להסכין איתה.בימים אלה, עלינו לחלצו מן השִכחה, לא רק משום שהשחזור ההיסטוריוגרפי היה צריך להיעשות כבר אילן פפה טוען שהסיפור של 1948 אינו מסובך בעליל, ולכן הספר כתוב למתחילים גמורים בתחום בה במידה שהוא מיועד לאלה שכבר שנים רבות עסוקים, כל אחד מסיבותיו, בסכסוך ובדרכים ליישבו. זהו הסיפור הפשוט והנורא על הטיהור האתני של הארץ, שישראל ביקשה להכחיש ולגרום לעולם לשכוח.הספר פותח בהגדרה של טיהור אתני. השיח המשפטי, שהוא בדרך כלל מפותל עד בלתי עביר, מוחלף כאן בשפה בהירה, נקייה מטרמינולוגיה מקצועית ושקופה דיה לסבר כל אוזן. הפשטות הזאת לא ממעיטה בחומרת המעשים ולא מסתירה אותה. להפך – התוצאה היא תיאור ישיר ופשוט של מדיניות אכזרית, כזאת שהיום הקהילה הבינלאומית כבר לא הייתה מוכנה להסכין איתה.בימים אלה, עלינו לחלצו מן השִכחה, לא רק משום שהשחזור ההיסטוריוגרפי היה צריך להיעשות כבר מזמן, אלא גם משום שעצם ההכרה בשחזור הזה היא הצעד הראשון שעלינו לנקוט אם אנחנו רוצים לתת הזדמנות לפיוס ולהשכנת שלום בארץ. -- אתר המו"ל.

הטיהור האתני של פלסטין

החברה האזרחית : בית ספר לפוליטיקה

החברה האזרחית : בית ספר לפוליטיקה

מיכאל מירו

ארגוני החברה האזרחית הם נדבך בעל משמעות מיוחדת במרקם היחסים וההתנהלות עם הממשל והעסקים. המודל שמוצג בספר זה הוא משולש שבו לכל קדקוד תפקיד משלו. החברה האזרחית הפכה עם השנים לבית היוצר לרעיונות ציבוריים ולמועמדים ראויים למפלגות ולכנסת. בעוד שהעסקים עסוקים בייצור, מסחר ושיווק מוצרים, החברה האזרחית מציעה מרכול של רעיונות, בעיקר הצעות חוק שנבחרי הציבור מאמצים. הממצאים הללו שעולים ממחקר ארוך שנים מחזקים את העובדה שהחברה האזרחית בכלל ובישראל בפרט הפכה להיות שחקן מרכזי בתהליכי קבלת החלטות. מדובר בפעילות יומיומית של הארגונים בהנגשת מידע מבוסס ובעיבוד המידע בידי אנשי מקצוע מיומנים לכדי תכניות פעולה והצעות שהופכות לחוקים. תיאור התהליך הזה הוא חדשני, הוא תורם רבות להבנת היכולת של אזרחים להשפיע על קבלת החלטות. העידן הדיגיטלי חיזק את המגמה הזאת, ולצד התנגשויות בין אזרחים לממשל, אשר מקבלות ביטוי ברשתות החברתיות, מתנהל דיאלוג מתמיד ופורה שמניב תוצאות לקידום האינטרסים האזרחיים במשטר דמוקרטי. זאת אף זאת, התהליך הזה מחזק את ממדי השתתפות האזרחים בעיצוב הדמוקרטיה, כל זאת לצד המהלכים של הממשל להצר את צעדי האזרחים והתקשורת ביכולת להביע מחאה.
החברה האזרחית – בית ספר לפוליטיקה מדגים את המודל האידיאלי של למידה מתמדת של צרכי הציבור כדרך טובה ויעילה להכשרת מועמדים ומועמדות לתפקידים ציבוריים בכלל ובכנסת בפרט. הספר מציע מודל של יחסי גומלין ערכיים בין הארגונים באשר הם לבין הממשל; הוא מספק כלים לארגונים אזרחיים ולמקבלי ההחלטות ביחס לאופן שבו ניתן לקדם אינטרסים אזרחיים באמצעות בניית הסכמות. -- אתר המו"ל.

החברה האזרחית : בית ספר לפוליטיקה

התרבות שקודדה מחדש

התרבות שקודדה מחדש

איסנה גולדין

ברבע השני של המאה העשרים הופיעו בפלשתינה רומנים ריאליסטיים־סוציאליסטיים שתיעדו בפרוטרוט את תקומתו של המפעל הציוני. הם סיפרו על אודות עליותיהם ומפּלותיהם של היהודים החדשים, שומרי הארץ ומגיניה — החלוצים העברים, אשר נטשו את חייהם בגולה ועלו ארצה בלא דבר כדי לבנות ולהיבנות. חייהם בארץ הופכים למסע הישרדות אימתני, שבמסגרתו הם יוצקים משמעות חדשה בתרבות ישנה שאותה הכירו מעברם. וכך הופכת התרבות העברית החדשה, לדורותיה, לנגזרת ישירה של התרבות הרוסית־סובייטית. 'התרבות שקוּדדה מחדש' הוא תיעוד עיוני נדיר שמצביע על מידת ההשפעה שהיתה לתרבות הרוסית הסובייטית על זו הארץ־ישראלית. בספר נחשפים מקורותיהם האמיתיים של דמויות החלוץ והחלוצה העברים, של אופי האהבות ביניהם ושל מצבם הנפשי. הספר פורשׂ שורה ארוכה של סימנים רוסיים וסובייטיים שהחלו לתפקד בתרבות העברית הצעירה. -- אתר המו"ל.

התרבות שקודדה מחדש

ספר ירושלים : בימי הבית השני, 332 לפסה"נ - 70 לסה"נ

ספר ירושלים : בימי הבית השני, 332 לפסה"נ - 70 לסה"נ

עורכים: ישעיהו גפני, רוני רייך, יהושע שוורץ
 
ירושלים של ימי הבית השני הייתה בראש ובראשונה עיר המקדש של עם ישראל. כאן הועלו קורבנות לאלוהי ישראל, לכאן הגיעו עולי רגל מן הארץ ומן התפוצות, במיוחד בימי חג, ולכאן אף נשלחו כספים שיועדו לתמיכה בסדרי עבודת המקדש, תופעה שאין לה אח ורע בתולדות העמים בעת העתיקה.בתוך תקופה ארוכה זו, שהחלה עוד בימי שיבת ציון (בתקופת שלטון פרס), נכלל פרק זמן קצר של כשמונים שנה – תקופת שלטון בית חשמונאי – שבה שימשה העיר בירה לממלכה יהודית עצמאית לחלוטין (האחרונה לפני כינון מדינת ישראל בעת החדשה). מאוחר יותר זו הייתה עירו של המלך הורדוס, המלך 'הבנאי' הגדול, שהגדיל ובנה את מתחם הר הבית, שהיה למתחם המקודש הגדול ביותר בעולם העתיק. ירושלים גדלה ושגשגה עד שהייתה בשלהי ימי הבית השני למטרופולין הגדולה של ארץ-ישראל, אך לאחר מרד בשלטון הרומי, מלחמת אחים ומצור, היא באה אל סופה הנורא: הצבא הרומי החריבה כמעט עד היסוד.בידינו מידע רב על ירושלים בימי הבית השני. מידע זה כולל מקורות היסטוריים רבים ומפורטים (ספרי המכבים, כתבי יוסף בן מתתיהו, ספרות חז"ל, הברית החדשה והמקורות היווניים והרומיים) ולצידם החפירות הארכיאולוגיות שנערכו בעיר, בעיקר מאז איחודה בשנת 1967, שהעלו כמות עצומה של נתונים. כל אלה נותנים בידי החוקרים את האפשרות לשחזר בפירוט את דמותה ואת אורחות החיים בה, והם נפרסים כאן לראשונה בפני הקורא בהתבסס על המחקר ההיסטורי והארכיאולוגי המעודכן ביותר. -- אתר המו"ל.​

ספר ירושלים : בימי הבית השני, 332 לפסה"נ - 70 לסה"נ

האגם הנעלם : החולה כסמל להשתנות היחס לסביבה במדינת ישראל

האגם הנעלם : החולה כסמל להשתנות היחס לסביבה במדינת ישראל

מיה דואני

ייבוש החולה היה אירוע מכונן ביחסה של מדינת ישראל הצעירה לטבע הסובב אותה והוא נעשה סמל ליכולתה של המדינה להשתלט על הטבע ולרתום אותו לצרכיה. בד בבד עם ייבוש החולה, שהחל בשנת 1951 והביא לחשיפה של כ-60,000 דונמים בעמק החולה, קודמה יוזמה של חוקרי טבע להותיר שמורת טבע קטנה. שמורת החולה הייתה שמורת הטבע הראשונה במדינת ישראל ועבור החברה להגנת הטבע היא הייתה דוגמה ומופת למאבק באידיאולוגיית 'כיבוש השממה'. ב-1992, בגלל נזקים אקולוגיים שנגרמו מייבוש החולה כגון הזרמת מזהמים לכנרת, הוצפו 1,000 דונמים והוקם אתר תיירות אקולוגי – 'אגמון החולה'. ספר זה נעשה לראשונה שימוש במקורות ראשוניים מארכיוני כלל הגורמים המעורבים בנושא והצלבתם עם עיתונות התקופה, עם ספרות משנית ועם תמונות ומפות. מתודולוגיה זו מובילה לכמה תובנות חדשות. הצפת האדמות המיובשות בראשית שנות התשעים הביאה למהפך בהערכת מיזם ייבוש החולה. ההצפה נתפסה כאות אזהרה מפני היהירות כלפי הטבע הטמונה באידיאולוגיית 'כיבוש השממה' וכתזכורת ללקח שיש ללמוד ממנה: התחשבות רבה יותר בסביבה הטבעית. -- אתר המו"ל.

האגם הנעלם : החולה כסמל להשתנות היחס לסביבה במדינת ישראל

בין מסורת לחידוש : סוגיות מסדר נשים

בין מסורת לחידוש : סוגיות מסדר נשים

אבי גורמן

“ולא היה דור שלא היו בו דברי עיון וחידושים. וכל דור היה עושה דברי קודמיו ליסוד, ומהם לומד ומחדש” (רמב”ם, הקדמה לפירוש המשנה). דברים אלה, לפיהם ההלכה הולכת ומתעצבת מדור לדור, דומה כי לעיתים נשתכחו מלב, עד כי יש הסוברים שההלכה אינה מסוגלת לחדש ולהתחדש. מטרת ספר זה היא למקד את תשומת הלב לתופעת החידוש וההתפתחויות בהלכה. שינויים שהתרחשו בעבר, שינויים ההולכים ומתהווים כיום ושינויים הממתינים לשעתם.שינויים והתפתחויות בהלכה, שנעשו בהתאם לכללי ההלכה ובאמצעות מנהיגיה המוסמכים, מצויים בכל אחד מענפי ההלכה. בספר זה מודגמת תופעה זו, בעיקר תוך עיסוק בסוגיות מ”סדר נשים”. בין הסוגיות הנדונות – מסורבות הגט, תקנתן של עגונות, דיני ייִבּוּם וחליצה, דינן של אלמנות שנישואיהן החדשים נאסרו, זכויות ירושה של נשים, כשרותן להעיד, מקומן בלימוד התורה ועניינים נוספים.כמו כן מוצגת בספר תשתית הלכתית ורעיונית המאפשרת חיזוק של תפיסה דינאמית, הפוסעת בנתיב דורות עברו, כחלק מהמשך בניינה של ההלכה. -- כריכה אחורית.

בין מסורת לחידוש : סוגיות מסדר נשים

מעגל מועדי ישראל : על התפתחותם ההיסטורית ועיצובם בהלכה, במנהגים ובפולקלור

מעגל מועדי ישראל : על התפתחותם ההיסטורית ועיצובם בהלכה, במנהגים ובפולקלור

דב הרמן
 
מעגל מועדי ישראל מציג את מועדי ישראל בהקשרם ההיסטורי וההלכתי. הספר מקיף את כל המועדים המקראיים, הבתר־מקראיים, ואלה שהתחדשו לאחר הקמת מדינת ישראל. הספר מציג את התפתחות והשתלשלות המועדים והלכותיהם כפי שמשתקפים בספרות התורה שבכתב ושבעל פה לאורך הדורות, בהדגשת הבדלי המסורות שהתגבשו בימי הביניים ובעת החדשה בין יהודי אשכנז ליהודי המזרח. בצד ההלכה שהתגבשה בספרות הפסיקה, התפתחו גם מנהגים הייחודיים ופולקלור, המשתקפים בימינו בעדות ישראל. המסורות ההלכתיות שעברו לאורך השנים בין הדורות ובין יבשות, זכו לעיצוב שונה בזמן ובמקום הבאים לידי ביטוי בימינו בהבדלים רבים בהלכה, במנהגים ובפולקלור. הספר משרטט את דיוקנה של התפתחות ההלכה והמסורת בנחשולי הזמן ובסערת הימים ואת השפעת המאורעות עליהם. -- אתר המו"ל.

מעגל מועדי ישראל : על התפתחותם ההיסטורית ועיצובם בהלכה, במנהגים ובפולקלור

גלגולה של הלכה : איסור נישואי מעוברת ומינקת

גלגולה של הלכה : איסור נישואי מעוברת ומינקת

אבי גורמן 

הספר גלגולה של הלכה עוסק בהתפתחויות והשינויים שחלו בהלכה אחת: איסור נישואי מעוברת ומינקת. הלכה זו, פרי יצירתם של חכמי ישראל בעת העתיקה, קבעה כי אסור לאלמנה להינשא עד שימלאו לילד מנישואיה הקודמים שנתיים. הטעם לאיסור זה היה ככל הנראה החשש כי נישואין חדשים וכניסה להיריון, עלולים לפגוע ביכול ההנקה של האם. לאור זאת, בעולם בו הישרדות הילד תלויה בהנקה, נאסרו הנישואין. אולם מה הדין במציאות המודרנית, בה רוב התינוקות אינם יונקים עד גיל שנתיים אלא ניזונים מתחליפי חלב-אם זמינים זולים יחסית - האם איסור הנישואין הקדום נותר על כנו? ומה הדין כאשר ברור לכל כי הנישואין טובים לאם ולילד ומהווים מזור ומפלט עבורם, האם מכירה ההלכה בחריגים לאיסור שהיא קבעה? הספר מזמין את קוראיו למסע בתולדות ההלכה, והוא בוחן את גלגוליה של ההלכה בה הוא עוסק, ממקורותיה העתיקים ועד ליישומה כיום בבתי הדין הרבניים במדינת ישראל. דרך עיון מעמיק בהלכה אחת, נפתח בפנינו צוהר להבנת ההלכה היהודית בכללותה, תהליכים שהיא עברה והאתגרים הניצבים לפתחה. --‏ כריכה אחורית.

גלגולה של הלכה : איסור נישואי מעוברת ומינקת

פרשנים ביזנטיים יהודים באלף השני לספירה : עיונים במשנתם של ר' טוביה ב"ר אליעזר, ר' מנחם ב"ר שלמה, ר' ישעיה מטראני ור' מיוחס ב"ר אליהו

פרשנים ביזנטיים יהודים באלף השני לספירה

גרשון ברין

פרשנים ביזנטיים יהודים באלף השני לספירה—עיונים במשנתם שלר׳ טוביה ב״ר אליעזר,ר׳ מנחם ב״ר שלמה,ר׳ ישעיה מטראניור׳ מיוחס ב״ר אליהו. זה ספרו השלישי של גרשון ברין על הפרשנות הביזנטית. הספר הראשון “רעואל וחבריו — פרשנים יהודיים מביזנטיון מסביבות המאה העשירית לספירה” יצא לאור בהוצאת הספרים של אוניברסיטת תל אביב”, תל אביב תשע”ב. הספר השני “עיונים ב’לקח טוב’ לחמש מגילות — קווים בפרשנות הביזנטית בתחילת האלף השני לספירה” יצא לאור בהוצאת הקיבוץ המאוחד, בני ברק תשע”ח. -- אתר המו"ל.

פרשנים ביזנטיים יהודים באלף השני לספירה : עיונים במשנתם של ר' טוביה ב"ר אליעזר, ר' מנחם ב"ר שלמה, ר' ישעיה מטראני ור' מיוחס ב"ר אליהו

האידאולוגיה השלטת החדשה : הפוסט-מודרניזם

האידאולוגיה השלטת החדשה : הפוסט-מודרניזם

שמואל טריגנו
 
מהי הדרך שבה אנו מייצגים לעצמנו כיום את הזהות, את האנושיות, את המגדר, את הטבע, וגם את הדמוקרטיה, את היחס לזר, את מהותו של הידע, את תכלית המשפט – כל אלה לא נגזרים ממידע אובייקטיבי אלא מ”אידאולוגיה” המתכננת לשנות את הסדר החברתי והפוליטי ובעיקר את האנושי, לטובתו של מעמד שליט חדש ושונה שלא נראה כמותו? כל תקופה מבקשת לגבש את עֶקרון השלטון, אך האידאולוגיה הפוסט־מודרניסטית מציגה את עצמה כגורם של חופש שאיש מעולם לא העלה על דעתו, כעצם ביטויה של הדאגה האתית, כהתגלמות הדמוקרטיה. ההפך הגמור ממה שמתרחש הלכה למעשה.מן ההיבט של הסוציולוגיה של הידע, שמואל טריגנו מנסה לזהות את מוקדי הכוח ואת הסדר הסמלי החדש שאותה אידאולוגיה מבססת, במטרה להבין את ההקשר שבו היא התפתחה ואת מה שהיא מבטיחה לנו לעתיד לבוא – וכבר בימים אלה .הספר זכה ב”פרס החצופים” (2013) מטעם היומון הצרפתי לה פיגארו. -- כריכה אחורית. 

האידאולוגיה השלטת החדשה : הפוסט-מודרניזם

ספפו בפריז : אהבה לסבית בשירה הצרפתית של המאה ה-19

ספפו בפריז : אהבה לסבית בשירה הצרפתית של המאה ה-19

אפרים דוד

הספר דן במקומה של האהבה הלסבית בשירה הצרפתית הדקדנטית. במרכזו נמצאת קבוצת שירים פרי עטם של שארל בודלר ופול ורלן. השירים תורגמו ונוספו להם רקע ספרותי-היסטורי ופרשנות. שתי הפואמות הארוכות והחשובות ביותר בספר - לסבוס ונשים מקוללות: דלפין והיפוליט מאת בודלר - גרמו לשערורייה עם פרסומן באסופת פרחי הרע באמצע המאה ה-19 וצונזרו בצו של בית משפט, בטענה שהן פוגעות במוסר הציבורי על-ידי יצירת גירויים פרברטיים. האיסור על פרסומן הוסר בצרפת רק לאחר כמאה שנה, אבל ניסיון הצנזורה למנוע את הפצתן לא צלח. לשירת בודלר הייתה השפעה מכרעת על קידום התמטיקה הלסבית בספרות ובאמנות הפלסטית המודרנית, הבט שמודגש בספר. פרשנות השירים מעמידה אתגר של יצירת מפגש בין גישות ומושגים מתחומים שונים - ביקורת הספרות, בלשנות, התרבות הקלאסית, היסטוריה של המנטליות, תולדות האמנות ולימודי מגדר. -- כריכה אחורית.

ספפו בפריז : אהבה לסבית בשירה הצרפתית של המאה ה-19

הדת העלווית : אנתולוגיה

הדת העלווית : אנתולוגיה

תרגמו מערבית בצירוף מבוא והערות: מאיר מ' בר-אשר ואריה קופסקי

הדת העלווית, שברוב תולדותיה הייתה ידועה בשם נציריה, הופיעה בעיראק לפני למעלה מאלף שנים. זוהי דת סודית שבה נמזגו יסודות מדתות שונות. מוצאה של הדת עודנו לוט בערפל, אך מראשיתה הייתה לה זיקה אמיצה לאסלאם השיעי. ליסודות השיעיים נוספו במרוצת הדורות אמונות וריטואלים שמקורם בדתות פגאניות, בדת הזורואסטרית ובנצרות, והם שהקנו לדת את אופייה המיוחד. לאורך כל תולדותיהם היו העלווים מיעוט דתי נרדף. בשנות השבעים של המאה העשרים תפסו בני המיעוט העלווי את כס השלטון בסוריה, ועוצמתם לא התערערה עד לאחרונה. ריכוז גדול נוסף של מאמינים חי במחוז אתאי שבדרום תורכיה.ַ האנתולוגיה המוגשת כאן לקוראים היא פרי עיסוקם רב־השנים של המחברים בדת העלווית, והיא מציגה לראשונה מבחר מכתביה העלומים של הדת. בראש האסופה נוסף מבוא רחב יריעה שבו נפרס הרקע למגוון הנושאים שנקבצו בה: סוד האלוהות של הדת העלווית; פולחן וטקסים; לוח השנה והמועדים; תורת גלגול הנשמות; זהותם של בני הדת והגדרתם העצמית; יחסם לאסלאם ולדתות אחרות; החניכה וההצטרפות למעגל יודעי הסוד. -- אתר המו"ל.

הדת העלווית : אנתולוגיה

קמילו טורס : מהפכן בגלימה

קמילו טורס : מהפכן בגלימה

איתן גינזברג
 
קמילו טורס: מהפכן בגלימה הוא סיפור מסעו המיוסר של הכומר קמילו טורס רסטרפו (1929 - 1966), ממבשריה של "תיאולוגיית השחרור" באמריקה הלטינית. תכלית המסע הייתה לבנות עולם טוב ובטוח יותר לאזרחיה הזנוחים של קולומביה בשנות ה-60 של המאה ה-20. חזונו היה מורכב מהגות תיאולוגית פורצת דרך, מחקר אקדמי מעמיק ומאמץ ארגוני גדול, עם תחושת שליחות דתית נפעמת וחלום על צדק נבואי.טורס היה בן לאחת המשפחות הליברליות המבוססות במדינה, וממקימי הפקולטה לסוציולוגיה של האוניברסיטה הלאומית. ב-1965 ניסה לייסד תנועה פוליטית שתתפוס את מוקדי הכוח ומוסדות השלטון במדינה, ולכונן חברת מופת המושתתת על ערכי הצדק הנוצריים-יהודיים ואולי אף ציוניים. כישלונו לממש את חזונו בדרכים פוליטיות הביא אותו להצטרף כלוחם לשורות "הצבא לשחרור לאומי", ארגון גרילה שהוקם באותה השנה בהשראת המהפכה הקובנית. טורס נפל בקרב נגד כוחות הממשלה בפברואר 1966, והוא בן 37 בלבד. הספר מיועד לקוראים מכל הגילים, אוהבי היסטוריה רעיונית, חברתית ופוליטית וחוקריה, ולחסידי המאבק לצדק, לשוויון ולזכויות האדם ותקוותיהם לחיים ראויים. -- אתר המו"ל.

קמילו טורס : מהפכן בגלימה

אזור הנוחות של חברה בסכסוך

אזור הנוחות של חברה בסכסוך

דניאל בר-טל ועמירם רביב

מהי תפיסת העולם שלנו בישראל? כיצד היא נבנתה? אילו אירועים גרמו להיווצרותה? מהם הכוחות שעיצבו אותה? ומה היתה השפעתה על הדרך שבה הלכה החברה הישראלית? שאלות אלו הן קריטיות במיוחד בחברה החיה בצל סכסוך דמים ממושך, שגובה ממנה מחירים עצומים. ספר זה מנסה להשיב על שאלות אלה בעזרת ניתוח תהליכים פסיכולוגים חברתיים-פוליטיים, שאותם עברה החברה היהודית בישראל מאז קום המדינה, ובמיוחד מאז שנות האלפיים. הטענה המרכזית של הספר היא שמצב של סכסוך ממושך, הכולל כיבוש, הוא אירוע מכונן, שאחראי לעיצוב תפיסת העולם של היהודים בישראל. תפיסת העולם הזאת מאפשרת גם את הקיבוע של הסכסוך האלים וגם מעודדת את הבריחה לאזור הנוחות. לדרך זו יש מחיר של התפוררות היסודות שעליהם מבוססת החברה. -- אתר סטימצקי.

אזור הנוחות של חברה בסכסוך

בין תודעה לאומית להוויה אזרחית : על הריאליזם הפוליטי של הפלסטינים בישראל

בין תודעה לאומית להוויה אזרחית : על הריאליזם הפוליטי של הפלסטינים בישראל

אמל ג'מאל
 
נקודת המוצא של המחקר בספר זה היא הרצון להשתחרר מן ההתייחסות לאזרחים הפלסטינים בישראל על בסיס המושגים שקבעה המדינה ועל סמך נקודת מבטה, המכפיפה אותם לסטטוס קוו המבני וליחסי הכוח שכוננה. מן הראוי שהתחקות אחר עמדותיהם של האזרחים הפלסטינים תתייחס אליהם כאל סובייקט היסטורי השואף להשפיע על תנאי חייו, גם אם רצון זה אינו מתממש. חוסר יכולתן של קבוצות מיעוט להשפיע על תנאי חייהן אינו עניין רצוני, הוא נכפה עליהן על-ידי המדינה, ולפיכך אל לו להיות להם לרועץ או לשמש נתון עובדתי שהאשמה לגביו מוטלת עליהם. חנה ארנדט טוענת כי בני אדם, גם אם הם חלק מקבוצת מיעוט, חותרים מעצם אנושיותם לשרטט את אופי חייהם. ולכן, דווקא חשיפת הסיבות והגורמים לחוסר ההשפעה. בכוחה להאניש את הסובייקט הנחקר ולספק מבט ממשי וריאלי על ניסיונותיו להתגבר על המבנה הכולא אותו ומגביל את השפעתו.
מחקרים אמפיריים הבוחנים את עמדותיהן של קבוצות מיעוט מנקודת המבט של הסטטוס קוו הקיים מעניקים עדיפות מבנית לעמדות כלפיהן. במקרה של המיעוט הפלסטיני בישראל, התעלמות ממבנה הכוח שכפתה המדינה וממיקומו של מיעוט זה בשוליו, טומנת בחובה הטיה ממסדית מובהקת. כדי להימנע ממחויבות אפיסטמולוגית ונורמטיבית למצב הקיים יש צורך בניסוח שאלות מחקר המשוחררות ממנה, ומאפשרות לנשאלים מרחב מחשבה המאתגר את המצב הקיים. מרחב שהוא נטול תחושה של מסוכנות או של איום. מחקר זה ממחיש שכאשר שאלות המחקר מבוססות על רגישות אפיסטמית וערכית למצבם של הנשאלים, וכאשר פרשנות תשובותיהם נשענת על מודעות תיאורטית, אנליטית וערכית להקשר שבו ניתנו, עושרם ועומקם של הממצאים שניתן להפיק מהן משקפים את החתירה האנושית לאתגר את הלא-רצוי מבלי לסכן את יתרונות המצוי. -- כריכה אחורית.

בין תודעה לאומית להוויה אזרחית : על הריאליזם הפוליטי של הפלסטינים בישראל

המטפיזיקה של הגזע : מדע ואמונה בהשקפת העולם הנאצית

המטפיזיקה של הגזע : מדע ואמונה בהשקפת העולם הנאצית

עמית ורשיצקי

מהו הנאציזם ומה פשר כוחו הרעיוני? מה היו מקורות ההשראה הפילוסופיים של השקפת העולם הנאצית ובאיזו מידה היא נשענה על יסודות מדעיים? באילו מובנים המסגרת הרעיונית והמושגית שהציע הנאציזם הציגה עולם ערכי ונורמטיבי חדש שסיפק מענה לרחשי לב של גרמנים רבים בעולם מודרני ומחולן? ספר זה מבקש לענות על שאלות סבוכות אלה באמצעות ניתוח כתביהם של הוגים, מדעני גזע ותיאורטיקנים פוליטיים בגרמניה בין שתי מלחמות העולם. המטפיזיקה של הגזע מתחקה אחר נסיונותיהם להתוות דרכים להתחדשות רוחנית וערכית בחסות עולם המושגים הביולוגי ולבסס את אידיאל הגזע כמוקד של אמונה חילונית חדשה. ד"ר עמית ורשיצקי מציע פרשנות חדשה ומרתקת למושגי היסוד שכוננו את מחשבת הגזע הנאצית ולמטען המשמעויות שנלווה אליהם. ספרו מאיר באור חדש את יסודותיו הפילוסופיים של הנאציזם ומראה כיצד תפיסת עולם זו מיזגה מסורת וחדשנות, אמונה ומדע, ויצקה רעיונות ספיריטואליים ואי-רציונליים אל תוך תבניות לשון ביולוגיות ומדעיות. -- אתר המו"ל.​

המטפיזיקה של הגזע : מדע ואמונה בהשקפת העולם הנאצית

The optimist : a social biography of Tawfiq Zayyad

The optimist : a social biography of Tawfiq Zayyad

Tamir Sorek

Tawfiq Zayyad (1929–94) was a renowned Palestinian poet and a committed communist activist. For four decades, he was a dominant figure in political life in Israel, as a local council member, mayor of Nazareth, and member of the Israeli parliament. Zayyad personified the collective struggle of the Palestinian citizens of Israel, challenging the military government following the creation of the state of Israel, leading the 1976 nationwide strike against land confiscation, and tirelessly protesting Israeli military occupation after 1967. With this book, Tamir Sorek offers the first biography of this charismatic figure. Zayyad's life was one of balance and contradiction—between his revolutionary writings as Palestinian patriotic poet and his pragmatic political work in the Israeli public sphere. He was uncompromising in his protest of injustices against the Palestinian people, but always committed to a universalist vision of Arab-Jewish brotherhood. It was this combination of traits that made Zayyad an exceptional leader—and makes his biography larger than the man himself to offer a compelling story about Palestinians and the state of Israel. -- Publisher's website.

The optimist : a social biography of Tawfiq Zayyad

Education policy, theories and trends in the 21st century : international and Israeli perspectives

Education policy, theories and trends in the 21st century : international and Israeli perspectives

Izhak Berkovich
 
This book provides a highly accessible overview of public education policy. It organizes knowledge about 21st century education policy around two main topics: the policy process, and the discourse on public education policy. This unique organization provides a novel lens for better understanding the dynamics and contents of current education policy making. The work also offers a broad overview of theories of public policy, economics, demography, sociology, history, and psychology. Each chapter includes a discussion of data derived from the international and Israeli contexts. The book provides a series of valuable insights relevant to researchers, practitioners, and policymakers interested in understanding the multifaceted aspects that shape contemporary education policy. -- Publisher's website. 

Education policy, theories and trends in the 21st century : international and Israeli perspectives

aking history Jewish : the dialectics of Jewish history in Eastern Europe and the Middle East, studies in honor of professor Israel Bartal

Making history Jewish

edited by Paweł Maciejko and Scott Ury
 

This collection explores the different ways that intellectuals, scholars and institutions have sought to make history Jewish. While practitioners of Jewish history often assume that “the Jews” are a well-defined ethno-national unit with a distinct, continuous history, this volume questions many of the assumptions that underlie and ultimately help construct Jewish history. Starting with a number of articles on the Jews of eighteenth- and nineteenth-century Poland and Hungary, continuing with several studies of Jewish encounters with the advent of nationalism and antisemitism, and concluding with a set of essays on Jewish history and politics in twentieth-century eastern Europe, pre-state Palestine and North America, the volume discusses the different methodological, research and narrative strategies involved in transforming past events into part of the larger canon of Jewish history. -- Publisher's website.

aking history Jewish : the dialectics of Jewish history in Eastern Europe and the Middle East, studies in honor of professor Israel Bartal

Digital protest and activism in public education : reactions to neoliberal restructuring in Israel

Digital protest and activism in public education : reactions to neoliberal restructuring in Israel

Izhak Berkovich and Amit Avigur-Eshel
 
Digital protest and activism in reaction to the consequences of neoliberalism in public education have become a global phenomenon in the second decade of the 21st century, emerging in countries such as the US, UK, France, and Israel. Teachers, parents, and other stakeholders in education are increasingly using digital media in their protest and activism efforts, yet these efforts have hardly been investigated to date.This book addresses this gap and employs an empirical exploration of the way in which Internet-based protest activity concerning public education issues is constructed, mobilised, and carried out. In doing so it provides key insights for the study of educational politics in the digital age. It shows how digital media is used by teachers and parents to create a bottom-up politics, spanning a common divide in the study of education politics between the macro (policymaking) and the micro (school) levels. The authors propose a novel taxonomy of uses of social media by digital activists, and argue that Internet-based social mobilisations develop different patterns of use of social media, based on the lived experience of their members and potential supporters. Finally, the book situates the rise of digital activism in education within the neoliberal restructuring of national education systems and the rise of neoliberal discourse of competition, budget discipline, and measurable achievements. The authors highlight three cases of Internet-based mobilisations in Israel, in which teachers and parents successfully affected public education policy. By providing a case-study driven analysis of digital protest and activism in education, this book will prove an invaluable text for researchers, leaders and practitioners in the field of education policy and comparative education. -- Publisher's website.

Digital protest and activism in public education : reactions to neoliberal restructuring in Israel

A model of emotional leadership in schools : effective leadership to support teachers' emotional wellness

A model of emotional leadership in schools : effective leadership to support teachers' emotional wellness

Izhak Berkovich, Ori Eyal
 
Against the backdrop of research that tells us emotions are playing an increasingly prevalent role in organizations’ performance, this text draws on empirical studies to powerfully argue that it is incumbent upon school principals to display emotional leadership within the education system.A Model of Emotional Leadership in Schools sets out the importance of affective wellness in teachers and addresses questions on emotive school management. Bringing together a range of studies, the book elucidates emotion as a managerial tool in the school environment, and considers the interpersonal emotional support of teachers by principals. Ultimately, the text puts forward a new model of emotional leadership in schools to provide practical insights into the ways in which principals can influence, transform, and manage teachers’ emotions.This insightful text will be of interest to researchers, academics, and postgraduate students in the fields of school leadership and leadership strategy, as well as educators and school leaders concerned with how interpersonal aspects of emotion management play out within the school context. -- Publisher's website.

A model of emotional leadership in schools : effective leadership to support teachers' emotional wellness

חמישים לארבעים ושמונה : מומנטים ביקורתיים בתולדות מדינת ישראל : תיעוד אירועים, מסות ומאמרים

חמישים לארבעים ושמונה : מומנטים ביקורתיים בתולדות מדינת ישראל : תיעוד אירועים, מסות ומאמרים

עורך : עדי אופיר 

החברה הישראלית היא אוסף של לאומים , עדות ודתות . קבוצות רבות בתוכה נעדרות מכנה משותף , וכל אחת מהן תופסת את השותפות הישראלית באופן שונה . התרבות הישראלית היא ריבוי רוגש ומסוכסך המסרב היום לכל נקודת מבט הגמונית . בי 1 האנשים שמדינת ישראל מנהלת את חייהם יש נתינים שאינם אזרחים , ואזרחים המתנגדים לקיומה של המדינה או למשטרה . ספר זה מציג פרקים בתולדותיה של מדינת ישראל בלי להתכחש לריבוי , להיעדר המכנה המשותף , להתנגדות . הספר מביא בחשבון גם את נקודת המבט של אלה ששילמו ועודם משלמים את מחירו של המפעל הציוני . הוא שומר מקום בתולדות התרבות הישראלית למבקרים , לנביאי הזעם , למורדים ולכופרים . הוא מנתח ומבקר בלי לקדש ובלי לקונן , בלי להצטרף לזחוחי הדעת ובלי להסתפח למיואשים שנקעה נפשם . הוא מוקדש בלא תחושת חג ליובלה של מדינת ישראל. --כריכה אחורית.

חמישים לארבעים ושמונה : מומנטים ביקורתיים בתולדות מדינת ישראל : תיעוד אירועים, מסות ומאמרים

יוצרות רבי שמואל השלישי : מראשי ההנהגה בירושלים במאה העשירית

יוצרות רבי שמואל השלישי : מראשי ההנהגה בירושלים במאה העשירית

מהדורת יוסף יהלום ונאויה קצומטה 

"מהדורתנו המבוססת על כשמונה מאות קטעי גנוזה המפוזרים בעולם כולו, בין פטרבורג במזרח וניו-יורק במערב, כוללת את האוסף המלא של שיריו הידועים המגיע לכדי חמש מאות שירים ומעלה. הם מועתקים כאן במהדורה ביקורתית עם חילופי נוסח ופירוש מקיף, כולל רשימות ומפתחות. השירים המתפרסמים הם אוצר בלום של עדויות לחיי הרוח של הקהילה הארץ ישראלית בסוף תקופת הגאונים". -- מן המבוא.

יוצרות רבי שמואל השלישי : מראשי ההנהגה בירושלים במאה העשירית

קיבוץ 2020

קיבוץ 2020

עורכים : אליעזר בן רפאל וארנה שמר 

האם הקיבוץ של היום הוא עדיין קיבוץ? ואם כן, מה משמעות המושג במציאות של היום? בספר זה מתוארים השינויים מרחיקי הלכת שעברו על הקיבוץ בעשורים האחרונים, שינויים המצטברים למטמורפוזה ממש של הקיבוץ המסורתי. מוצג בו הפירוק הנמרץ שהתחולל בהיבטים מרכזיים של חיי הקיבוץ בתקופה של מפולת כלכלית ודמוגרפית, שאחריה באה ההתאוששות בשני המישורים גם יחד. בעידן החדש שנפתח, הקיבוץ עדיין מקפיד על ערבות הדדית בין החברים ועל קבלת החלטות עקרוניות באורח דמוקרטי ובהסכמה כללית. אולם גם עיקרים אלה משתמרים רק כל עוד הציבור מקבל אותם, ומטבע הדברים, פירושו של מצב זה הוא שיותר מאי פעם הקיבוץ נתון לשלב של "הישרדות בסיכון". ואמנם הקיבוץ המתחדש של היום מתחזק הודות להתנתקות הפעילות המשקית מסמכות הקהילה, והגידול הדמוגרפי - הודות לקליטת אנשים בעלי מחויבות מופחתת, אם בכלל, למורשת הקיבוצית. עם זאת, המציאות שנוצרה איננה חד-משמעית. שינויים דרסטיים קורים בחינוך, בתרבות, בהוויה החברתית ובתחומים נוספים. האידאולוגיה מתהפכת ואפילו השפה שבפי הקיבוצניקים וזו המופיעה במרחב הציבורי.
המחקר מראה שהאינדיבידואליזציה הרב-צדדית של חיי הקיבוץ העלתה באופן דרמטי את שביעות הרצון של החברים מחייהם בקיבוץ, ואין ספק שהחיים בקיבוץ נעשו כעת "טובים" יותר - דווקא כאשר הקיבוץ הוא "פחות קיבוץ". במילים אחרות, כאשר הקיבוץ מתרחק מהקהילתיות הכמעט משפחתית שהוא הדגים, והיה יותר ויותר לאגודה. עם זאת, לעת עתה, אין גם אפשרות (עדיין?) לדבר באופן החלטי על סוף הקיבוץ. והשאלה החדשה הצצה - היא עד כמה המשך ההתפתחויות של הקיבוץ לאחר המטמורפוזה נוטה לשמר את מה שעדיין עושה את הקיבוץ לדפוס חיים ייחודי ובעל מסר לסביבתו הלא-קיבוצית, וקודם כל לעצמו. - כריכה אחורית.

קיבוץ 2020

להתנסות ולהרגיש : למידה עצמית משתפת באקדמיה

להתנסות ולהרגיש : למידה עצמית משתפת באקדמיה

עורכת: דרורה פריצקר 

"הספר להתנסות ולהרגיש: למידה עצמית משתפת באקדמיה מביא סיפורי מסע של מרצים שחרגו מדרך הוראתם החזיתית-מסורתית, ויישמו למידה עצמית משותפת בקורסים דיסיציפלינריים במסגרת תכנית ניסויים ללמידה עצמית, שנערכה במכללה האקדמית גורדון. הספר מאיר את סוגיית הלמידה העצמית המשתפת ובוחן את מורכבותה הרגישת ואת הדילמות המתעוררות במהלך יישומה". -- ‏כריכה ‏אחורית.

להתנסות ולהרגיש : למידה עצמית משתפת באקדמיה

מרחבים משותפים: במערכת החינוך ובאקדמיה

מרחבים משותפים: במערכת החינוך ובאקדמיה

עורכים: אילנה פאול-בנימין ורוני ריינגולד 

 מרבית החברות בעולם, ובכלל זה החברה הישראלית, מתאפיינות בריבוי תרבויות . כאשר מציאות זו מתקיימת ללא אג'נדה רב -תרבותית ברורה, השיח המבוסס על שסעים גובר ומנציח את יחסי הגומלין בין הקבוצות החברתיות, המתאפיינים באי - שוויון, בניכור ובשלילה הדדית. לאורך שנים התאפיינה המדיניות במדינת ישראל בגישות חד - תרבותיות גלויות או סמויות . בנאומו המפורסם "ארבעת השבטים" הציע נשיא המדינה ראובן ריבלין סדר ישראלי חדש, שבו חל מעבר מהנהגה של "שבט" אחד ליצירתה של ישראליות משותפת ; ישראליות שכל קבוצה חברתית בתוכה מכירה בקבוצה האחרת ובהיותה שותפה שווה לה . נאום זה העצים את הדיון הציבורי והדגיש את
הצורך במציאת דרכים מוסכמות לקיים מרחבים ציבוריים משותפים . בתוך כך הופיעה גם הגישה שמציעה שלא להסתפק בהכרה בזכותן של קבוצות מיעוט לקיום אוטונומי, אלא לקרוא תיגר על עצם קיומה של ישות "המרכז" ולקעקע אותה מן היסוד עד שיינתן ביטוי הוגן לכל הקבוצות דרך הבניה מחודשת וגמישה של המרחב המשותף.-- כריכה אחורית.

מרחבים משותפים: במערכת החינוך ובאקדמיה

הורות ללא רגשות אשם : לוקחים את הסמכות ההורית לידיים

הורות ללא רגשות אשם : לוקחים את הסמכות ההורית לידיים

עמוס​ רולידר  

למה רגשות אשם? כי ההורים הישראלים אוהבים את ילדיהם עד כלות הנשמה, דואגים להם ולכל מחסורם ומרעיפים עליהם את מיטב כספם כדי לספק את רצונם ולטפח את כשרונם. אולם בשל נוכחות דלה בבית ומתח בין זוגי, מתעוררים בהם רגשות אשם כבדים, המתורגמים לניסיון בלתי נלאה לפצות ולשרת את הילדים. התוצאה היא שבמשפחות רבות בארץ האווירה בבית מתוחה, עצבנית ועצובה, וההורים מוצאים את עצמם נבוכים וחסרי אונים מול התנהגויות בלתי ראויות של ילדיהם, הגדלים אמנם עם שפע של אהבה, אך ללא יכולת לעמוד באתגרי החיים ולמצות את הפוטנציאל הטמון בהם. -- כריכה אחורית.

הורות ללא רגשות אשם : לוקחים את הסמכות ההורית לידיים

פרקי אבות לפי פירוש "רוח חיים" של ר' חיים מוולוז'ין

פרקי אבות לפי פירוש "רוח חיים" של ר' חיים מוולוז'ין

ישעיהו ליבוביץ  

ספר זה הוא תיעוד של שיעוריו השבועיים של פרופסור ישעיהו ליבוביץ בשנים 1986-1985, שהתקיימו בבית הכנסת ישורון בירושלים עם תלמידים חברים. בשנה זו עסקו ליבוביץ ותלמידיו בספר "רוח חיים": פירוש ר' חיים מוולוז'ין לפרקי אבות. בדיון מיוחד במינו מפרש ליבוביץ את פרקי אבות מבעד לעדשת פרשנותו של ר' חיים מוולוז'ין, מחשובי תלמידיו של הגאון מווילנא ומייסד מודל הלימוד בישיבות הליטאיות. שאלת קיום התורה ולימוד התורה "לשמה" לעומת "שלא לשמה" עוברת כחוט השני לכל אורך הספר. הספר נותן הצצה נדירה להתייחסות של ליבוביץ לחשיבה הקבלית שאפיינה את כתיבתו של ר' חיים מוולוז'ין. ליבוביץ מנסה לעמוד על השאלה המפליאה בעיניו אשר הוא עצמו ניסח כך: כיצד זה התיישבו בתודעת אדם אחד, ר' חיים מוולוז'ין, חשיבה הלכתית רציונליסטית קיצונית, ולעומתה, הקבלה. הקריאה בספר מעוררת מחדש את השיטתיות המשולבת בלבביות, ואת ההתלהבות האסוציאטיבית שאפיינה את שיחותיו של פרופסור ליבוביץ עם תלמידיו. יותר מכל, דומה שתוקף דבריו של ליבוביץ על ההוויה היהודית והישראלית רלוונטי עד עצם הרגע הזה.-- כריכה אחורית.

פרקי אבות לפי פירוש "רוח חיים" של ר' חיים מוולוז'ין

שכנע אותם ב-90 שניות : כיצד ליצור קשרים מיידיים, מועילים

שכנע אותם ב-90 שניות : כיצד ליצור קשרים מיידיים, מועילים

ניקולאס בותמן 

כל‭ ‬כך‭ ‬הרבה‭ ‬נקבע‭ ‬ב-‭ ‬90השניות‭ ‬הראשונות‭ ‬של‭ ‬כל‭ ‬פגישה‭ – ‬ואתה‭ ‬יכול‭ ‬ללמוד‭ ‬איך‭ ‬לנתב‭ ‬את‭ ‬השניות‭ ‬האלה‭ ‬לטובתך‭.‬ איך‭ ‬לדבר‭ – ‬מה‭ ‬לומר‭ ,‬איך‭ ‬לומר‭ ‬ומתי.‬ איך‭ ‬להופיע‭ ‬לפני‭ ‬קהל ואיך‭ ‬לשנות‭ ‬את‭ ‬חייך‭ ‬לקראת‭ ‬הצלחה‭ ‬בכל‭ ‬תחום‭.‬‭ ‬-- א‏תר המו"ל.

שכנע אותם ב-90 שניות : כיצד ליצור קשרים מיידיים, מועילים

הגות ומעשה במגילות קומראן : תאולוגיה, חכמה, חוק ופרשנות המקרא - אסופת מאמרים

הגות ומעשה במגילות קומראן : תאולוגיה, חכמה, חוק ופרשנות המקרא - אסופת מאמרים

בלהה ניצן 

אסופת המאמרים הנכללים בספר, עוסקת בהתפתחויות התאולוגיות וההלכתיות שהתחוללו בזרמי היהדות השונים בימי הבית השני, מן היסודות המקראיים ועד לשאיפות להגשמתם, בתנאים שיבטיחו את קיום החיים היהודיים לנצח. סביב נושאים אלה נוצרו בקרב הזרמים השונים השקפות עולם שונות, שעליהן ניתן ללמוד מן הספרות של תקופה זו שהגיעה לידינו במגילות השונות. המחקרים בספר זה מוקדשים בעיקרם להשקפת העולם ולהגשמתה בחיי המעשה של עדת היחד מקומראן, כפי שנלמדו מכתביה של עדה זו. השוואת השקפה זו עם פרטים בהשקפותיהם של חז"ל, שכבר החלו להתגבש בתקופת בית שני, מלמדים על המתרחש בתקופה זו ובהתגבשות היהדות הבתר-מקראית. כך מאפשרות לנו מגילות קומראן להשלים מידע שנעלם מעינינו כל עוד ניזונו ידיעותינו על תהליך זה רק מן הספרים החיצוניים ומספרות חז"ל, שנכתבה יותר ממאה שנים לאחר חורבן בית שני -- מעטפת אחורית.

הגות ומעשה במגילות קומראן : תאולוגיה, חכמה, חוק ופרשנות המקרא - אסופת מאמרים

אמנות הסימפטום : קריאות ביצירותיו של אהרון אפלפלד

אמנות הסימפטום : קריאות ביצירותיו של אהרון אפלפלד

יוחאי אופנהיימר, קציעה עלון 

בספר מציעים יוחאי אופנהיימר וקציעה עלון קריאה חדשנית ביצירתו של אהרון אפלפלד, אשר משתמשת בכלי המחקר הפסיכואנליטיים, הפוסט-קולוניאליים והפוליטיים ומחלצת מן הספרות העניפה של אפלפלד שלל תובנות. לטענתם, יצירתו איננה מתייחדת בעיסוק מפורש בסיפורים של אובדן ואסון קולקטיבי, בחוויות טראומטיות של אלימות שמונחלות מדור לדור, אלא להיפך, היא מתייחדת בייצוגם העקיף על ידי מכלול של סימפטומים הקשורים ונובעים מהם. קריאה זו מבליטה לא רק את הדימויים האנטישמיים שהנוצרים עשו בהם שימוש אלא את אותם דימויים איטישמיים (למשל ביחס לגוף היהודי) שהאידיאולוגיה הציונית ידעה להפנים ולנכס לעצמה וכן את הביטוי הכמעט סמוי מהעין לאופן בו דמויותיו הפנימו את הדיכוי והפכו אותו לחלק מחייהם. מכאן מוסברת העדפתו של אפלפלד את הסימפטום על פני הייצוג התודעתי-פסיכולוגי המפורש. במקום מעמקי התודעה הבלתי נגישים, הוא מדגיש את הביטויים המוחצנים, העקיפים ומעצב מערך מחושב של סימפטומים: השתקנות של הדמויות, הגמגום, השיכחה החלקית, העיסוק בהסחת דעת, התנועה המרחבית התזזיתית והמחלות הנפשיות והגופניות.

גם הסתירות שמאפיינות את הטקסט האפלפלדי הן סימפטומטיות באותה מידה: שלילת הגלות מצד אחד לעומת המשיכה אל הטריטוריות הגלותיות מהם היגרו יהודים לארץ ישראל מצד אחר; שלילת הגופניות היהודית הגלותית לעומת חשיפת עוצמתו הכמעט על-טבעית של אותו גוף; דיכוי היידיש באמצעות הגרמנית ואחר כך העברית, לעומת ההיזכרות הלא-רצונית בשפה המודחקת; יחס של אמון כלפי השפה מצד אחד לעומת יחס של חשדנות כלפיה, ועוד. הופעתם של סימפטומים אלה - על הדו-משמעות הברורה שלהם - ניכרת ביצירתו של אפלפלד במרחב הפרטי, המשפחתי, הקיבוצי וכמובן הפואטי. -- ‏כ‏ריכה אחורית.

אמנות הסימפטום : קריאות ביצירותיו של אהרון אפלפלד

א(י)מניות : אימהות מביאות אמנות לעולם

א(י)מניות : אימהות מביאות אמנות לעולם

הדרה שפלן-קצב 

האם היוצרת אמנות - האימנית - היא נושאו של ספר זה. בעוד אמנות ואימהות נתפסות כספירות המתנהלות בשני קווים מקבילים ונפרדים הספר מציע תיאוריה ביקורתית חדשנית המעמידה את האימהות כנקודת מוצא. גישה זו מאמצת את התפיסה המטריצנטרית הרואה באימהות קטגוריה נפרדת ושמה במרכז השיח את נקודת המבט של האם עצמה. תחת הגישה המקובלת המביטה על האם כאובייקט בתוך השיח. תפיסה זו רואה באימהות גורם בעל חשיבות המגדיר את חייהן של נשים רבות. לעיתים אף יותר מן המגדר עצמו, וטוענת כי רבות מהסוגיות שנשים מתמודדות עימן קשורות במישרין לתפקידן ולזהותן כאימהות. מקומה של האימהות כגורם מכונן ביצירה האמנות נשאר כלקונה מחקרית. השאלה – האם וכיצד האימהות משפיעה על האימנית – כמעט ולא נשאלה בשיח האמנותי, וזאת בניגוד לשאלות חיוניות אחרות שעלו בדבר השפעתם של מרכיבי זהות שונים על האמניות והאמנים, כגון: מגדר, מעמד חברתי, מוצא וגזע, אמונה דתית ועוד.
ספר זה בודק כיצד האימהות מיוצגת בתיאוריה ובפרקטיקה האמנותית בארץ ובעולם המערבי ומצטרף למחקרים בודדים על הקשר בין אמנות ואימהות בשדה הבינלאומי והישראלי, תוך ביקורת על המהלך ההיסטורי הפטריארכאלי שהפך את האם ואת עבודתה לשקופות. התפיסה המטריצנטרית טוענת כי תפקידה של האם בתרבות הוא תפקיד חשוב לאין שיעור, ואי לכך ראוי להיכתב מחדש. בספר ייבחנו האופנים שבהם האמנות הפלסטית מאפשרת לאימהות להפוך סדרי עולם ולכתוב את עצמן בעצמן. - כריכה אחורית.

א(י)מניות : אימהות מביאות אמנות לעולם

אופ-פוטו : הצד האחורי של הצילום הישראלי

אופ-פוטו : הצד האחורי של הצילום הישראלי

​עורכת : קציעה עלון 

הצילום מטיל לפתחנו אתגר תמידי, מוליך אותנו מן האונטולוגיה אל האתיקה: מי מצלם את מי ומדוע? מי סירב להצטלם ומתי? לאיזה צורך בדיוק שימשו עשרות תצלומי תקריב של פני יהודים? האם תצלום יכול להיות שריד יחידי ומקודש? מי מעניק כותרות לתצלומים ולעיתים ממסגר בכך את השפע הנראה לכדי סטריאוטיפ צר? מהו מודוס הפעולה של הדיוקן העצמי בצילום ושל הדיוקן המבוצע על ידי צלם? כיצד מעצבים תצלומי פוליטיקאים את האווירה הציבורית? מה משמעותם של תצלומי המשפחה אשר גדשו את האלבומים שלנו ועתה מציפים את הטלפון הנייד ואת המחשב? ומה בין צילום אמנותי לתיעודי? הספר אופ-פוטו מבקש לענות על שאלות אלו, ואף פותח שער לאינספור סוגיות חדשות. -- מן המעטפת האחורית.

אופ-פוטו : הצד האחורי של הצילום הישראלי

נסיך ומהפכן : עיונים בפרוזה של סמי מיכאל

נסיך ומהפכן : עיונים בפרוזה של סמי מיכאל

עורך: יגאל שוורץ 

במשך עשרות שנים סמי מיכאל הוא אחד הסופרים האהובים ביותר על קהל הקוראים בארץ, ואין בכך פלא. הדמויות שהוא משרטט מלאות ומורכבות והקוראים נשבים בעלילות חייהן המפותלות. מיכאל רגיש לעוולות מכל סוג, ואהבת אדם כבירה נושבת בכל עמוד ועמוד בספירו. הוא מבין גדול לליבם של נשים וגברים ואין לו מתחרים ביכולת לתאר קשרי מין של צעירים ומבוגרים כאחד. לאלה יש להוסיף את תיאורי הנוף העירוני ומראות הטבע המופלאים שלו - שכונות בבגדד, בחיפה ובג'נין ; נהר החידקל הענק, על גחמותיו עם חילופי העונות, שיטפונות ושריפות יער בצפונה של ישראל ועוד ועוד. בספריו בונה סמי מיכאל גשרים תרבותיים הן לעולם הערבי שבקרבנו והן למכלול שמקיף אותנו, גשרים אשר בספרות העברית כמעט שאינם קיימים. - כריכה אחורית. 

נסיך ומהפכן : עיונים בפרוזה של סמי מיכאל

מוניו גיתאי וינרויב : ארכיטקט באוהאוס בארץ-ישראל

מוניו גיתאי וינרויב : ארכיטקט באוהאוס בארץ-ישראל

ריצ'רד אינגרסול 

מוניו גיתאי וינרויב (1909 – 1970) נולד בשלזיה, התחנך בברלין ובבאוהאוס דסאו, היגר לארץ-ישראל ב- 1934 והתיישב בחיפה, שבה היה לאחד מחלוצי הארכיטקטורה המודרנית והתכנון העירוני והסביבתי בארץ, ומנציגיה הבולטים של מורשת הבאוהאוס בישראל. לאורך 36 שנות קריירה פורה היה וינרויב אחראי (ברוב השנים יחד עם שותפו אל. מנספלד) לבניית שיכוני עובדים בני אלפי יחידות דיור, בתים פרטיים בחיפה וסביבותיה, קיבוצים, מבני תעשייה, מִבני ציבור ומוסדות חינוך; בין השאר לקח וינרויב חלק בתכנון הראשוני של קמפוס האוניברסיטה העברית בגבעת-רם ושל יד הזיכרון לשואה ולגבורה, יד ושם, בירושלים. מאז הפרויקטים המוקדמים שלו, בתי קובייה זעירים לפועלים, ועד לפרויקטים הגדולים יותר של שנות ה-50 , ביקש וינרויב להגשים הלכה למעשה את הרעיונות שלמד ממוריו בבאוהאוס ולשלב בין ערכי התכנון החברתי של הנס מאייר ובין אמנות הבנייה הקפדנית של לודוויג מיס ואן דר רוהה. עבודותיו מצטיינות בארכיטקטורה "חסרת סגנון" כביכול - הן מתוכננות מתוך רגישות חברתית עמוקה ומתאפיינות בגיאומטריה מינימליסטית, בנוכחות פשוטה וצנועה, בתכנון פונקציונלי יעיל ובארגון חללים ענייני. בהשראת מורו מיס ואן דר רוהה, בחר וינרויב לוותר על "בעיות של צורה" כדי להתמסר ל"בעיות של בנייה", ולהתמקד במעשה הבנייה עצמו, בטיפול בחומר ובתשומת הלב לפרט הארכיטקטוני.

מוניו גיתאי וינרויב : ארכיטקט באוהאוס בארץ-ישראל

אורתודוקסיה ומשטר המודרניות : הפקתה של המסורת היהודית באירופה בעת החדשה

אורתודוקסיה ומשטר המודרניות : הפקתה של המסורת היהודית באירופה בעת החדשה

דוד סורוצקין 

ספרו של דוד סורוצקין, אורתודוקסיה ומשטר המודרניות, הוא דיון פורץ דרך המציב את האורתודוקסיה במרכזה של המודרניות היהודית, תוך ערעור פרדיגמות ודוגמות היסטוריות ותרבותיות רווחות. המודרניות היהודית נחשפת כמי שהתחוללה בזיקה עמוקה למעמד הייחודי של היהודים כזרים וכמנודים, ולנוכח שינויים מבניים ומשפטיים רבים שהתחוללו בתרבות האירופית. הספר מציב את האורתודוקסיה כגורם מכונן בתהליכי מודרניזציה מגוונים שהתחוללו ביהדות אירופה, למן העת החדשה המוקדמת ועד אחרי הופעת ההשכלה והלאומיות היהודית; תהליכים אלה קדמו לתהליכי חילון, ובמקביל קידמו אותם והיו לחלק בלתי נפרד מהם. הזרמים המרכזיים ביהדות המודרנית, דתיים כחילוניים, מוארים על רקע יניקתם ממקורות משותפים באופן השופך אור על הקונפליקטים המשסעים את החברה היהודית והישראלית עד ימינו. מכלול של גורמים מעצבים נדונים בספר, ביניהם: עליית המדינה והסובייקט המודרני; העיצוב של קבוצות קולקטיב פוליטי ודתי באירופה; הפולמוס היהודי–נוצרי; יחסי רוב ומיעוט; האנטישמיות המודרנית. שינויים בתפישת המרחב וביחס אל הטקסט המקודש, השלובים בתהליכי משטור, קאנוניזציה וחקיקה שונים – כל אלה נבחנים במסגרת דיון היסטורי, סוציולוגי והגותי רחב ומעמיק. גלריה של דמויות נפרשת – אורתודוקסים, כופרים, חרדים ומשכילים. למספר דמויות – ובראשן למהר"ל מפראג – מוצע דיון מקיף, המעמיד אותן לנוכח ההתפתחויות המשמעותיות ביותר בעולם האירופי והיהודי בתקופתן. כך נוצר פסיפס מרתק ותובעני החושף את המורכבות, העושר, הטרגיות והכוח היוצר שבקיום היהודי המודרני.

אורתודוקסיה ומשטר המודרניות : הפקתה של המסורת היהודית באירופה בעת החדשה

מעשה "פילגש בגבעה" : ניתוח ספרותי

מעשה "פילגש בגבעה" : ניתוח ספרותי

רחל רייך 

שני סיפורי הנספח לספר שופטים, פסל מיכה ופילגש בגבעה, נתונים במסגרת רעיונית אחת, שסיכומה הוא: "בימים ההם אין מלך בישראל, איש הישר בעיניו יעשה" (שופטים י"ז 6 ; כ"א 25). מסתבר שהישר בעיני אנשי הדור בו אין מלך ואף לא שופט, הוא קלקלה מוסרית במישור הפרטי והלאומי גם יחד. הסיפור המזעזע של בגידה, התנהגות "סדומית", אונס קבוצתי, ביתור גופת האישה הנאנסת ושליחת בתריה לכל שבטי ישראל על ידי אדוניה של האישה כדי להצית מלחמת אחים אכזרית - מסופר על ידי מספר מפוקח ואירוני בטכניקה מיוחדת במינה. המלחמה מסתיימת בחרטה ובניסיון ל"תיקון" שיש בו אבסורד בדומה לכל מה שהצית אותה. הניתוח הספרותי של מעשה "פילגש בגבעה" מזמין את הקורא לחשוף את הכתיבה החתרנית של המספר, ולהגיע לתובנות רלוונטיות לכל הזמנים. - כריכה אחורית.

מעשה "פילגש בגבעה" : ניתוח ספרותי

מה שאלוהים לא יכול : בעיית כפיפותו של אלהים לחוקי הלוגיקה והמתמטיקה בפילוסופיה והתיאולוגיה היהודית

מה שאלוהים לא יכול : בעיית כפיפותו של אלהים לחוקי הלוגיקה והמתמטיקה בפילוסופיה והתיאולוגיה היהודית

ישראל נתנאל רובין 
 
אלוהים, כידוע, הינו כל-יכול. אולם, האם באמת יכול אלוהים הכל? האם יכול אלוהים לברוא ריבוע שאלכסונו שווה לצלעו? האם יוכל לפעול שפעם אחת, שתיים ועוד שתיים יהיו חמש, ולא ארבע? האם יכול אלוהים לשנות את העבר? האם יכול אלוהים לברוא אלוהים אחר כמוהו? האם יכול אלוהים לאבד את עצמו? מכל משפחת הפרדוקסים האפיקורסיים המשעשעים הללו, זכה משום-מה לפירסום דווקא זה בעניין יכולתו של אלוהים לברוא אבן שלא יוכל להרימה. אולם לכל המשפחה ישנו אב אחד, והוא השאלה העקרונית, האם כל-יכולתו של אלוהים, שמשמעותה המקורית הינה עליונותו ביחס לחוקי הפיזיקה, מתפשטת גם לעולם הלוגיקה והמתמטיקה.
מנקודת מבט זו, נחשף כאן סיפורו המרתק של המהפך התיאולוגי שעברה היהדות בתוך תקופה קצרה יחסית של כמאתיים שנה מתחילת הזמן החדש. הקונצנזוס הרציונליסטי הוותיק בנושא התחיל בראשית הרנסנס לנטות יותר ויותר לכיוון המיסטיקנים, נושאי דגל הקבלה העולה. שאלת כפיפותו של אלוהים לחוקי הלוגיקה והמתמטיקה, שבתקופת הרדיפות והגירושים של שילהי ימי-הביניים היתה אצל הפילוסופים והתיאולוגים היהודים סמל לרציונליות של היהדות המתגוננת מול האויב הנוצרי האנטי-לוגי, קיבלה פתאום תפנית מן הקצה אל הקצה. הקבלה והחסידות בעקבותיה אימצו דווקא את התפיסה הנוצרית, ואילו עמדותיהם של רב סעדיה, הרמב"ם, הרשב"א, ולמעשה כל גדולי עמנו טרם עליית הקבלה, הוקעו עכשיו ככפירה ואפיקורסות שמקומן מחוץ לגדר.
הספר מבוסס על עבודת דוקטורט מאת המחבר שהושלמה והוגשה באוניברסיטה העברית בשנת 2013.​​

מה שאלוהים לא יכול : בעיית כפיפותו של אלהים לחוקי הלוגיקה והמתמטיקה בפילוסופיה והתיאולוגיה היהודית

לשוננו רנה : עיוני תפילות בלשון ובסגנון, בתכנים בנוסחאות ובמנהגים

לשוננו רנה : עיוני תפילות בלשון ובסגנון, בתכנים בנוסחאות ובמנהגים

משה בר-אשר 

"בספר זה מוצעים שישה עשר פרקי מחקר בלשונות התפילה ובנוסחאותיה, בסגנונה, בתכניה ובמנהגיה. רוב הפרקים מוקדשים לתפילות הקדומות הנוהגות בכל תפוצות ישראל מימים קדמונים. מקום חשוב בעיונים הכלולים בספר תופסות ארבע פסקאות הבאות בתפילות העמידה של שבת והפיוט 'אל אדון על כל המעשים' שנשתלב בברכת 'יוצר אור' שלפני קריאת שמע של שחרית. כן נידונות לשונותיהן ותוכנן של תפילות שנהגו בקהילות ישראל בפראג, במזרח ובמגרב ובקהילות של צאצאי האנוסים בדרום-מערב צרפת. בתפילות הקדומות מובאות נוסחאות שבכתבי היד הקדומים לרבות קטעים מגניזת קהיר בצד הנוסחאות המהלכות בדורותינו, המשמשות נקודת מוצא לעיונים. חלק מהמחקרים המובאים בספר ראו אור בפרסומים ראשונים והוכנסו בהם שינויים שהתבקשו וחלקם רואים אור לראשונה בספר זה". -- כריכה אחורית.

לשוננו רנה : עיוני תפילות בלשון ובסגנון, בתכנים בנוסחאות ובמנהגים

 לא סוף פסוק : סיפורי תנ"ך פוגשים, ממשיכים והופכים זה את זה

לא סוף פסוק : סיפורי תנ"ך פוגשים, ממשיכים והופכים זה את זה

ג'ודי קליצנר 

"בספר משמשת המחברת כמורה דרך מיומנת במסע מרתק ומלא גילויים לתוך סיפורי תנ"ך מוכרים. במסירות נאמנה לטקסט, אך בגישה פרשנית נועזת, היא משרטטת הקבלות בלתי צפויות, כדי לגלות שכבות חדשות של משמעות במקרא. בשילוב ייחודי של למדנות, יצירתיות ולהט רעיוני, קליצנר מדגימה את האופי הדינמי של התנ"ך עצמו ביחס לסוגיות על-זמניות כגון עצמיות, מגדר, ויחסים בין יהודים ללא יהודים. התוצאה היא איסוף של קריאות מקוריות ואף פרובוקטיביות שיוסיפו זווית ראיה חדשה ורעננה לקריאת ספר הספרים". (כריכה אחורית).

לא סוף פסוק : סיפורי תנ"ך פוגשים, ממשיכים והופכים זה את זה

צעיר יותר בשנה הבאה : חזק, כשיר, פעיל ומושך בכל גיל

צעיר יותר בשנה הבאה : חזק, כשיר, פעיל ומושך בכל גיל

כריס קראולי והנרי ס' לודג' 

"רוב מה שאנחנו קוראים הזדקנות הוא דעיכה, ודעיכה היא עניין של בחירה: זה נתון לשליטתך. לקיחת מושכות החיים לידיך, גופנית ורגשית, היא תרופת-הנגד הטובה ביותר האפשרית לפרישה לגמלאות ולהזדקנות. ספר זה הופך את כיוונו של המסר המוזר שהחברה שלנו שולחת לאנשים מבוגרים, שעליהם לפרוש לא רק מעבודה, אלא גם מהחיים, ובכן, מסר זה מוטעה. גדילה וחיים הם הדברים הטבעיים ביותר בעולם, דעיכה היא הדבר הלא-טבעי"--מן המעטפת האחורית.

צעיר יותר בשנה הבאה : חזק, כשיר, פעיל ומושך בכל גיל

שבעת העקרונות לנישואים מאושרים : מדריך מעשי לשיפור הקשר הזוגי

שבעת העקרונות לנישואים מאושרים : מדריך מעשי לשיפור הקשר הזוגי

ג'ון מ' גוטמן ונאן סילבר 

"הספר מתבסס על מחקרים מדעיים שכללו אלפי זוגות, ונעשו לאורך עשרות שנים, במעבדה של גוטמן באוניברסיטת וושינגטון בסיאטל. כאן תמצאו תשובות חדשות ובלתי צפויות לשתי השאלות ששואלים שוב ושוב זוגות רבים, בכל הגילים ובכל העולם: מדוע כל כך קשה לנו לחיות יחד? ומה אפשר לעשות כדי שיהיה לנו טוב יחד?"--מן המעטפת האחורית.
 

שבעת העקרונות לנישואים מאושרים : מדריך מעשי לשיפור הקשר הזוגי

ארבע ההסכמות : ספר החוכמה הטולטקית

ארבע ההסכמות : ספר החוכמה הטולטקית

דון מיגל רואיס  
 
בספר ארבע ההסכמות מסביר רואיס את מקור האמונות המגבילות אותנו, הגוזלות מאתנו את השמחה ויוצרות סבל מיותר.ארבע ההסכמות, המושתתות על החוכמה הטולטקית העתיקה, מעניקות צופן רב עוצמה של התנהגות, צופן שבכוחו לעזור לנו להפוך את חיינו לחוויה של חופש, אושר אמיתי ואהבה.‭.‬‭ ‬-- א‏תר המו"ל.

ארבע ההסכמות : ספר החוכמה הטולטקית

הפרה במגרש החניה : גישת זן להתגברות על כעס

הפרה במגרש החניה : גישת זן להתגברות על כעס

ליאונרד שף וסוזן אדמינסטון 

הספר "הפרה במגרש החניה" משתמש בעקרונות זן פשוטים שיעזרו לקורא להחליף את הכעס המעכיר את חייו ולהגיע לשלווה ולרוגע, שאולי לא ידע כי יוכל להגיע אליהם‭.‬‭ ‬-- א‏תר המו"ל.

הפרה במגרש החניה : גישת זן להתגברות על כעס

איך לגרום להתאהב בך ב-90 דקות : או פחות

איך לגרום להתאהב בך ב-90 דקות : או פחות

ניקולאס בותמן 

כולנו יודעים שאהבה ממבט ראשון היא דבר אמיתי, דבר שקורה. אז איך אפשר ללמד אותך לרתום את האהבה לחייך? ספר זה יראה לך כיצד לזהות ולמשוך אליך את הניגוד התואם שלך -האדם שישלים אותך - ואז לטפח במהירות את רגשות האהבה שנבטו ביניכם. הספר ילמד אותך כיצד ליצור הזדמנויות להיכרות, וכיצד לפעול בצורה הטובה ביותר: כיצד להיראות, מה לעשות, מה לומר (ומה לא לומר). כך שבתום הפגישה הראשונה מי שמצא - או מצאה - חן בעיניך כבר לא ירצה להרפות. בספר תכירו טכניקות תקשורת פשוטות, מילוליות ובלתי מילוליות, שיעזרו לכם ללבות את אש הרומנטיקה ולהוביל את הקשר לאינטימיות ולקשר מתמשך. זאת הסיבה לכך שמכתבי הקוראים אל המחבר מתחילים לעיתים קרובות במילים "אתה מוזמן לחתונתי‭.‬ -- ‏אתר המו"ל. 

איך לגרום להתאהב בך ב-90 דקות : או פחות

 Hit Refresh : לגלות מחדש את נשמתה של מיקרוסופט ולדמיין עתיד טוב יותר לכולנו

Hit Refresh : לגלות מחדש את נשמתה של מיקרוסופט ולדמיין עתיד טוב יותר לכולנו

 סאטיה נאדלה , גרג שו וג'יל טרייסי 

מנכ”ל מיקרוסופט מספר את סיפורה של התמורה המתמשכת שהחברה עוברת, שוזר בתוכו את סיפור מסעו האישי מילדותו בהודו ועד להובלתם של כמה מן השינויים המשמעותיים ביותר בעידן הדיגיטלי, ומשרטט את חזונו לגל הבא של טכנולוגיות תבוניות.. -- מאתר המו"ל.

Hit Refresh : לגלות מחדש את נשמתה של מיקרוסופט ולדמיין עתיד טוב יותר לכולנו

 האם את צוכה או בוחקת? : הומור והקול הנשי ביצירותיהן של אגי משעול ואורלי קסטל-בלום

האם את צוכה או בוחקת?

עירית אבישי-צביאל 

הספר "האם את צוכה או בוחקת" המתבסס על עבודת הדוקטוראט של עירית אבישי–צביאל, מתבונן בעושר יצירתן של שתיים מן הכותבות החשובות בספרות העברית בדורנו — המשוררת אגי משעול והסופרת אורלי קסטל–בלום. הספר מתבונן ביצירתן של השתיים מפרספקטיבה מיוחדת במינה, ופורש את גווני צליליו ההומוריסטיים של הקול הנשי. באופן ייחודי ומרתק עומדת אבישי-צביאל על הזיקות המשותפות לקול ז ה- עמדות נשיות החותרות תחת תפישות חברתיות כמו מיתוס היופי, וקוראות תיגר על עליונותו של הגבר בחברה הישראלית. הפרקים השונים בוחנים את מסיכת ההומור רבת הפנים ביצירות, שבדומה לכותרתו המלהטטת של הספר, מצביעים על מחאה נשית המנסה להשתחרר מכבלים; מחאה המוסווית מאחורי חיוך מריר-מצחיק המתאפיין באינסוף צורות - היתממות, אירוניה, פרודיה, סאטירה גרוטסקה וביטויי הומור נוספים.-- מאתר כותר.

האם את צוכה או בוחקת? : הומור והקול הנשי ביצירותיהן של אגי משעול ואורלי קסטל-בלום

חזבאללה והגמוניית המקאומה

חזבאללה והגמוניית המקאומה

עבד אלקאדר כנאענה 

חזבאללה והגמוניית המקאוומה אינו ניסיון לסכם את ההיסטוריה של חזבאללה ואינו מתאר את כל הצמתים ההיסטוריים שהארגון עמד בהם בלבנון, אף על פי שהספר אכן דן בחלק מהם. המחבר בוחן את חזבאללה במשקפיים תיאורטיים ופוליטיים שונים מאלה שחוקרים בעולם ובישראל רגילים להשתמש בהם. עבד אלקאדר כנאענה משתמש בכלים תיאורטיים שפיתח הוגה הדעות האיטלקי אנטוניו גראמשי, שנכלא ומת בכלא הפאשיסטי, כדי להבין את התפתחות המערכת הפוליטית הלבנונית בכלל והתפתחות פרויקט ההתנגדות (המקאוומה) בפרט. בעקבותיו מנסה המחבר לבחון את ההתנגדות כנקודת מפגש בין הזרמים השונים שפועלים בלבנון ולתפוס את הפיכת ההתנגדות מפעולה צבאית להגמוניה שמקיפה את כל צדדי החיים, ולא רק את התרבות במובנה הצר.
הספר שוזר את ההתפתחות ההיסטורית של המערכת הפוליטית הלבנונית יחד עם ההתפתחות רבת השנים של המחשבה הפוליטית השיעית הרדיקלית באזור המזרח התיכון כולו, בדגש על השפעת המחשבה החילונית והמהפכנית השמאלית על המחשבה הרדיקלית השיעית בכלל ועל זו של חזבאללה בפרט. בין השאר נסקרים בספר ה"מכניזמים ההגמוניים" השונים שבאמצעותם משליט חזבאללה את ההגמוניה שלו על לבנון. הגמוניה זו אינה תוצאה (רק) של כפייה בכוח, אלא גם (ובעיקר) של השלטת שיח ההתנגדות על הזירה הלבנונית והאזורית בכלל. -- אתר המו"ל

חזבאללה והגמוניית המקאומה

תרפויטיקה וגאולה : פרויד ושלינג על החירות

תרפויטיקה וגאולה : פרויד ושלינג על החירות

גלעד שרביט 

תרפויטיקה וגאולה מבקש להציע פתרון לשאלת החירות בתיאוריה הפסיכואנליטית של זיגמונד פרויד באמצעות עיון במודל פילוסופי של הלא-מודע, שהציע הפילוסוף הגרמני שלינג בתחילת המאה התשע-עשרה. התיאוריה הפסיכואנליטית שהגה פרויד מאתגרת את תפיסת החירות המקובלת בעולם המערבי מאז אפלטון: אם האדם החופשי הוא השולט בגורלו ומקבל החלטות הנוגעות לחייו, כיצד חירותו אפשרית במסגרת תורת האדם של פרויד, המכירה בחלקים לא מודעים של הנפש? כיצד יכול ה"אני" לשלוט בנפש, כאשר המוטיבציה האמיתית להחלטותיו אינה ידועה לו לעתים, או כאשר אינו מכיר חלקים חשובים של נפשו?
הספר מציג בהרחבה את תרומת רעיונותיו של שלינג לתורת האדם של פרויד, נושא שלא נחקר כראוי עד עתה, ומתמקד באופן המהפכני שבו מחשבת פרויד מתכתבת עם מחשבת שלינג ועם ההגות הפילוסופית בגרמניה במאות השמונה-עשרה והתשע-עשרה. פרויד החדיר לתוך הפסיכואנליזה את התשתית הרעיונית של המודל האידיאליסטי של הלא-מודע אצל שלינג, אך בה בעת גם שינה, ולמעשה ניסח מחדש, אלמנטים בסיסיים בתוכו. בכך הצליח פרויד להתמודד בהצלחה גם עם מגבלות יסודיות של הפילוסופיה הגרמנית המאוחרת, שהובילו את שלינג לעבור למחשבה על העולם דרך תפיסות רדיקליות של דת ומיסטיקה. פרויד הפך את הדרמה שבין האדם לאלוהיו אצל שלינג למפגש בין האדם למטפל, והציע התערבות אנושית במקום השגחה אלוהית, תרפויטיקה במקום גאולה. הספר עומד כך על מקומם של הפסיכואנליזה והאידיאליזם הגרמני בתהליכי החילון במודרנה. -- אתר המו"ל.

תרפויטיקה וגאולה : פרויד ושלינג על החירות

עטרת זקנים : עיון מחודש בתולדותיהם של חכמים

עטרת זקנים : עיון מחודש בתולדותיהם של חכמים

שמחה עמנואל 
 
עטרת זקנים עוסק בחקר תולדותיהם של כמה מחכמי ההלכה הנודעים בימי הביניים בצרפת, בגרמניה ובספרד. הדיון בספר מתמקד בביוגרפיות עצמן, בניסיון לפתור שאלות קשות שמנסרות בעולם המחקר זה שנים רבות. מחברו מבקש להסתמך בו על דברי קודמיו כדי להוסיף עליהם נדבך חדש, אך לוודא תחילה שהיסודות הראשונים הונחו כהוגן ואיננו משתתפים בבנייתו של מגדל עקום, שעתיד לקרוס ביום מן הימים. כך, למשל, בוחן המחבר מחדש את סיפור הגירתו של הרא"ש מגרמניה לספרד בראשית המאה הארבע-עשרה, הגירה שהביאה לשינויים דרמטיים בעולמם של יהודי ספרד ואשכנז כאחד. האומנם, כפי שמוסכם במחקר, תכנן הרא"ש בקפידה במשך עשרים שנה את בריחתו לטולדו הרחוקה, לאזור תרבותי שונה לגמרי? בבחינה מדוקדקת של המקורות מתברר עתה כי סיפור המעשה שונה היה לגמרי, ומעברם של החכם האשכנזי ושל מסורת ההלכה האשכנזית מגרמניה לספרד נעשה ברגע האחרון, ורק מחוסר ברירה.
גם בשאלות אחרות בוחן המחבר מחדש את המקורות הישנים ומוסיף להם מקורות חדשים מכתבי יד שעדיין לא נודעו כדי לתקן "אמיתות" שנתקבעו במחקר בטעות. תיקונים אלו מחייבים לעתים לשנות את הבנתנו בנושאים מרכזיים בחקר הספרות הרבנית בימי הביניים, כמו נקודות הדמיון והשוני בין שני מרכזי התורה הגדולים שבמרכז אירופה – זה האשכנזי וזה הצרפתי – ומערכת היחסים המורכבת והדינמית ששררה ביניהם במאות השתים-עשרה והשלוש-עשרה. -- אתר המו"ל.

עטרת זקנים : עיון מחודש בתולדותיהם של חכמים

רב הנסתר על הגלוי : הנזירות הקתולית הלטינית בארץ-ישראל בעת החדשה (1914-1799)

רב הנסתר על הגלוי : הנזירות הקתולית הלטינית בארץ-ישראל בעת החדשה (1914-1799)

משה מעוז 

"רב הנסתר על הגלוי — הנזירות הקתולית הלטינית בארץ ישראל 1914-1799 הינו מחקר ראשוני ומונומנטלי העוסק בנוכחות הקתולית בארץ ישראל בעת החדשה. באופן מרתק וייחודי מאפשר הספר כניסה לעולמות נסתרים המצויים בנופיה הטבעיים, האנושיים וההיסטוריים של ארץ ישראל. הספר מהווה נדבך חשוב בהכרת והבנת תהליכי עיצוב "הגיאוגרפיה הקדושה" הנוצרית, גיאוגרפיה מרתקת שסימניה הם מנזרים ומוסדות הומניטאריים, אתרי צליינות ומוקדי השפעה, מסדרים קתוליים וקהילות המייצגות מדינות שונות. הספר מבוסס על מחקר מעמיק, חובק העולם הקתולי בארץ ובאירופה, ופותח צוהר לכל שוחרי ידיעת הארץ; מתעניינים, סיירים וטיילים, מורי דרך וחוקרים, המוזמנים "לצלול" לעולם הנוצרי המגוון ולדלות ממנו מידע." -- מן המעטפת האחורית.

רב הנסתר על הגלוי : הנזירות הקתולית הלטינית בארץ-ישראל בעת החדשה (1914-1799)

פרקי אבות פילוסופיים : בין פרקי אבות לפילוסופיה המערבית

פרקי אבות פילוסופיים : בין פרקי אבות לפילוסופיה המערבית

בנצי שרייבר, צדוק עלון 
 
"ספר זה מעמת היגדים סמי-פילוסופיים המפוזרים על פני פרקי אבות עם משנתם הפילוסופית של הוגי דעות מערביים. במהלך השנים נכתבו חיבורים רבים על פרקי אבות, שכן אלו נוגעים בשלל בעיות אנושיות וחברתיות המעסיקות את בני האדם מאז ומעולם. הספר מיוחד בדיון השיטתי, התמציתי והמעמיק שהוא מקיים בהגיגים הפילוסופיים הפזורים לאורכה של מסכת אבות. עם זאת, הספר כתוב בבהירות ובלשון קולחת, ממעיט ב"דקדוקים אקדמאיים" והוא מביא בפני הקורא המתעניין מקורות רלבנטיים לדיון. תרומת הספר הינה כפולה: ראשית, הוא מקבץ רעיונות והיגדים העוסקים באותו עניין פילוסופי אך מופיעים במקומות שונים בפרקי אבות ולעיתים אף נאמרים על ידי הוגים שונים; זאת בשונה מחיבורים אחרים שמפרשים כל משנה ומשנה לפי סדר הופעתה. שנית, הספר מעמת בין היגדים פילוסופיים שנאמרו על ידי חכמי ישראל בפרקי אבות לבין הגותם של פילוסופים מערביים באותו נושא, תוך חידוד השווה והשונה בינהם. בחלק מן הפרקים המחברים מציעים גם פרשנות מקורית לבעיות ולקשיים שנותרו בהבנת ההיגדים הפילוסופים של חכמי ישראל". (כריכה אחורית).

פרקי אבות פילוסופיים : בין פרקי אבות לפילוסופיה המערבית

מילת הכבוד של הרחוב : עיונים בשירתו של רוני סומק

מילת הכבוד של הרחוב : עיונים בשירתו של רוני סומק

עורכים: נועה שקרג'י, יגאל שוורץ, קציעה עלון 

רוני סומק (יליד בגדד, 1951) הוא כנראה המשורר הפופולרי ביותר בשירה הישראלית. מראשית דרכו באמצע שנות ה-70 זכתה יצירתו הן באהדת הביקורת והן באהבת הקוראים. שיריו, כדוגמת "קו העוני" ו"שיר אושר", נכללים בתוכנית הלימודים בבתי הספר התיכוניים, והוא עצמו נעשה אב שירי למשוררים רבים. במרוצת השנים הפך סומק למשורר הישראלי הנקרא, המוזמן, המתורגם, המצוטט והנוכח ביותר במדיה, בארץ ובעולם, והשפעתו אף חורגת משדה השירה. למרות נוכחותה הבולטת של הפואטיקה של סומק במרחב התרבות הישראלי, טרם נעשתה עבודה מחקרית מקיפה על יצירתו. ספר זה מבקש למלא את החלל ומגיש לראשונה מכלול מחקרי מרתק העוסק כולו בשירת רוני סומק. טובי חוקרי השירה העברית תרמו מפרי עטם לספר "מוריה דיין" קודיש, אורי הולנדר, טפת הכהן-ביק, חנן חבר, רונית חכם, גלעד מאירי, קציעה עלון יובל פז, רות קרטון-בלום, ורד קרתי שם-טוב, שרון שדה, יגאל שוורץ ונועה שקרג'י. - כריכה אחורית.

מילת הכבוד של הרחוב : עיונים בשירתו של רוני סומק

עדות היופי וחוקת הזמן : על שירתה של אמירה הס : מאמרים ושיחות

עדות היופי וחוקת הזמן : על שירתה של אמירה הס : מאמרים ושיחות

עורכת: קציעה עלון 
 
אמירה הס - יש משהו מדויק בשמה: אמירה. בכתיב העברי שלו, ההדהוד הברור הוא לספר “בראשית”, לאמירה הראשונה בפסוק “ויאמר אלוהים יהי אור”. הדיבור הבראשיתי, ההיולי, ניכר גם בפואטיקה של אמירה, בדרך בה היא יוצרת אור בכתיבתה. זאת שירה שיש בה עירוב של לשונות, של קולות, של גופים, של תודעות, של נזכרות ונשכחות, של זהויות. עירוב שמפרק הכל ומקים הכל לתחייה מחדש בדרכה שלה. אמירה כותבת טקסטים שדורשים מן הקוראים להתעכב ליד המלים, ליד השורות, להבין “בהמשכים”. כתב היד שלה מעניק לנו שהות. שירה היא מלאכת הקודש שלה. ובה, כמו בכתבי הקודש, יש סיפורים וסתירות, דמויות ברורות ואחרות שעוטות מסכות, יש בה קול הבוקע מן הסנה הבוער ואחר שיורד מן ההר האפוף ערפל, ויש קול ילדות מן המעברה, שמעבֵּר את הערבית לעברית, שמחפש את המלים ולְש את העצמי בתוך הגירת הגוף והשפה, לש בתשוקה וללא מורא את הנפש ואת ההיסטוריה. זאת אמירה עם פואטיקה עשירה כרימון - מדממת גרעיני יופי וחוכמה, משפריצה מיץ אדום וסוער ונוטעת בכל שורה עץ חיים ועץ דעת, לא מפחדת לחטוא בעבור הכתיבה. שיריה תאווה לעיניים ולשכל וליבי נפקח כאשר אני קוראת אותה, כאשר אני קור ת את שירתה. (מתוך שיחות רדיו עם ענת שרון-בלייס - הקדמה).

עדות היופי וחוקת הזמן : על שירתה של אמירה הס : מאמרים ושיחות

פורצות גדרות : חינוך ומגדר בשדות שיח מגוונים

פורצות גדרות : חינוך ומגדר בשדות שיח מגוונים

עורכות: דינה חרובי וטלילה קוש זוהר 

ספר זה מאגד מאמרים הדנים בסוגיות מגדריות בתחומי דעת מגוונים. המחקרים השונים מתייחסים לנוכחות הגלויה והסמויה של הפרמטר המגדרי כחלק אינהרנטי ומובנה במציאות. הספר מתווה דרכים להתבונן דרך עדשת המגדר גם בתכנים השונים הנלמדים בבתי הספר. הנכחת הסוגיה המגדרית היא אחת הדרכים לקידום שוויון זכויות מגדרי בבתי הספר, וכפועל יוצא מכך בחברה כולה. המחקרים, למעט מאמר מתורגם אחד, הם פרי עבודתן של חברות פורום "חינוך ומגדר" במכללת סמינר הקיבוצים, כולן מרצות במכללה בתחומי דעת שונים. הפורום מבקש לקדם דיון בסוגיות מגרר וחינוך בכלל, ובהכשרת פרחי הוראה בפרט. -- כריכה אחורית.

פורצות גדרות : חינוך ומגדר בשדות שיח מגוונים

נשף המסכות של יצחק גורמזאנו גורן : קריאות ביצירותיו בספרות ובתיאטרון

נשף המסכות של יצחק גורמזאנו גורן : קריאות ביצירותיו בספרות ובתיאטרון

עורכות: קציעה עלון, בת שחר גורמזאנו גורפינקל ​ 

"לראשונה זוכה יצירתו הענפה של יצחק גורמזאנו גורן לשלל התבוננויות מחקריות. בספר זה מאמרים פרי עטם של בתיה שמעוני, עמרי הרצוג, רמי קמחי, נפתלי שם טוב, עמיאל אלקלעי, קציעה עלון, דביר אברמוביץ, ליאת סידז ודליה כהן קנוהל. הקורפוס היצירתי שלו נפרש על פני למעלה מ- 40 שנה, וכולל בתוכו רומנים, מחזות ותסריטים ... באסופה זו ימצאו הקוראות והקוראים התייחסות מחקרית מקיפה ומעמיקה ליצירתו המגוונת." -- מן המעטפת האחורית.

נשף המסכות של יצחק גורמזאנו גורן : קריאות ביצירותיו בספרות ובתיאטרון

"נהירין לנו שבילין דהודו" : המפגש התרבותי בין העולם היהודי להודו על רקע צמיחתן של התנועות הלאומיות, הציונית וההודית

"נהירין לנו שבילין דהודו" : המפגש התרבותי בין העולם היהודי להודו על רקע צמיחתן של התנועות הלאומיות, הציונית וההודית

שמעון לב 
 
ספר זה הוא פרי מחקר ראשון מסוגו הממפה ובוחן מגמות והיבטים מרכזיים בזיקה ובהתבוננות של העולם היהודי והציוני אל הודו ותרבותה. המפגש בין שתי התרבויות ניחן ברבדים מגוונים ועשירים – טקסטואליים ומחשבתיים. כמו כן מלאו קשרים אישיים ומאמצים פוליטיים תפקיד משמעותי בהבנה העצמית של היהודים והציונות אל מול סביבתם באירופה, כחלק מהבניית הזהות הלאומית היהודית כ"אסיאתית" וכתגובה לשיח האוריינטליסטי והגזעי באירופה. בספר זה בולט מעמדם של שני אישים הודים, שיצירתם ופועלם עמדו ביסוד ייצוגה של הודו בעולם המערבי - רבנידרנאת טאגור ומהטמה גנדהי. טאגור כידוע, היה לאסיאתי הראשון שזכה בפרס נובל לספרות (1913) ומהטמה גנדהי היה ל"דמות מופת" בולטת במנהיגות ההודית ובעולם כולו ששילבה בין פוליטיקה למוסר. -- אתר המו''ל.

"נהירין לנו שבילין דהודו" : המפגש התרבותי בין העולם היהודי להודו על רקע צמיחתן של התנועות הלאומיות, הציונית וההודית

מי מפחד מקריסטבל? : סיפורה של קבוצת קריאה

מי מפחד מקריסטבל? : סיפורה של קבוצת קריאה

לילך ניישטט בורנשטיין 

חוקרת ספרות צעירה נקלעת למשבר. לאחר שעסקה במשך עשרים שנה בקריסטבל, פואמה שכתב ס"ט קולרידג' באנגליה במפנה המאה ה-19, כל מה שהיא קוראת נדמה לה משעמם. בייאושה היא עוזבת את האוניברסיטה ומגיעה לקבוצת קריאה תרפויטית. לאחר שנתיים של עבודה משותפת היא מציעה להביא את קריסטבל לקבוצה, והצעתה מתקבלת. ספר זה מגולל את תהליך התנפצותה של הפואמה המסתורית אל תוך קבוצת הנשים הישראליות, המנסות להתחבר ליצירה רחוקה מעולמן, המובאת אליהן בתרגום לעברית. בתהליך אמיץ ויוצא דופן, המשלב בין מחקר ספרותי למחקר אוטו-אתנוגרפי, חושפת לילך ניישטט בורנשטיין את ההתחוללות המסתורית בקבוצה, ובתוך כך מגלה מחדש מדוע נצמדה כה בעוז אל קריסטבל שלה. הספר, המתחקה אחר הדרכים המעמיקות והסמויות בהן מהדהדת יצירת ספרות בנפש ובקבוצה, הוא עדות מפעימה לכוחה של הספרות. - כריכה אחורית.

מי מפחד מקריסטבל? : סיפורה של קבוצת קריאה

לשכון בתוך מילה : הרהורים על זהות מזרחית

לשכון בתוך מילה : הרהורים על זהות מזרחית

עורכת: קציעה עלון 

לשכון‭ ‬בתוך‭ ‬מילה‭ ‬פורש‭ ‬מנעד‭ ‬רחב‭ ‬של‭ ‬טקסטים‭ ‬העוסקים‭ ‬כולם‭ ‬בזהות‭ ‬המזרחית:‬‭ ‬ ‭"‬איש‭ ‬הולך" ‬לחביבה‭ ‬פדיה; ‬פרסום‭ ‬ראשון‭ ‬למכתב‭ ‬גנוז‭ ‬של‬ מירי‭ ‬בן–שמחון‭ ‬למאיר‭ ‬ויזלטיר; ‬מאמר‭ ‬של‭ ‬מוריה‭ ‬רחמני‭ ‬על‭ ‬המכתב. ‬גלילי‭ ‬שחר‭ ‬עובר‭ ‬במעברות‭ ‬העברית, ‬מיטלטל‭ ‬בין‭ ‬מזרח‭ ‬למערב; ‬דולי‭ ‬בן–חביב‭ ‬כותבת‭ ‬על‭ ‬מעמדו‭ ‬של‭ ‬סמי‭ ‬מיכאל‭ ‬כאינטלקטואל; ‬שמעון‭ ‬אדף‭ ‬כותב‭ ‬על‭ ‬אהרון‭ ‬אלמוג‭ ‬ותוך‭ ‬כך‭ ‬גם‭ ‬על‭ ‬עצמו. ‬לילך‭ ‬לחמן‭ ‬על‭ ‬שמעון‭ ‬אדף‭; ‬סמי‭ ‬ברדוגו‭ ‬על‭ ‬התחמקות‭ ‬וחמיקה, ‬אתניות‭ ‬ושוליות; ‬שבא‭ ‬סלהוב‭ ‬ב‭"‬טור‭ ‬דה‭ ‬פורס" ‬של‭ ‬כתיבה; ‬יונית‭ ‬נעמן‭ ‬על‭ "‬האישה‭ ‬שסמרטוט‭ ‬רודף‭ ‬אחריה"; ‬עדי‭ ‬שורק‭ ‬כותבת‭ ‬על‭ ‬השיר ‬"באמת‭ ‬התורה, ‬מבכיא" ‬לויקי‭ ‬שירן‭;‬ עמרי‭ ‬בן–יהודה‭ ‬בשתי‭ ‬מסות‭ ‬הנעות‭ ‬בין‭ ‬סיפורו‭ ‬האישי‭ ‬למומנטים‭ ‬בתרבות‭ ‬הישראלית; ‬אסף‭ ‬דרעי‭ ‬על‭ ‬שירת‭ ‬סמי‭ ‬שלום‭ ‬שטרית; אלחי‭ ‬סלומון‭ ‬כותב‭ ‬על‭ ‬ארז‭ ‬ביטון; ‬רפאל‭ ‬זגורי–אורלי‭ ‬ויצחק‭ ‬בנימיני: ‬להיות‭ ‬מזרחי‭ / ‬להיות‭ ‬ספרדי; ‬רות‭ ‬קרטון‭ ‬בלום‭ ‬על‭ ‬יחסו‭ ‬של‭ ‬נתן‭ ‬אלתרמן‭ ‬למזרחים; ‬גלעד‭ ‬מאירי‭ ‬על‭ ‬רוני‭ ‬סומק‭ ‬וארז‭ ‬ביטון; ‬עמוס‭ ‬נוי‭ ‬על‭ ‬המסרים‭ ‬הסמויים‭ ‬ב‭"‬איה‭ ‬פלוטו‭" ‬ו‭"‬קופיקו"; ‬מורן‭ ‬בנית‭ ‬על‭ ‬רונית‭ ‬מטלון; ‬יוחאי‭ ‬אופנהיימר‭ ‬על‭ ‬אחוזת‭ ‬דג‭'‬אני; ‬קציעה‭ ‬עלון‭ ‬על‭ ‬שירת‭ ‬משה‭ ‬סרטל.--אתר המו''ל.

לשכון בתוך מילה : הרהורים על זהות מזרחית

כתבו לכם את השירה הזאת : שיחות על שירה

כתבו לכם את השירה הזאת : שיחות על שירה

עורכת: ענת שרון בלייס 

"נורית זרחי, סמיח אל–קסאם, חביבה פדיה, מאיר ויזלטיר, ישראל אלירז, קרן אלקלעי-גוט, מירון ח. איזקסון, רוני סומק, שרון אס, טאהא מוחמד עלי, אמירה הס, אגי משעול, ארז ביטון. שתיים-עשרה שיחות עם משוררים ומשוררות, שנתנו לי חוט אתו יכולתי להתהלך בשורותיהם ואותו אני מבקשת להושיט לכם, הקוראים והקוראות"-- מאתר המו"ל.

כתבו לכם את השירה הזאת : שיחות על שירה

המזרח כותב את עצמו

המזרח כותב את עצמו

עורכת: חביבה פדיה 
 
"ספר מחקר ועיון פורץ דרך בהבנתה של ישראל את עצמה, ומהווה נקודת ציון ארכימדית במחשבה היהודית בישראל. הספר מעניק קווי מחשבה ראשונים והיסטוריוגרפיה של המזרח, היסטוריוגרפיה המציעה נקודות יחוס ונקודות מכוננות חדשות על ציר הזמן שלה שאינן תלויות כינון אירופוצנטרי."(כריכה אחורית).

המזרח כותב את עצמו

הבית שבבית : שיח דומסטי והמצאת האשכנזיות המודרנית 1920-1970

הבית שבבית : שיח דומסטי והמצאת האשכנזיות המודרנית 1920-1970

מיכל חכם  

ד"ר מיכל חכם היא חוקרת תרבות חזותית וחומרית. בספר נועז וחדשני זה היא מתחקה אחר הבנייתה של הזהות האשכנזית המודרנית באמצעות השיח שעסק בהסדרת מרחב הבית וחיי היומיום בימי המנדט ובשני העשורים הראשונים למדינה. לראשונה בחקר התרבות הישראלית, חכם ממפה את התמהיל המודרניסטי, האוריינטליסטי והקולוניאליסטי שממנו נוצקה קטגוריית זהות זו. במחקרה המקיף חכם בוחנת שלל מופעים שבאמצעותם עוצבה האשכנזיות המודרנית והוצגה לראווה בחלל הפרטי והציבורי גם יחד כמודל ראוי לאימוץ. היא מנתחת מנעד רחב של טקסטים – ספרות ועיתונות לילדים, ספרי הדרכה לארגון בית, אוטוביוגרפיות, אוטופיות ציוניות, כרזות, איורים אדריכליים, יצירות אמנות, תצלומים ויצירות קולנועיות – שבכולם מופיעים ייצוגים של מרחב הבית ודייריו ומובלעות בהם הנחיות לניהול חיי היומיום. כל אלה מתכנסים תחת המטרייה המושגית החדשה: "שיח הדומסטיוּת הציוני". זהו ספר חובה למתעניינים בביקורת החברה הישראלית. -- אתר המו"ל.

הבית שבבית : שיח דומסטי והמצאת האשכנזיות המודרנית 1920-1970

שלוש נשים מתקוממות / לואיז מישל, אמה גולדמן, שירין עבאדי

שלוש נשים מתקוממות / לואיז מישל, אמה גולדמן, שירין עבאדי

המראיינים: גבריאל מרמקס, מרים מיכלסון, יאצק אולשצ'וק 

ראיונות עיתונאיים עם המהפכנית האנרכיסטית הצרפתייה לואיז מישל בת המאה ה-19, האנרכיסטית הפמיניסטית האמריקנית היהודייה אמה גולדמן בת המאה ה-20 והמשפטנית ולוחמת זכויות האדם האיראנית, כלת פרס נובל לשלום שירין עבאדי. בראיונות אלה מביעות שלוש הנשים את "האני מאמינה" שלהן באופן נגיש ופתוח ומקנות לקוראות ולקוראים מושג ותחושה על מאבקן למען שחרור האדם – נשים וגברים כאחד.-- אתר כותר.

שלוש נשים מתקוממות / לואיז מישל, אמה גולדמן, שירין עבאדי

מרפסות

מרפסות

גלעד שביד 

"מרפסות הן מרחבים ארכיטקטוניים המצויים תמיד בין לבין. מצב ייחודי זה, של בין פנים לחוץ, בין פרטי לציבורי, בין תרבות לטבע ובין קודש לחול, מזמן שימושים רבים ושונים, ומאפשר מגוון תחושות ייחודיות. ספר זה מתחלק לשלושה חלקים. בחלקו הראשון, לאחר הגדרת המרפסת, וסיווגה לסוגים שונים, בוחן המחבר את הסיבות המשוערות להופעת הסוגים השונים של המרפסת, ומתאר בקצרה את המקורות ההיסטוריים של המרפסות השונות. בחלק השני דן המחבר בהשפעות האקלימיות של המרפסות השונות, בתחושות שהן מעוררות, בשימושים הרווחים יותר והרווחים פחות בסוגים שונים של מרפסות, ובהשלכותיהם על עיצוב המרפסת, ובתרומות החברתיות השונות שיש במרפסות. בחלק האחרון, הקצר, של הספר, מנסה המחבר, לאחר דיון קצר בשינויים פיזיים מקובלים במרפסות, לעסוק בעתיד המשוער של המרפסת. עתיד זה מעלה שימושים אפשריים חדשים למרפסות, עיצוב חדש, וכן מעט סוגי מרפסות חדשים." -- מהמעטפת האחורית.

מרפסות

אישה פצצה : מחבלים מתאבדים: נשים וילדים בשירות הטרור

אישה פצצה : מחבלים מתאבדים: נשים וילדים בשירות הטרור

ענת ברקו 

"יהיה לנו טוב ביחד... חברה שלי נתנה לנו דירה, כדי שנוכל להיות ביחד... תביא איתך קונדומים... יש לך?"
כך כתבה המחבלת לנער הישראלי בן ה-16 בצ'אט, באינטרנט, באמצעות תוכנת המסרים הישראלית ICQ. השיחות הפכו לתכופות וארוכות יותר, ואיתן גבר רצונו של הנער לפגוש את הבחורה. לבסוף הגיע הנער למקום המפגש שקבעו בצ'אט, שם המתינו לו הטרוריסטית וחבריה, ורצחו אותו בדם קר. במשך 15 השנים האחרונות, קיימה ד"ר ענת ברקו מפגשים עם אסירות ואסירים ביטחוניים פלסטינים בכלא הישראלי. ביניהם היו כאלה שהפיקו פיגועי טרור רצחניים כנגד ישראלים, כגון מנהיג 'החמאס' השייח' אחמד יאסין וחבריו. בספר זה התמקדה ד"ר ברקו בנשים וילדים ששימשו כגלגלי שיניים במכונת הטרור הפלסטינית.
במיומנות וברגישות הסירה ד"ר ענת ברקו את הרעלה מפניהן של האסירות הביטחוניות, וגילתה כי לעתים מנוצלת אישה פצצה מינית בנתיב הפיגוע הרצחני. המתאבדת אינה מכוסה עוד ברעלה ובשמלה ואיברי גופה המעורטל נחשפים לעין כול בתום הפיצוץ. מה הדבר הנורא שעשתה או שעשו בה, שהוביל את המחבלת לדרך אין מוצא זולתי טרור? האם אישה פצצה נחשבת לגיבורה משוחררת בחברה הפלסטינית או שמא היא נותרת חשודה כמופקרת ופגומה? האם לעולם ירחף מעל ראשה סימן שאלה באשר לטוהר מידותיה ומניעיה לבצע פיגוע טרור?
ספר מטלטל זה, חושף את עולמם הפנימי של טרוריסטים ומציע חשיבה 'מחוץ לקופסה' על דרכי התמודדות מול הטרור הרצחני.-- אתר כותר.

אישה פצצה : מחבלים מתאבדים: נשים וילדים בשירות הטרור

כלים לפיענוח טקסט בשפה הערבית

כלים לפיענוח טקסט בשפה הערבית

עמליה השכל 

בספר מוצגת שיטה חדשה להוראה ולימוד השפה הערבית ומתמקדת בעיקר בהקניית כלים לפיענוח טקסט בשפה הערבית והבנתו. הרציונל העומד בבסיסה של שיטה זו הוא העיקרון שהמבנה מוביל למשמעות. פיענוח המשמעות הגלומה בטקסט מושגת באמצעות הנחיות מתודולוגיות מפורטות, והקניית אסטרטגיות קריאה רלבנטיות, המצעידות את הקורא שלב אחר שלב בדרך להבנת טקסט. הספר מיועד למורי מורים, למורים, למרצים ולסטודנטים ולכל מי שימצא עניין בדרך יישומית להתמודדות עם הבנת טקסטים בשפה הערבית. - כריכה אחורית.

כלים לפיענוח טקסט בשפה הערבית

בין מדריך למודרך

בין מדריך למודרך

חנוך ירושלמי ותמר קרון 

ספר זה, הבא בעקבות הספר 'הדרכה בפסיכותרפיה', הוא סיכום של התפתחות אישית ומקצועית של המחברים, ובו זמנית – נקודת התחלה להתפתחות נוספת. כתיבתו נובעת משיח מתמשך עם מטופלים, מודרכים ועמיתים, והתרחשה תוך כדי דיאלוג בין המחברים. החיבור מאיר ומדגיש את הדיאלוג בתהליך ההדרכה, מתוך שאיפה להרחיב ולהעשיר את שיח ההדרכה, להגמיש את האופן שבו מיושמים מושגים קיימים, ולבחון אותם לאור האפשרות של השפעות דו-כיווניות והדדיות בין המדריך לבין המודרך. שינויים והתפתחויות בתאוריה הפסיכודינמית מציבים בפנינו אתגרים – הורדת מסך הניטרליות והעמדת עצמיותנו לבחינה ובדיקה, פתיחות לשאלות והשגות של מודרכים, תוך ויתור על עמדה סמכותית, ונכונות להיות מושפעים מהמודרכים ולשנות עמדות. הספר מיועד לקהל המדריכים והמודרכים בתחומי הפסיכולוגיה, העבודה הסוציאלית והפסיכיאטרייה. אנשי מקצוע מתחומי הייעוץ החינוכי, ההוראה והייעוץ הארגוני יוכלו אף הם למצוא בספר מענה לשאלות העולות תוך כדי עבודתם. -- אתר המו"ל.

בין מדריך למודרך

מקרנבל לתיאטרון : תבניות וכאוס בקומדיה דל'ארטה

מקרנבל לתיאטרון : תבניות וכאוס בקומדיה דל'ארטה

אהובה בלקין 

הקומדיה דל'ארטה נחשבת כיום לאחת התופעות המשמעותיות ביותר בתולדות התיאטרון בזכות הצורות התיאטרליות המקוריות שהתגבשו בה. מקרנבל לתיאטרון: תבניות וכאוס בקומדיה דל'ארטה הוא חיבור אקדמי, ראשון בעברית, על עלייתה של הסוגה, על איכויותיה התיאטרליות והשינויים שחלו בה בזמן ובמרחב. לפנינו מחקר עדכני ומקורי, משוחרר מההילה המיתית שדבקה בקומדיה דל'ארטה. הספר דן בטבעה הייחודי כיונקת משני עולמות: העולם הלמדני – מורשת התיאטרון הקלאסי – ועולם המקורות העממיים. הפרשנות המקיפה של זיקת הקומדיה דל'ארטה לשורשיה הדואליים, ובעיקר לקרנבל, מסבירה את הסגנון החד-פעמי של המופע המאולתר, את חללי ההצגה, התבניות הדרמטיות, הדמויות, המשחק, התנועה ועיצוב התלבושות והבמה. הדיון בהיבטים המאתגרים של התפתחות הניסיון התיאטרוני המקצועי על הרקע ההיסטורי והתרבותי של התקופה מבהיר את שיטת ההתארגנות של הלהקות, את עלייתן של הנשים כשחקניות ואת התקבלותה של הסוגה על ידי קהל הצופים המגוון. הספר תורם לראייה רחבה ולהבנה מעמיקה של הסוגה בפרט ושל אמנות התיאטרון ככלל. -- אתר המו"ל.

מקרנבל לתיאטרון : תבניות וכאוס בקומדיה דל'ארטה

אמנות ללא דמות : מגמות אנטי־פיגורטיביות באמנות היהודית בשלהי התקופה הביזנטית ובראשית התקופה המוסלמית

אמנות ללא דמות : מגמות אנטי־פיגורטיביות באמנות היהודית בשלהי התקופה הביזנטית ובראשית התקופה המוסלמית

נעה יובל-חכם 
 
האיסור "לא תעשה לך פסל וכל תמונה" בדיבר השני מהדהד בכל היצירה החזותית היהודית לאורך הדורות. מאז ומעולם יהודים יצרו אמנות וצרכו אמנות, אולם היחס לאמנות פיגורטיבית - תיאורים חזותיים של אדם וחי - נע כמטוטלת בין איסור חמור והיתר מוחלט. הספר אמנות ללא דמות מתחקה אחר פרק פחות מוכר בתולדות האמנות היהודית שבו נעה המטוטלת לצד המחמיר, ושרישומו ניכר באמנות של בתי הכנסת הארצישראליים בשלהי העת העתיקה. המגמה האנטי-פיגורטיבית נחשפת בהימנעות מתיאורי דמויות אדם וחי וכן בהשחתה מכוונת של דמויות אדם וחי מפריטי אבן מגולפים ומרצפות פסיפס שעיטרו את בתי הכנסת. מה פשרה של מגמה מחמירה זו? האם היא צומחת מתוך העולם היהודי או שמא מקורות ההשפעה שלה הם דווקא מחוץ לחברה היהודית? מי אחראי להשחתת הדמויות בבתי הכנסת ומתי התרחשה השחתה זו? הספר מבקש לבחון תופעות אלו בפרספקטיבה היסטורית, דתית ותרבותית רחבה באמצעות מקורות חזותיים ​וספרותיים מן המרחב הארצישראלי בשלהי העת העתיקה ובתקופה המוסלמית הקדומה. -- אתר המו"ל. 

אמנות ללא דמות : מגמות אנטי־פיגורטיביות באמנות היהודית בשלהי התקופה הביזנטית ובראשית התקופה המוסלמית

Israeli foreign policy : a people shall not dwell alone

Israeli foreign policy : a people shall not dwell alone

 Uri Bialer

Uri Bialer lays a foundation for understanding the principal aspects of Israeli foreign policy from early days of the state's existence to the Oslo Accords. He presents a synthetic reading of sources, many of which are recently declassified official documents, to cover Israeli foreign policy over a broad chronological expanse. Bialer focuses on the objectives of Israel's foreign policy and its actualization, especially as it concerned immigration policy, oil resources, and the procurement of armaments. In addition to identifying important state actors, Bialer highlights the many figures who had no defined diplomatic roles but were influential in establishing foreign policy goals. He shows how foreign policy was essential to the political, economic, and social well-being of the state and how it helped to deal with Israel's most intractable problem, the resolution of the conflict with Arab states and the Palestinians.

Israeli foreign policy : a people shall not dwell alone

Rediscovering the Islamic classics : how editors and print culture transformed an intellectual tradition

Rediscovering the Islamic classics : how editors and print culture transformed an intellectual tradition

Ahmed El Shamsy 

"Historians have traced the traditions of Islamic scholarship back to late antiquity. Muslim scholars were at work as early as 750 CE/AD, painstakingly copying their commentaries and legal opinions onto scrolls and codices. This venerable tradition embraced the modern printing press relatively late-movable type was adopted in the Middle East only in the early nineteenth century. Islamic scholars, however, initially kept their distance from the new technology, and it was not until the end of the nineteenth century that the first published editions of works of classical religious scholarship began to appear in print. As the culture of print took root, both popular and scholarly understandings of the Islamic tradition shifted. Particular religious works were soon read precisely because they were available in printed, published editions. Other equally erudite works still in scroll and manuscript form, by contrast, languished in the obscurity of manuscript repositories. The people who selected, edited, and published the new print books on and about Islam exerted a huge influence on the resulting literary tradition. These unheralded editors determined, essentially, what came to be understood by the early twentieth century as the classical written "canon" of Islamic thought. Collectively, this relatively small group of editors who brought Islamic literature into print crucially shaped how Muslim intellectuals, the Muslim public, and various Islamist movements understood the Islamic intellectual tradition. In this book Ahmed El Shamsy recounts this sea change, focusing on the Islamic literary culture of Cairo, a hot spot of the infant publishing industry, from the late nineteenth and twentieth centuries. As El Shamsy argues, the aforementioned editors included some of the greatest minds in the Muslim world and shared an ambitious intellectual agenda of revival, reform, and identity formation. This book tells the stories of the most consequential of these editors as well as their relations and intellectual exchanges with the European orientalists who also contributed to the new Islamic print culture"-- Provided by publisher.

Rediscovering the Islamic classics : how editors and print culture transformed an intellectual tradition

Teaching in the online classroom : surviving and thriving in the new normal

Teaching in the online classroom : surviving and thriving in the new normal

Doug Lemov 

A timely guide to online teaching strategies from bestselling author Doug Lemov and the Teach Like a Champion team School closures in response to the covid-19 coronavirus pandemic resulted in an immediate and universal pivot to online teaching. More than 3.7 million teachers in the U.S. were suddenly asked to teach in an entirely new setting with little preparation and no advance notice. This has caused an unprecedented threat to children's education, giving rise to an urgent need for resources and guidance. The New Normal is a just-in-time response to educators' call for help. Teaching expert Doug Lemov and his colleagues spent weeks studying videos of online teaching and they now provide educators in the midst of this transition with a clear guide to engaging and educating their students online. Although the transition to online education is happening more abruptly than anyone anticipated, technology-supported teaching may be here to stay. This guide explores the challenges involved in online teaching and guides educators and administrators to identify and understand best practices. It is a valuable tool to help you and your students succeed in synchronous and asynchronous settings this school year and beyond. Learn strategies for engaging students more fully online Find new techniques to assess student progress from afar Discover tools for building online classroom culture, combating online distractions, and more Watch videos of teachers building rigor and relationships during online instruction The New Normal features real-world examples you can apply and adapt right away in your own online classroom to allow you to survive and thrive online.--Provided by publisher.

Teaching in the online classroom : surviving and thriving in the new normal

Abstraction in Medieval Art : Beyond the Ornament

Abstraction in Medieval Art : Beyond the Ornament

Edited by : Elina Gertsman 
 
Abstraction haunts medieval art, both withdrawing figuration and suggesting elusive presence. How does it make or destroy meaning in the process? Does it suggest the failure of figuration, the faltering of iconography? Does medieval abstraction function because it is imperfect, incomplete, and uncorrected-and therefore cognitively, visually demanding? Is it, conversely, precisely about perfection? To what extent is the abstract predicated on theorization of the unrepresentable and imperceptible? Does medieval abstraction pit aesthetics against metaphysics, or does it enrich it, or frame it, or both? Essays in this collection explore these and other questions that coalesce around three broad themes: medieval abstraction as the untethering of image from what it purports to represent, abstraction as a vehicle for signification, and abstraction as a form of figuration. Contributors approach the concept of medieval abstraction from a multitude of perspectives-formal, semiotic, iconographic, material, phenomenological, epistemological.--Provided by publisher.

Abstraction in Medieval Art : Beyond the Ornament

Model Checking

Model Checking

Edmund M. Clarke, Jr., Orna Grumberg, and Doron A. Peled 

Model checking is a technique for verifying finite state concurrent systems such as sequential circuit designs and communication protocols. It has a number of advantages over traditional approaches that are based on simulation, testing, and deductive reasoning. In particular, model checking is automatic and usually quite fast. Also, if the design contains an error, model checking will produce a counterexample that can be used to pinpoint the source of the error. The method, which was awarded the 1998 ACM Paris Kanellakis Award for Theory and Practice, has been used successfully in practice to verify real industrial designs, and companies are beginning to market commercial model checkers.The main challenge in model checking is dealing with the state space explosion problem. This problem occurs in systems with many components that can interact with each other or systems with data structures that can assume many different values. In such cases the number of global states can be enormous. Researchers have made considerable progress on this problem over the last ten years.This is the first comprehensive presentation of the theory and practice of model checking. The book, which includes basic as well as state-of-the-art techniques, algorithms, and tools, can be used both as an introduction to the subject and as a reference for researchers.-- Provided by publisher.​

Model Checking

 Can academics change the world? : an Israeli anthropologist's testimony on the rise and fall of a protest movement on campus

Can academics change the world? : an Israeli anthropologist's testimony on the rise and fall of a protest movement on campus

Moshe Shokeid 
​ 
"Moshe Shokeid narrates his experiences as a member of AD KAN (NO MORE), a protest movement of Israeli academics at Tel Aviv University, who fought against the Israeli occupation of Palestinian territories, founded during the first Palestinian Intifada (1987-1993). However, since the assassination of Prime Minister Rabin and the later obliteration of the Oslo accord, public manifestations of dissent on Israeli campuses have been remarkably mute. This chronicle of AD KAN is explored in view of the ongoing theoretical discourse on the role of the intellectual in society and is compared with other account of academic involvement in different countries during periods of acute political conflict"-- Provided by publisher.

Can academics change the world? : an Israeli anthropologist's testimony on the rise and fall of a protest movement on campus

Ethics after Wittgenstein : contemplation and critique

Ethics after Wittgenstein : contemplation and critique

 Edited by : Richard Amesbury and Hartmut von Sass 

"This book brings together an international cohort of leading scholars to address the question of doing ethics in the light of Wittgenstein. Chapters advance a conception of philosophical ethics characterized by an attention to detail, meaning and importance which itself makes ethical demands on its practitioners. Working in conversation with literature and film, engaging deeply with anthropology and critical theory, and addressing problems from racialized sexual violence against women to the Islamic State, this book reclaims Wittgenstein's legacy as an indispensable resource for contemporary ethics"-- Provided by publisher.

Ethics after Wittgenstein : contemplation and critique

A forest of symbols : art, science, and truth in the long nineteenth century

A forest of symbols : art, science, and truth in the long nineteenth century

Andrei Pop 

A groundbreaking reassessment of Symbolist artists and writers that investigates the concerns they shared with scientists of the period--the problem of subjectivity in particular. 

A forest of symbols : art, science, and truth in the long nineteenth century

Narratives and narrators : a philosophy of stories

Narratives and narrators : a philosophy of stories

Gregory Currie 
 
Narratives are artefacts of a special kind: they are intentionally crafted devices which fulfil their story-telling function by manifesting the intentions of their makers. But narrative itself is too inclusive a category for much more to be said about it than this; we should focus attention instead on the vaguely defined but interesting category of things rich in narrative structure. Such devices offer significant possibilities, not merely for the representation of stories, but forthe expression of point of view; they have also played an important role in the evolution of reliable communication. Narratives and narrators argues that much of the pleasure of narrative communication depends on d​eep-seated and early developing tendencies in human beings to imitation and to jointattention, and imitation turns out to be the key to understanding such important literary techniques as free indirect discourse and character-focused narration. The book also examines irony in narrative, with an emphasis on the idea of the expression of ironic points of view. It looks closely at the idea of character, or robust, situation-independent ways of acting and thinking, as it is represented in narrative. It asks whether scepticism about the notion of character should have us reassessthe dramatic and literary tradition which places such emphasis on character.-- Provided by publisher.

Narratives and narrators : a philosophy of stories

The force of nonviolence : an ethico-political bind

The force of nonviolence : an ethico-political bind

Judith Butler  
 
Judith Butler’s new book shows how an ethic of nonviolence must be connected to a broader political struggle for social equality. Further, it argues that nonviolence is often misunderstood as a passive practice that emanates from a calm region of the soul, or as an individualist ethical relation to existing forms of power. But, in fact, nonviolence is an ethical position found in the midst of the political field. An aggressive form of nonviolence accepts that hostility is part of our psychic constitution, but values ambivalence as a way of checking the conversion of aggression into violence. One contemporary challenge to a politics of nonviolence points out that there is a difference of opinion on what counts as violence and nonviolence. The distinction between them can be mobilised in the service of ratifying the state’s monopoly on violence. Considering nonviolence as an ethical problem within a political philosophy requires a critique of individualism as well as an understanding of the psychosocial dimensions of violence. Butler draws upon Foucault, Fanon, Freud, and Benjamin to consider how the interdiction against violence fails to include lives regarded as ungrievable. By considering how ‘racial phantasms’ inform justifications of state and administrative violence, Butler tracks how violence is often attributed to those who are most severely exposed to its lethal effects. The struggle for nonviolence is found in movements for social transformation that reframe the grievability of lives in light of social equality and whose ethical claims follow from an insight into the interdependency of life as the basis of social and political equality.-- Provided by publisher.

The force of nonviolence : an ethico-political bind

Genetic crossroads : the Middle East and the science of human heredity

Genetic crossroads : the Middle East and the science of human heredity

 Elise K. Burton

"This book is the first history of the science of human genetics in the Middle East, from its roots in colonial anthropology and medicine to present-day genomic projects. Genetic Nationalism reveals the effects of international genetic discourses on Middle Eastern nationalisms and the significance of Middle Eastern genetics to the international scientific community. This book illuminates how genetic research simultaneously promotes national interests in the global community and enforces colonialism at home. Elise Burton reveals the political, social, and technological processes that have shaped genetic research in the twentieth century, tracing the global incorporation of nationalist historical narratives and identities into the broader understanding of human evolution"-- Provided by publisher.

Genetic crossroads : the Middle East and the science of human heredity

 Caught in-between : intermediality in contemporary Eastern European and Russian cinema

Caught in-between : intermediality in contemporary Eastern European and Russian cinema

 Edite​d by : Agnes Petho 

This collection of essays explores intermediality as a new perspective in the interpretation of the cinemas that have emerged after the collapse of the former Eastern bloc.

Caught in-between : intermediality in contemporary Eastern European and Russian cinema

Customer Centricity

Customer centricity : focus on the right customers for strategic advantage

Peter Fader 
 
A powerful call to action, Customer Centricity upends some of our most fundamental beliefs about customer service, customer relationship management, and customer lifetime value. Despite what the old adage says, the customer is not always right. Even companies that can seemingly do no wrong—like the coffeehouse giant Starbucks—have only recently started to figure this out. Starbucks is one of many companies that has successfully executed a pivot that puts the company in a customer-centric mindset, an approach that Wharton professor Peter Fader describes in Customer Centricity. Fader advocates that in the world of customer centricity, there are good customers … and then there is pretty much everybody else. In a new preface and afterword to Customer Centricity, Fader reflects on how the landscape has changed over nearly a decade since he first proposed that businesses radically rethink how they relate to customers. Using examples from Starbucks, Nordstrom, and more, Fader provides insights to help you understand: Why customer centricity is the new model for success in today’s data-driven environment. How the ideas of brand equity and customer asset value help us understand what kinds of companies naturally lend themselves to the customer-centric model and which ones don’t; Why the traditional models for determining the value of individual customers are flawed; How executives can use customer lifetime value (CLV) and other customer-centric data to make smarter decisions about their companies; How the well-intended idea of customer relationship management (CRM) lost its way—and how your company can properly put CRM to use; How customer centricity will help you realign your performance metrics, product development, customer relationship management and organization to make sure you focus directly on the needs of your most valuable customers and increase profits for the long term.ALSO AVAILABLE: Once Fader convinces you of the value of customer centricity in this book, The Customer Centricity Playbook, with Sarah Toms, will show you where to get started to bring it to the forefront of your organization. THE WHARTON EXECUTIVE ESSENTIALS SERIES The Wharton Executive Essentials series from Wharton School Press brings the ideas of the Wharton School’s thought leaders to you wherever you are. Inspired by Wharton’s Executive Education program, each book is authored by globally renowned faculty and filled with real-life business examples and actionable advice. Wharton Executive Essentials guides offer a quick-reading, penetrating, and comprehensive summary of the knowledge leaders need to excel in today’s competitive business environment and capture tomorrow’s opportunities.-- Provided by publisher.

Customer Centricity

The Routledge companion to theatre and performance historiography

The Routledge companion to theatre and performance historiography

Edited by : Tracy C. Davis and Peter W. Marx   

"The Routledge Companion to Theatre and Performance Historiography sets the agenda for inclusive and wide-ranging approaches to writing history, embracing the diverse perspectives of the twenty-first century and Critical Media History. Written by an international team of authors whose expertise spans a multitude of historical periods and cultures, this collection of fascinating essays poses the central question: 'what is specific to the historiography of the performative?' The study of theatre, in conjunction with the wider sphere of performance, involves an array of multi-faceted methods for collecting evidence, interpreting sources and creating meaning. Reflecting on issues of recording - from early modern musical scores, through VHS-technology to latest digital procedures - and on what is missing from records or oblique in practices, the contributors convey how theatre and performance history is integral to social and cultural relations. This expertly curated collection repositions theatre and performance history and is essential reading for Theatre and Performance Studies students or those interested in social and cultural history more generally"-- Provided by publisher.

The Routledge companion to theatre and performance historiography

The Wiley-Blackwell handbook of the psychology of team working and collaborative processes

The Wiley-Blackwell handbook of the psychology of team working and collaborative processes

 Edited by : Eduardo Salas, Ramon Rico, and Jonathan Passmore
 
"A state-of-the-art psychological perspective on team working and collaborative organizational processes & hellip; This handbook makes a unique contribution to organizational psychology and HRM by providing comprehensive international coverage of the contemporary field of team working and collaborative organizational processes. It provides critical reviews of key topics related to teams including design, diversity, leadership, trust processes and performance measurement, drawing on the work of leading thinkers including Linda Argote, Neal Ashkanasy, Robert Kraut, Floor Rink and Daan van Knippenberg"-- Provided by publisher.

The Wiley-Blackwell handbook of the psychology of team working and collaborative processes

Since 1948 : Israeli literature in the making

Since 1948 : Israeli literature in the making

Edited by Nancy E. Berg and Naomi B. Sokoloff 
 
"Argues for stretching the boundaries of Israeli literature linguistically, geographically, and generically"-- Provided by publisher.

Since 1948 : Israeli literature in the making

The Wiley international handbook

The Wiley international handbook of mentoring : paradigms, practices, programs, and possibilities

Edited by Beverly J. Irby, Jennifer N. Boswell, Linda J. Searby, Frances Kochan, Ruben Garza, Nahed Abdelrahman​  
 
The first collection in the area of mentoring that applies theory to real-world practice, research, programs, and recommendations from an international perspective In today's networked world society, mentoring is a crucial area for study that requires a deep international understanding for effective implementation. Despite the immense benefits of mentoring, current literature on this subject is surprisingly sparse. The Wiley International Handbook of Mentoring fills the need for a comprehensive volume of in-depth information on the different types of mentoring programs, effective mentoring practices, and emerging practical and applicable theories. Based on sound research methodologies, this unique text presents original essays by experts from over ten different countries, demonstrating the ways mentoring can make a difference in the workplace and in the classroom; these experts have an understanding of mentoring worldwide having worked in mentoring in over forty countries. Each of the Handbook's four sections--mentoring paradigms, practices, programs, and possibilities--include a final synthesis chapter authored by the section editors that captures the essence of the lessons learned, applies a global context, and recommends research avenues for further exploration. This innovative volume demonstrates how mentoring in any culture can help employees to complete tasks and advance in their positions, aid in socialization and assimilation in various settings, provide diverse groups access to resources and information, navigate through personalities, politics, policies, and procedures, and much more. Offers an inclusive, international perspective that supports moving mentoring into a discipline of its own and lays a theoretical foundation for further research Shows how emerging practical theories can be implemented in actual programs and various scenarios Examines a wide range of contemporary paradigms, practices, and programs in the field of mentoring, including a panorama of introspections on mentoring from international scholars and practitioners Includes historical and epistemological content, background information and definitions, and overviews of fundamental aspects of mentoring The Wiley International Handbook of Mentoring is an essential volume for a global readership, particularly teachers of mentoring courses, trainers, and researchers and practitioners in a variety of fields such as business, education, government, politics, sciences, industry, or sports.

The Wiley international handbook