20122 תזונה
3 נקודות זכות ברמת פתיחה
שיוך: מדעים / מדעי הטבע והחיים / מדעי הטבע והחיים - כללי
ידע קודם מומלץ: הקורסים ביולוגיה כללית א, ביולוגיה כללית ב.
פיתוח הקורס: ד"ר יואל קלמס; ד"ר אילנה זילבר-רוזנברג, (כתיבה); ליהי קאופמן (עריכה)
יועצים: פרופ' יחזקאל ברנהולץ, פרופ' יצהל ברנר, פרופ' ישראל גולדברג, ד"ר יחיעם זלץ, פרופ' יעקב הנקין, פרופ' אורי קוגן, פרופ' אברהם קוניין, פרופ' יונל רוזנטל, ד"ר רות בירק, ד"ר יצחק ויינשטיין, איילת ויינשטיין, ד"ר ג'ואל זינגר, ד"ר אווה ניב, ד"ר דורית ניצן-קלוסקי, ד"ר יעקב פוגלמן, ד"ר שי פינטוב, ד"ר ניבה שפירא
הקורס מיועד לסטודנטים למדעי החיים ולסטודנטים מתחומי ידע אחרים המתעניינים בנושא תזונת האדם.
תזונת האדם הינו גוף הידע המדעי העוסק ביחסי הגומלין בין תזונה ובריאות.
הקורס מתמקד במושגי יסוד מעולם התזונה, כגון רכיבי התזונה ומאזן אנרגיה, ובהבנת ההמלצות התזונתיות העיקריות לקידום בריאות ולמניעת מחלות כרוניות.
הסטודנטים יכירו כלים תזונתיים כמו הסימון התזונתי, תוצרי טכנולוגיות- כמו מזון פונקציונלי ותוספי מזון, ויהיו מסוגלים לשפוט את תזונתם האישית
חומר הלימוד
-
פרקים נבחרים מתוך ספר הקורס: תזונה – פרי מחשבה: מזון ותזונה בבריאות ובחולי, מאת אילנה זילבר-רוזנברג (האוניברסיטה הפתוחה, 2014).
-
דפי הכוונה ללמידה