מינהל מרחבים ומוקדים אחראי על ניהול הקשר הישיר עם הסטודנטים, הסטודנטיות המתעניינים והמתעניינות ברחבי הארץ. הקשר מתקיים במענה מבוזר באמצעות הקמפוסים במרחב הגיאוגרפי ובמענה ריכוזי באמצעות מערך המוקדים האקדמיים.

האוניברסיטה הפתוחה במרחבים

לאוניברסיטה הפתוחה פריסה מרחבית רחבה.

לצד הלמידה המקוונת, לאוניברסיטה קמפוסים ומרכזי לימוד בכל הארץ, מהצפון ועד אילת בדרום.
בקמפוס תקבלו שירותים באווירה סטודנטיאלית נעימה, אישית ותומכת. צוות הקמפוס עומד לרשות הסטודנטים והסטודנטיות בכל הקשור לתהליכי הרשמה, טיפול אדמיניסטרטיבי, הדרכה בלמידה, הגשת בקשות וכן הלאה.

הלימודים ברחבי הארץ מנוהלים על ידי הקמפוסים המרחביים:

מוקדי מערך הלימודים האקדמיים

מוקדי מערך הלימודים האקדמיים מספקים שירות למתעניינים.ות בלימודים ולסטודנטים.ות במגוון נושאים אדמיניסטרטיביים.

מוקד המתעניינים

מוקד המתעניינים אחראי לטיפול במתעניינים בלימודים (לתואר ראשון ושני) באוניברסיטה הפתוחה. המוקד מספק שירות למתעניין החל מהפנייה הראשונית, הזמנת המתעניין למפגש מידע, תיאום פגישות הייעוץ ועד לרישום מוצלח לשביעות רצון המתעניין.

מוקד הפניות והמידע

מוקד הפניות והמידע אחראי על מתן מידע ושירות אדמיניסטרטיבי לסטודנטים במהלך לימודיהם באו"פ. המוקד מלווה את הסטודנט עם קליטת ההרשמה ועד סיום לימודיו בכל שאלה או בקשה. מגוון הנושאים האדמיניסטרטיביים בהם מטפל המוקד כולל טיפול בפניות כגון: הרשמה, נושאים כספיים, חומרי לימוד, קביעת פגישות ייעוץ, מטלות, בחינות, תמיכה טכנית קו ראשון באתרי האו"פ, מידע לגבי מלגות, תעודות סטודנט, דמי רווחה, הזמנת אישורים, הפקת סיסמאות, דיקן הסטודנטים ועוד.