הכנס הארצי השנתי ה־47 של האגודה הישראלית ללימודי המזרח התיכון והאסלאם (אילמ"א)

יום רביעי ל' ניסן תשפ"ד, 8 מאי 2024 | | דרך האוניברסיטה 1, רעננה    נווט

תכנית

09:00-19:00
אנו שמחים ונרגשים להזמינכם לכנס אילמ"א השנתי ה-47. הכנס יתקיים ביום ד', ה-8 במאי, בקמפוס האוניברסיטה הפתוחה ברעננה. האגודה הישראלית ללימודי המזרח התיכון והאסלאם (אילמ"א) משמשת אכסניית-גג לכלל ציבור חוקרות וחוקרי המזרח התיכון בישראל. האגודה שמה לה למטרה להקנות ידע, לעודד פעילות מחקרית, להעשיר את הדיון הציבורי ולגבש קהילה של חוקרים, ותיקים וצעירים, וכן מתעניינים בתחומי המזרח התיכון, האסלאם והשפות המזרח-תיכוניות, על כלל הדיסציפלינות ובכל התקופות. האגודה הינה מחליפתה של החברה המזרחית הישראלית, אשר נוסדה בידי ראשי האסכולה האקדמית המזרחנית בשנת 1949, מה שהופך אותה לאגודה האקדמית הוותיקה ביותר במדינת ישראל. לאורך השנים זוכה האגודה למעמד ייחודי ויוקרתי בנוף האקדמי הישראלי, על אחת כמה וכמה בתחומי המחקר של המזרח התיכון, ובתחומים נוספים המשיקים לו. כנס אילמ"א השנתי הוא האירוע הבולט והחשוב מבין פעילויות האגודה. הכנס השנתי מהווה הבמה המובילה והיוקרתית בישראל בעבור חוקרים ותיקים וצעירים הניצבים בחזית המחקר בארץ להצגת מחקרים בתחומי חקר המזרח-התיכון, דת האסלאם והשפות המזרח-תיכוניות. הכנס, שמדי שנה מתקיים במוסד אחר מבין המוסדות החברים באילמ"א, מארח שורה ארוכה של פאנלים ומושבים במגוון רחב של נושאים וסוגיות. הכנס הקרוב יארח למעלה ממאה דוברות ודוברים שירצו ב-24 מושבים לאורך היום. בנוסף למושבים הנושאיים השונים, במהלך היום נקיים גם את מושב המליאה השנתי בו יוענקו אותות יקירי אילמ"א לשנת 2024 וכן פרסים לעבודות מחקר מצטיינות. את הכנס יחתום מושב הנעילה שיוקדש לדיון בנושא ישראל והעולם הערבי לאחר ה-7 באוקטובר, ויארח ארבעה שגרירי ישראל המכהנים במדינות ערב השונות.