13058 סמינר חדשנות בארגונים
3 נקודות זכות
שיוך: תואר שני / מנהל עסקים
תנאי קבלה: 30 נ"ז עבור קורסים קודמים במינהל עסקים. ההרשמה לסמינר מותנית באישור ראש התכנית. ידע קודם מומלץ: יסודות היזמות, ניהול רזה של מיזמי הזנק וחברות הזנק.
ידע מוקדם ו/או ניסיון בתחומי היזמות והחדשנות מהווה יתרון לסטודנטים, אל מול המחקר הנדרש והתוצר של הסמינר.
מטרות הסמינר
-
נהוג להתבונן על יזמות וחדשנות בעיקר בקרב חברות הזנק (סטארט-אפים), אך למעשה חדשנות הינה היבט הכרחי ומשמעותי לא פחות גם לגופים גדולים יותר – חברות בינוניות וגדולות, גופים ממשלתיים, ארגונים ללא מטרות רווח ועוד.
-
הסמינר נועד להציג ולדון לעומק בהיבטי חדשנות בחברות, תאגידים וארגונים (Corporate innovation) – חדשנות אשר מערערת, משנה ומעצבת את מרחב העשייה של גופים אלו. פעמים רבות חדשנות זו מבטיחה את שגשוג הגופים, ואף לעיתים את עצם המשך הקיום שלהם.
-
במסגרת הסמינר נדון בהבנת אתגרי החדשנות והיזמות של תאגידים שונים ובמנגנונים האפשריים לעידוד וניהול שיטתי ומובנה של חדשנות (כמו מנגנוני חדשנות פתוחה, מנגנוני חדשנות פנים ארגונית).
-
נשים דגש על מיצוי מנגנונים פוטנציאליים אלו ברמה הפרקטית, תוך כתיבת Case Study - עבודה מסכמת מפורטת הסוקרת וממליצה על יישום קונקרטי בארגון מסוים לבחירת הסטודנטים/יות.
בין נושאי הסמינר
-
אתגרים והזדמנויות בחדשנות בארגונים
-
מנגנוני חדשנות ארגונית – כולל Best Practices, יישומים נפוצים, דוגמאות
-
מדדי הצלחה לחדשנות בארגונים
-
סקירת מחקרים אודות התחום, לרבות תובנות מחקריות-יישומיות
-
סקירת דוגמאות יישומיות מארגונים שונים – גיוון מבחינת דיסציפלינות/תעשיות/סקטורים
-
עתיד והתפתחות החדשנות בארגונים
מבנה הסמינר
-
לב הסמינר – לימוד מעמיק של מנגנון חדשנות מסוים, ניתוח יישומו בפועל ב-2-3 ארגונים לפחות, כולל מבט על תשומות/תפוקות. תובנות מניתוח זה, ישמשו למתן המלצות קונקרטיות ליישום מנגנון החדשנות המדובר בארגון ישראלי מסוים לבחירתכם – מהבנת האתגרים, דרך קשיים פוטנציאליים בהטמעה ועד למתן מפת דרכים ברורה ליישום מנגנון החדשנות הנבחר.
-
התוצר – Case Study כתוב מפורט אודות מנגנון חדשנות תאגידי המעניק השראה והמלצות ליישומו. העבודה תכיל ניתוח מעמיק של היבטי היזמות והחדשנות ו/או היבטים של השתנות וטרנספורמציה - הכולל מידע מפורט, זוויות מבט שונות אודות האתגרים והתוצאות, והצפה מושכלת של מתחים וניתוח חלופות אפשריות לקבלת החלטות רלבנטיות. ולבסוף סיכום עם המלצות קונקרטיות.
-
התהליך – עבודת מחקר וכתיבה עצמאיים, המתבצעים באופן משולב קבוצתי ואישי, תוך קריאה ביקורתית אודות מנגנון חדשנות מסוים, בשילוב ביקורים וראיונות בשטח בגוף נבחר לטובת המלצות יישומיות ברמה אישית-פרטנית, על גוף ישראלי מסוים.
-
הסמינר יתנהל בשילוב אישי וקבוצתי - תוך דגש על הטרוגניות המשתתפים בצוותים קטנים, עם עבודת צוות אפקטיבית וסינרגטית, וכמובן תרומה אישית מובהקת של כל משתתף/ת.
-
הנוכחות בכל ששת המפגשים הינה חובה, כאשר המפגשים מצולמים ומוקלטים לטובת הסטודנטים.