הליכי הדיון
מסירת קובלנה
26.
- א. קיבל הממונה קובלנה מידי הקובל, יעביר עותק ממנה, בצירוף תקנון המשמעת, לסטודנט שנגדו הוגשה התלונה, בדואר אלקטרוני, עם אישור מסירה, לפי כתובתו הרשומה באוניברסיטה, ויודיע על כך לקובל.
- ב. לקובלנה תצורף הזמנה בכתב לדיון.
- ג. הסטודנט והקובל יידרשו לאשר קבלת הקובלנה וההזמנה לדיון בדואר אלקטרוני. לא אישר הסטודנט את מסירת הקובלנה וההזמנה, יועבר אליו החומר בדואר רשום עם אישור מסירה, לפי הכתובת הרשומה באוניברסיטה. סירב הסטודנט לקבל את הקובלנה וההזמנה, יירשם דוח בכתב על-ידי הדוור, לפי העניין.
- ד. הממונה יחליט אם הקובלנה תידון על-ידו בשבתו בעצמו או על-ידי ועדת המשמעת. החלטתו תוּדע לפחות 48 שעות מראש, בכתב, לקובל ולסטודנט שנגדו הוגשה הקובלנה.
מועד הדיון
27. מועד הדיון ייקבע לתאריך שאינו מאוחר מחודש מיום משלוח התלונה, אלא אם כן הנסיבות מחייבות קביעת מועד מאוחר יותר.
תובע
28. הקובל, או מי שיוסמך לכך על-ידו בכתב, ישמש כתובע בדיון.
דחיית מועד
29.
- א. התובע ו/או הנתבע רשאים להגיש לממונה בקשה בכתב לדחות את מועד הדיון.
- ב. קיבל הממונה את בקשת הדחייה, יקבע מועד חדש לדיון, ויודיע על התאריך החדש בכתב לתובע ולנתבע.
נוכחות
30.
- א. על התובע ועל הנתבע להיות נוכחים בדיון.
- ב. לא הופיע התובע או הנתבע לדיון על אף שהוזמן, רשאים הממונה או ועדת המשמעת להחליט כי התלונה תידון בהיעדרו של התובע או הנתבע, לפי העניין.
- ג. נתבע יהיה רשאי לבקש מן הממונה על המשמעת ביטול החלטה שניתנה בהיעדרו ודיון מחודש בתלונה, אם יביא טעמים מיוחדים המצדיקים את היעדרו מן הדיון. הבקשה תוגש לממונה על המשמעת תוך עשרה ימי עבודה מיום המצאת ההחלטה הכתובה לנתבע.
סנגוריה
31. הנתבע זכאי לייצג את עצמו או להיעזר לצורך הסנגוריה בסטודנט האוניברסיטה, בחבר באגודת הסטודנטים של האוניברסיטה, בעובד האוניברסיטה או בעורך דין. היה והנתבע בחר להיות מיוצג על-ידי עורך דין, יודיע על כך למזכירות ועדת המשמעת לא יאוחר משבעה ימי עבודה טרם המועד שנקבע לדיון.
סדרי הדין
32.
- א. הממונה או ועדת המשמעת, לפי העניין, ינהלו את הדיון ולא יהיו כפופים לדיני הראיות המקובלים בבית המשפט; אולם, בכפיפות לאמור בסעיף 30, הם לא ידונו בקובלנה ולא יגבו עדויות אלא בפני הנתבע, ויאפשרו לנתבע עיון בראיות בכתב. בתחילת הדיון תיקרא בפני הנתבע הקובלנה, ולפני מתן ההחלטה תינתן לו הזדמנות להשמיע את דבריו, לאחר שהוזהר לומר את האמת.
- ב. הדיון המשמעתי יתנהל בדלתיים סגורות ולא יהיו רשאים להיות נוכחים בו אלא אלה: התובע, הנתבע ומי שמסייע לו בסנגוריה, כאמור לעיל, מרכז ההוראה או האחראי על היחידה באוניברסיטה בנושא הנדון, וכן כל עד שיוזמן ובלבד שעד יהיה נוכח רק בזמן מתן עדותו.
- ג. יתנהל פרוטוקול בכתב של הדיון, שבו יירשמו עיקרי הדברים שהושמעו ויצוין כל חומר בכתב שהוגש. הפרוטוקול ייחתם על-ידי הממונה או על-ידי ועדת המשמעת, לפי העניין.
- ד. הממונה או ועדת המשמעת רשאים להורות שיוגשו להם פרטים נוספים, הנוגעים לטענות הצדדים לדיון, ובכל מקרה בו הם מוצאים כי הפרטים נחוצים לשם עשיית הצדק.
- ה. ועדת המשמעת רשאית להרשיע נתבע בעבירה שאשמתו בה נתגלתה מן העובדות שהוכחו לפניה, אף אם עובדות אלה לא נטענו בכתב הקובלנה, ובלבד שניתנה לנתבע הזדמנות סבירה להתגונן מפניה, אולם לא יוטל עליו בשל כך עונש חמור מזה שאפשר היה להטיל עליו אילו הוכחו העובדות כפי שנטענו בכתב הקובלנה.
- ו. ביקש הנתבע להביא עדים או להעיד את עדי התביעה, יודיע על כך לוועדת המשמעת עד 14 ימים לפני מועד הדיון. לבקשה יצרף את שמות העדים.
זיכוי או הרשעה
33.
- א. עם תום הדיון, או תוך זמן סביר אחריו, תינתן הכרעת הדין בכתב ובה החלטה בדבר זיכוי או הרשעה; במקרה של הרשעה יינתן גזר הדין המפרט את העונש.
- ב. הכרעת הדין של זיכוי, או במקרה של הרשעה, הכרעת הדין יחד עם גזר הדין יכונו "פסק הדין".
- ג. פסק דין של ועדת משמעת יכול שיינתן ברוב דעות.
סופיות הדיון
34. ההחלטה של הממונה על המשמעת או של ועדת המשמעת תהיה סופית, אלא אם כן יוגש ערעור.
העברת הודעה על תוצאות הדיון
35. הממונה על המשמעת או סגניו יעבירו העתק מן ההחלטה לכל אחת מהמחלקות או היחידות של האוניברסיטה שביצוע פסק הדין קשור בהן, וכן לנתבע ולקובל.
צירוף לתיק האישי
36. כל פסק דין של הממונה או של ועדת המשמעת יצורף לתיקו האישי של הסטודנט במרכז ההישגים הלימודיים.